Guvernul scoate armata pe străzi. Accesul în parcuri, interzis

De pe 25 martie, în Republica Moldova va fi interzis accesul în parcuri, terenuri de joacă și alte locuri publice. Soldații din Armata Națională vor patrula pe străzi, alături de polițiști.

separator
Informațiile au fost oferite de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale de astăzi, transmite stiri.md. Prim-ministru a anunțat că începând cu 25 martie este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus. „Este o măsură dură, dar absolut necesară pentru a stopa răspândirea COVID-19”, a declarat Chicu.

,,Colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ai Ministerului Apărării vor asigura respectarea acestei decizii și implementarea ei în practică, începând cu 25 martie. Vom fi nevoiți să antrenăm și efectivul Ministerului Apărării. Am discutat cu domnul președinte care este comandantul superior al forțelor armate la acest capitol. Începând cu această acțiune trebuie să antrenăm deja și forțele armate ale Republicii Moldova, pentru menținerea ordinii și acordarea de suport MAI-ului”, a precizat prim-ministrul.

În Moldova sunt confirmate oficial 109 cazuri de infecție.

Expertul virusolog Alexei Potehin: Toți vom face coronavirus!
Articolul anterior
Cetățenii moldoveni pot reveni din străinătate cu ajutorul curselor charter autorizate de Guvern
Articolul următor
Alte articole interesante