Guz a lansat o piesă nouă!

Guz a lansat o piesă nouă, care se va regăsi în cel de-al doilea album al interpretului. Piesa intitulată ,,Inima de piatră” a fost compusă de Guz, în colaborare cu Max Kissaru.

separator

,,Piesa „Inima de piatra” da nume celui de-al doilea album. Disponibil din 25 noiembrie 2018 in toate magazinile digitale. Sper sa va placa!”, a comunicat artistul pe pagina sa de facebook.

,,Vrea inimă de piatră, cu care să nu-mi piese de nimic,

Pe care să o pot sculpta un pic, singurătate mi-e soră…”, spune Guz în cea mai nouă piesă a sa.

”Otrava” din parfumuri! Mai multe mărci, care conţin o substanţă ce poate cauza infertilitate, retrase din comerț

Parfumurile de lux nu miros a bine. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit în mai multe mărci de parfum substanţe interzise, cu efecte grave asupra sănătăţii. Compusul chimic lilial, cel care dă arome florale sau orientale, poate provoca infertilitate, avertizează medicii. Un magazin celebru a fost închis temporar şi peste 20 de mii de sticluţe sunt verificate de specialişti. Substanţa periculoasă a fost notificată prin sistemul european de alertă, scrie observatornews.ro.

Mai multe parfumuri de lux, la preţuri de sute de lei, cu arome florale sau orientale, ascund pericole uriaşe pentru sănătate. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au închis un magazin de lux, în care au fost identificate mai multe sticluţe care conţin o substanţă ce ar cauza infertilitate. Lilial este un ingredient cu rol aromatizant interzis din martie anul trecut în comunitatea europeană.

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC:Cantitate însemnată de produse se aflau toate în categoria celor ce conţin substanţele aflate pe sistemul de alerta european. Este greu de identificat exact stocul. S-a stat de vorba cu fiecare dintre reprezentaţii operatorilor economici de a lua masurile de retragere din întreaga reţea. 

Substanţa periculoasă a fost notificată prin sistemul european de alertă

Sunt verificate inclusiv stocurile din depozite. Chiar şi aşa, reporterii Observator au găsit pe rafturile unui magazin câteva produse din imaginile comisarilor ANPC. 

Radu Ţincu, medic toxicolog: Este vorba despre o aldehida aromatică sintetică utilizată pentru diferite produse cosmetice sau igiena casnică. Reduce fertilitatea şi sunt studii care au arătat efectul mutagen şi carcinogen, adică capacitata acestei substanţe de a produce modificări genetice.

”Sunt atâtea substanţe care provoacă tot felul, aşa că nu mă miră că au găsit ceva care provoacă infertilitate în parfum.”

„Cred că e ceva periculos!”

Dincolo de amenzile ANPC, clienţii se plâng că nu sunt informaţi despre toate aceste pericole la care se expun chiar şi în magazinele brandurilor de lux.  

„Ar trebui să fie o etichetă mai evidențiată. Provoacă sau nu provoacă, cum e la medicamente clar, când ești însărcinată, alăptezi și așa mai departe.”

„Ar trebui să se facă mai multe analize asupra acestor parfumuri.”

Radu Ţincu, medic toxicolog: Sigur că discutăm despre un efect toxic cumulativ, asta nu înseamnă că dacă am foslosit o dată de două ori o astfel de substanță efectele apar imediat. 

Protecţia Consumatorilor a dat amenzi în valoare de 30 de mii de lei celor mai mari operatori economici din Capitală şi au oprit de la vânzare mai multe produse pentru că nu aveau informaţii în limba română pe etichetă ori depăşiseră data de valabilitate a produselor. 

Paradă de eleganță și rafinament la Castel Mimi! Două zâne ale frumuseții au prezentat noile tendințe pentru sezonul următor

Paradă de eleganță și rafinament la Castel Mimi! Doi renumiți artiști în înfrumusețare de la noi, adevărate zâne ale frumuseții, au prezentat noile tendințe în materie de coafuri și make-up pentru următorul sezon, într-o atmosferă de vis.

Hairstylist-ul Ecaterina Atasii și make-up artistul Olga Crețu au o colaborare frumoasă de mai mulți ani și împrreună au reușit să bulverseze rețelele sociale de la noi cu lucrările lor de o frumusețe rară.

