Hitul „Perfect” al lui Ed Sheeran este pe primul loc în topul britanic al pieselor de Crăciun

Hitul „Perfect” al lui Ed Sheeran se află pe primul loc în topul britanic al pieselor pentru Crăciun. Potrivit „The Guardian”, această realizare este una dintre cele mai importante din anul 2017 pentru artist.

separator

„Este un vis devenit realitate şi sunt foarte mândru şi fericit”, a transmis Ed, într-un mesaj video în care a urat sărbători fericite, fanilor săi.

Artistul a lansat şase versiuni ale piesei incluse pe cel mai recent album al său, „Divide”, lansat în luna martie: originalul, o versiune acustică, remixuri făcute de Robin Schulz şi Mike Perry şi două duete – cu Beyonce şi Andrea Bocelli. „ Divide” este cel mai vândut album al anului în Marea Britanie, unde se află şi piesele „Shape of You” şi „Galway Girl”.

Sursa

Rușii vor primi bani de la stat ca să nu divorțeze

Deputaţi din Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a parlamentului rus, pregătesc un proiect de lege care prevede ca o dată la cinci ani, fiecare soţ al unui cuplu să primească câte 20.000 de ruble (în total, peste 450 de euro), condiţia fiind să fie căsătoriţi de cel puţin 20 de ani, relatează TASS, citat de digi24.ro.

Vicepreşedintele grupului parlamentar liberal-democrat Iaroslav Nilov, care se numără printre iniţiatorii legii, a spus că „este necesară sprijinirea instituţiei familiei”.

„Dacă oamenii sunt căsătoriţi de mai mult de 20 de ani, haideţi să le plătim câte 20 mii fiecărui soţ excluzând coeficienţii regionali. Şi să facem aceasta la fiecare 5 ani. În plus, regiunile vor avea dreptul să stabilească suplimentar măsuri de sprijin social”, a menţionat deputatul.

Potrivit lui Nilov, grupul parlamentar liberal-democrat vrea să dedice acest proiect de lege fondatorului partidului, controversatul Vladimir Jirinovski, „a cărui primă şi singură căsnicie a durat multe decenii”, în ciuda dificultăţilor.

Vladimir Jirinovski a murit în aprilie 2022 la 75 de ani, după ce a făcut Covid.

După cum a precizat pentru TASS serviciul de presă al LDPR, proiectul de lege este planificat să fie trimis la guvern pentru examinare înainte de sfârşitul actualei sesiuni de primăvară a Dumei de Stat.

Povestea moldoveanului care face furori la Românii au Talent: ,,De la 13 ani îmi întrețin familia”

La doar 15 ani a reușit să-și facă auzită vocea în toată țara, dar și peste hotarele ei. Oleg Spînu din s. Corlăteni, r. Rîșcani știe cum să facă evenimentele mai vesele, iar de curând a cucerit și inimile juraților la unul dintre cele mai importante concursuri de talente din România.

,,Nu mă uitam. Mă gândeam cum să trăiesc mai bine piesa. Cum să arăt mai multe emoții. Cum să trăiesc mai bine cântecul„, a spus Oleg Spînu, interpret, transmite nordnews.md.

Primii bani i-a câștigat în stradă cântând în piața municipală „Vasile Alecsandri” din Bălți. La scurt timp a devenit popular. A urcat deja pe numeroase scene din țară și din afară.

,,Pe scenă eu sunt pe altă planetă. Nu văd pe nimeni, cânt ceea ce știu. Mă gândesc bine la ce cânt. La mine totul e foarte bine pus în rădăcini. De mic am început cu canto. Mama dădea ultimii bani să plec să învăț să îmi șlefuiesc vocea.”

Scena și evenimentele private sunt pentru el principala sursă de venit.

,,De la 13 îmi întrețin familia și mă întrețin pe mine. Primii mei bani au fost câștigați pe stradă, în centrul Bălțiului. Am ieșit cu o boxă, cu o fată din sat, o prietenă de-a mea. Am ieșit și i-am spus mamei să îmi dea voie să cânt pe stradă„, a mai povestit tânărul interpret.

După absolvirea casei a XI-a dorește să-și continuie studiile în domeniul muzicii, iar visul lui cel mare este să cânte pe cele mai mari scene din lume.

,,În viitor planific să am foarte multe piese, piese proprii, să merg la ceremonii, pe scene foarte mari ale lumii, în România, Moldova, peste tot. Îmi doresc să absolvesc un colegiu de muzică„, a mai spus Oleg.

Muzica, faima și agenda încărcată nu l-au făcut să se lase de carte. O spun profesorii de la gimnaziul din sat care se mândresc cu elevul lor.

,,În primul rând numele Corlăteni a sunat pentru noi ca o victorie. M-am simțit mândră de aceasta. M-am simțit mândră că sunt profesoara lui Oleg„, a menționat Ana Bologa, profesoară de limba română.

,,Am avut o senzație de lacrimi de bucurie pentru el. E o persoană cu verticalitate. Obține prin muncă ceea ce-și dorește„, a comunicat  Zinaida Parea, directorul gimnaziului ,,Victor Dumbrăveanu”.

,,Foarte mult este implicat în activități. Cântă la foarte multe instrumente, părinții l-au inițiat în tot ca să nu aibă timp pentru năzbâtii și șotii„, a spus Stela Baciu, diriginta de clasă a lui Oleg Spînu.

Colegii de clasă spun că Oleg Spînu este un băiat sârguincios și săritor la nevoie.

,,Sunt bucuroasă pentru el. Sunt bucuroasă că sunt colega lui de clasă.  Este un coleg bun, fidel, ajută la nevoie.”

,,Este vesel, amuzant și săritor la nevoie. Te face mereu să zâmbești. Este foarte talentat în ceea ce face. Chiar este o vedetă„, au spus colegii de clasă.

La mijlocul acestei luni, Oleg Spînu va evolua în finala concursului Românii au talent, iar dacă va câștiga premiul de 120 de mii de euro, spune că îi va investi tot în muzică, dar și activități de binefacere. Deja în toamnă, Oleg Spînu va cânta alături de renumita interpretă Andra Anunțul l-a emoționat până la lacrimi. Reportajul video poate fi urmărit aici.

Foto! Un ,,pian” va apărea pe Aleea Pietonală Eugen Doga

Pe Aleea Pietonală Eugen Doga din capitală va apărea un proiect realizat de Primărie împreună cu Agenția de Cooperare Turcească TIKA. Proiectul este dedicat marelui compozitor Eugen Doga.

 Proiectul presupune amenajarea unui segment de drum care imită alternarea clapelor unui pian.

Acest segment de drum amenajat va fi comod pentru deplasare tuturor cetățenilor.

Chișinăul a intrat în topul orașelor în care se poate trăi cu mai puțin de 675 euro pe lună
Articolul anterior
O moldoveancă stabilită în Anglia și-a ,,tunat” mașina cu cristale Swarovski
Articolul următor