Hackerii au atacat Curtea de Conturi din Chișinău. Toate bazele de date publice au fost distruse

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), informează că, pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice.

,,Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției.

Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară.

Vă informăm că, Curtea de Conturi lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale și acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cât de curând posibil.

În acest context, Curtea de Conturi informează că va utiliza, pentru mediatizarea rapoartelor de audit, în continuare, conturile publice de pe rețelele de socializare și vă îndemnăm să ne urmăriți pe conturile menționate.

Astfel, comunicatele de presă, anunțurile și altă informație importantă vor fi distribuite pe contul https://www.facebook.com/Curtea.de.Conturi .
Live-urile ședințelor de examinare a rapoartelor de audit, precum și înregistrările ședințelor vor fi și sunt disponibile pe https://www.youtube.com/user/CurteadeConturi.

Mizăm pe înțelegerea publicului larg și vă stăm la dispoziție, în caz de solicitare de rapoarte de audit sau de altă informație publică”, se arată în comunicatul CCRM.

8.670 locuri bugetare, oferite pentru învățământul superior. Care sunt domeniile prioritare
Articolul anterior
Demi Moore arată senzațional la 58 de ani. Actrița, surprinsă în costum de baie, în vacanță în Grecia
Articolul următor
Alte articole interesante