Cafurile Ecaterinei reprezintă o adevărată artă și cu greu îți vine să crezi că sunt realizate de mâna omului. Și Olga Crețu merită toate aprecierile. Make-up artistul își mânuiește cu atâta dibăcie pensulele încât toate femeile devin adevărate dive în mâinile ei.

Recent, cele două artiste și-au prezentat Colecția “ Fame Fatale” într-o atmosferă de vis, la Castel Mimi. O adevărată paradă de eleganță și rafinament! Astfel, artistele au prezentat noilor tendințe pentru următorul sezon.

Vedeți mai jos imagini video.

”Dragile mele Femei fatale, așa vreau să va văd, fatal de fericite! Vreau să vă prezint cea mai noua Tendința în materie de coafuri a anului 2023, cea care a devenit favorita voastră, asta o zic cu certitudine datorită multitudinii de mesaje pe care le primesc de la voi! Sper că aceste Lookuri să vă fie sursă de inspirație in a deveni cele mai bune și frumoase versiuni ale voastre.!”, scrie Ecaterina Atasii pe pagina ei de Facebook.

Puteți admira mai jos lucrările celor două zâne ale frumuseții.

Vladimir Putin, prima apariție în zonele ocupate din Ucraina! Președintele rus, în vizită în Mariupol

Președintele rus a vizitat, sâmbătă, Mariupol, orașul-port din regiunea ucraienanță Donețk și locul unde s-au desfășurat cele mai sângeroare bătălii de când Rusia a invadat Ucraina. Presa rusă de stat scrie că acesta a ajuns cu un elicopter în orașul bombardat masiv de ruși la începutul războiului, relatează The New York Times citat de libertatea.ro.

Kremlinul, citat de presa rusă, a descris vizita lui Putin la Mariupol ca fiind „o călătorie de lucru” pentru ca președintele rus să analizeze lucrările de construcție și restaurare din oraș.

„În special, a fost vorba despre construcția de noi cartiere rezidențiale, facilități sociale și educaționale, infrastructură de locuințe și servicii comunale, instituții medicale. (…) Șeful statului a examinat, de asemenea, linia de coastă din Mariupol, în zona clubului de iahturi, clădirea teatrului, locuri memorabile ale orașului”, a mai precizat serviciul de presă al Kremlinului, adăugând că Putin a discutat și cu locuitori din Mariupol.

În timpul vizitei, Putin a călătorit prin mai multe zone ale orașului în timp ce conducea o mașină, făcând diverse opriri, iar vicepremierul Marat Khusnullin i-a prezentat un raport privind progresul lucrărilor, relatează agenția rusă Interfax.

Liderul de la Kremlin a ajuns în orașul ocupat după vizita pe care a făcut-o în Crimeea, în contextul în care sâmbătă, 18 martie, s-au împlini nouă ani de când regiunea ucraineană de la Marea Neagră a fost anexată de Rusia, într-o mișcare nerecunoscută la nivel internațional. Aceasta a fost a doua călătorie neanunțată a lui Vladimir Putin în zonele ocupate de Rusia în Ucraina în acest wekend și a fost cea mai apropiată deplasare a liderului rus de liniile de front din ultimul an.

Cele două vizite au avut loc la mai puțin de 48 de ore după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru crime de război. Liderul de la Kremlin este vizat de suspiciunea de deportare ilegală a unor copii din Ucraina și transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă. Un mandat similar a fost emis și pentru Maria Alekseievna Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului, pentru aceleași acuzații.

Mariupol, oraș distrus de bombardamente și oraș-simbol al rezistenței

Mariupol, care avea înainte de război o populație de jumătate de milion de locuitori, a fost timp de mai multe luni sub asediul forțelor ruse. Orașul în care se afla una dintre cele mai mari uzine siderurgice din Europa, Azovstal, a fost bombardat masiv de trupele Moscovei în primele luni ale invaziei. În inferioritate numerică și cu arme mai puține și mai puțin sofisticate, armata ucraineană a rezistat, refugiindu-se în fabrica de oțel a orașului. În cele din urmă, în luna mai a anului trecut, forțele ucrainene s-au retras, lăsând orașul devastat sub control rusesc.

Cătălin Botezatu a vorbit despre copiii săi: “Fiecare face ce-și dorește”
Articolul anterior
În Chișinău a apărut o pictură murală deosebită. Foto
Articolul următor