Guvernul va cumpăra 3 milioane de măști pentru a le oferi cetățenilor la alegerile din 1 noiembrie

Circa 3 milioane de măști de protecție vor fi procurate de autorități pentru a asigura protecție cetățenilor cu drept de vot în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul unei întrevederi cu șeful oficiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Republica Moldova, Igor Pocanevici, transmite stiri.md.

Ion Chicu a precizat că la următoarea ședință de Guvern va fi aprobată decizia de alocare a resurselor financiare pentru procurarea a 3 milioane de măști de protecție, care vor fi înmânate fiecărui alegător, participant la scrutinul electoral din 1 noiembrie și 15 noiembrie (dacă va fi necesar). 

Această măsură va fi asigurată de Guvern pentru a spori gradul de protecție epidemiologică a cetățenilor, dar și pentru a contribui la asigurarea unei prezențe sporite la scrutin. Eventualitatea desfășurării repetate a turului 1 al alegerilor prezidențiale pe motiv de prezență sub pragul stabilit de lege de o treime din alegători, constituie un motiv serios de îngrijorare pentru Guvern și poate avea consecințe economice, sociale, dar și epidemiologice, grave.

De asemenea, șeful Executivului a menționat despre măsurile întreprinse de autorități pentru gestionarea evoluției situației epidemiologice. 

„Ne concentrăm pe acordarea suportului necesar pentru sporirea capacității sistemului medical. Este important să asigurăm spitalele cu tot echipamentul indispensabil și ne orientăm spre creșterea capacității de testare în masă a cetățenilor”, a declarat Ion Chicu.

Șeful OMS în țara noastră a reiterat disponibilitatea de a susține eforturile Guvernului în această perioadă dificilă, la rândul lor să asigure tot suportul în procesul de administrare a situației epidemiologice.

Alina Kabaeva, gimnasta care i-a născut copii lui Vladimir Putin, a dispărut fără urmă
Articolul anterior
Alertă! Elevi intoxicați la Orhei cu o substanță necunoscută, pulverizată în școală
Articolul următor
Alte articole interesante