Guvernul României deblochează 25 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Premierul român, Nicolae Ciucă, a anunțat la Chișinău despre deblocarea primei părți de 25 de milioane de euro a programului de sprijin finanțat cu 100 de milioane de euro de către Guvernul României. Stadiul implementării programului a fost discutat la întrevederea cu președinta Maia Sandu.

Detalii despre vizita premierului român la Chișinău: Ce întrevederi sunt  planificate și cine face parte din delegație? - Realitatea.md

Nicolae Ciucă a menționat că Guvernul României reafirmă sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru consolidarea economiei și menținerea stabilității și securității în fața provocărilor din regiune, transmite ipn.md.

„Vizita la Chișinău, un loc de suflet pentru români, îmi oferă prilejul să reafirm sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru dezvoltarea economiei, implementarea reformelor şi bunăstarea tuturor cetățenilor săi. Vreau să apreciez în mod deosebit modul exemplar în care autoritățile Republicii Moldova au reușit să gestioneze, cu largul sprijin internațional, situația de securitate și amenințările actuale. România va rămâne mereu alături de Republica Moldova, indiferent de dificultatea temelor de securitate din regiune”, a afirmat premierul român.

Președintele Maia Sandu a prezentat pașii făcuți de Republica Moldova pentru îndeplinirea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene în scopul pregătirii deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Principalele probleme ale justiției au fost invocate în paralel cu eforturile Guvernului Republicii Moldova de a asigura stabilitatea, securitatea și siguranța fiecăruia dintre cetățeni. În privința acestor aspecte, Maia Sandu a salutat cooperarea deosebită între România și Republica Moldova, pentru a depăși provocările generate de încercările repetate de destabilizare a situației politice și sociale intervenite din partea Federației Ruse.

Din perspectiva cooperării la nivelul mediului de afaceri, ambele părți au arătat deschidere pentru a încuraja mediul de business de pe ambele maluri ale Prutului să colaboreze în domeniile de interes reciproc și relevante pentru potențialul de dezvoltare economică.

Tot astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la Bruxelles înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că Republica Moldova va primi un ajutor suplimentar consistent, sprijin din partea Uniunii Europene. „Acest lucru credem că este foarte important pentru Moldova, dar și pentru noi, pentru toată Europa. Este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei”, a spus liderul de la Cotroceni.

Google Maps a făcut o actualizare a dezastrului din orașul Mariupol. Cum arată după bombardamente

Google Maps a fost actualizat cu noi imagini care arată efectul pe care războiul l-a avut asupra orașului ucrainean Mariupol, scrie Indy100. Cea mai recentă actualizare a site-ului arată transformarea orașului dintr-un port plin de viață într-un loc puternic bombardat, scrie AlephNews.

Se pare că unele fotografii ale orașului nu au mai fost actualizate de trei ani, ceea ce face ca acest constrast să fie și mai puternic. Utilizatorii Twitter au împărtășit imagini din satelit cu orașul, acum ocupat de forțele rusești, după ce au observat actualizările din această săptămână.

Mariupol a fost unul dintre primele orașe vizate de forțele rusești atunci când a început invazia în februarie 2022. Orașul a fost predat în luna mai a anului trecut, iar oficialii ucraineni au afirmat că peste 20.000 de civili au fost uciși. Unul dintre cele mai devastatoare incidente a avut loc atunci când un teatru folosit ca adăpost antiaerian, care avea cuvântul „copii” scris pe pământ în afara lui, a fost distrus de loviturile aeriene rusești. Aproximativ 600 de persoane au murit în urma atacului.

Ministerul rus al Apărării a negat rapid că a efectuat atacul de anul trecut, potrivit agenției de știri RIA. În schimb, a acuzat Batalionul Azov, o miliție ucraineană de extremă dreapta, că l-a aruncat în aer, fără a oferi dovezi care să susțină afirmația.

Vladimir Putin a părut să fie huiduit de un locuitor din Mariupol în timpul vizitei sale din martie în orașul anexat. Potrivit The Telegraph, în timp ce președintele Rusiei se întâlnea cu presupușii ucraineni recunoscători, o femeie poate fi auzită strigând: „Sunt numai minciuni, totul este doar pentru spectacol”.

O minoră de 15 ani a dispărut fără urmă. Poliția cere ajutorul cetățenilor

Polițiștii capitalei desfășoară acțiuni pentru localizarea unei minore de 15 ani, originară din orașul Odessa, care la data de 20 aprilie a plecat de la un Centru de plasament și până la moment nu se cunoaște locul aflării.

Semnalmente: înălțimea 1.70 m, ochi căprui și păr cafeniu. Era îmbrăcată în pulover și fustă lungă.

Poliția a fost sesizată de către reprezentanții Centrului.

Persoanele care deţin informaţii ce ne pot ajuta la găsirea minorei sunt rugate să telefoneze la numerele de telefon 112, 060033397 sau 068066340.

Andreea Bănică a renunțat la verighetă

Andreea Bănică a renunțat la verighetă, după 15 ani de căsnicie cu Lucian Mitrea. Cântăreața le-a explicat urmăritorilor din mediul online de ce a luat această decizie, scrie tabuhighlife.ro.

Cântăreața a spus că preferă alte bijuterii, cum ar fi brățările și ceasurile, deoarece consideră că degetele sale nu sunt potrivite pentru inele. În prezent, cântăreața poartă doar un singur inel.

“Nu! (n.r. – nu mai poartă verigheta). Mi-a rămas mică… Port un inel și cam atât în privința inelelor! Nici nu am niște degete frumoase pentru inele. Prefer brățări, ceasuri”, a explicat artista pe pagina ei, notează libertatea.ro.

Îndrăgita cântăreață și Lucian Mitrea se cunosc încă din perioada liceului, acesta fiind, totodată, și primul iubit al artistei. Cei doi s-au căsătorit în 2008, după o relație de 16 ani, și formează unul dintre cele mai longevive cupluri din showbiz-ul românesc.

Cei doi au împreună doi copii, iar fanii se întreabă dacă mai vor să devină părinți și a treia oară. În vârstă de 44 de ani, artista consideră că este prea târziu pentru a rămâne din nou însărcinată. Totodată, vedeta îi îndeamnă pe oameni să facă copii până la vârsta de 30 de ani.

Două mame care spărgeau semințe într-un loc de joacă au fost puse de polițiști să măture. N-au scăpat nici de amenzi
Articolul anterior
Șeful TikTok, pus la zid: ,,TikTok este o armă a Partidului Comunist Chinez”
Articolul următor