HiSky își extinde flota cu două aeronave noi. Compania va opera, de acum încolo, 7 aeronave Airbus

Două aeronave Airbus A321neo LR vor intra în flota companiei aeriene HiSky la începutul anului 2023. Avioanele vor ajunge în Moldova în martie și sunt programate să intre în serviciu chiar din luna aprilie. HiSky va fi primul operator al celor două aeronave, după ieșirea acestora de pe linia de producție a Companiei Airbus.

Airbus A321neo LR face parte din noua generație dezvoltată de producătorul francez, cu scopul de a reduce impactul aviației asupra mediului și costurile transportului aerian, și pentru a îmbunătăți experiența de călătorie a pasagerilor. Modelul ales de HiSky are un consum de combustibil cu 15% mai scăzut față de versiunile anterioare și emisii de gaze cu efect de seră reduse cu până la 50%. Gradul ridicat de eficiență a motoarelor asigură nu doar beneficii pentru mediu, dar și pentru pasageri, intensitatea zgomotului resimțit în cabină fiind redus la jumătate.

Avantajul cel mai mare al aeronavei este însă capacitate de a opera zboruri directe pe distanțe mai mari. A321neo LR poate parcurge, fără escală, o distanță de până la 7400 km, cea mai mare autonomie de zbor a unei aeronave de tip narrow-body, adică aweronave cu un singur culoar.

Cele două aeronave noi au ajuns în gestiunea HiSky de către compania americană de leasing Air Lease Corporation, cu care operatorul are deja un contract pe termen lung pentru celelalte cinci aeronave Airbus din flotă.

HiSky s-a lansat în 2020 cu aeronave din familia A320 furnizate de ALC și, până acum, compania a înregistrat o dezvoltare susținută. HiSky este pregătită să facă următorul pas și suntem bucuroși să sprijinim această expansiune cu două A321neo LR noi”, a declarat David Beker, vicepreședinte Air Lease Corporation.

Suplimentarea flotei cu două aeronave capabile să efectueze zboruri pe distanțe lungi deschide o nouă piață pentru compania aeriană dar și o serie de oportunități noi de călătorie pentru pasagerii din Moldova. Mai mult, având în vedere eficiența zborurilor, tarifele apliocate pentru destinațiile operate cu A321neo LR vor rămâne la un nivel accesibil. Pasagerii vor putea ajunge, fără escală, cu un nivel maximum de confort, în destinații îndepărtate, atât în regim charter, dar și pe rutele regulate pe care compania aeriană urmează să le aibă.

„Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a opera cele mai moderne aeronave aflate la ora actuală în serviciul comercial. Intrăm într-o nouă etapă a dezvoltării HiSky, ne extindem nu doar flota dar și categoriile de servicii pe care le oferim pasagerilor noștri. Acest nou tip de aeronavă ne permite să ajungem în destinații mai puțin accesibile direct
pasagerilor din România. Până la sfârșitul anului vom anunța și rutele pe care le vom introduce începând cu aprilie 2023 și sunt convins că ne așteaptă un sezon de vară încărcat.”
, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Compania aeriană HiSky a fost înființată în anul 2020 și are în exploatare o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, cu o vârstă medie de 7 ani. Compania operează zboruri regulate din București, Cluj-Napoca, Iași, Baia Mare, Satu Mare și Chișinău către destinații interne și internaționale, precum și zboruri în regim charter în parteneriat cu principalele agenții de turism din România. De la începutul anului 2021, HiSky a operat peste 5200 de zboruri și a transportat peste 550 mii de pasageri.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost depus la Catedrala St. Giles. Mii de englezi stau la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei lor iubite
Articolul anterior
Euro crește, iar dolarul scade. Cât costă astăzi valutele străine
Articolul următor