Horoscop 2018: Previziuni detaliate pentru fiecare zodie în parte

Majoritatea dintre noi sunt curioși, să-și cunoască viitorul în avans. În astfel de cazuri, Horscopul ne ajută să ne familiarizăm cu viitorul nostru. Cu predicțiile astrologice din anul 2018, putem obține o perspectivă bună, pentru a ști, ce decizii ar trebui să luăm anul viitor și ce se va întâmpla cu dragostea, cariera, banii și sănătatea.

separator

Potrivit horoscopului chinezesc, anul 2018 este considerat anul Câinelui de Pământ. Dacă 2017 a fost Anul Cocoșului de Foc – un an puternic, noul an chinezesc va fi unul al evenimentelor, în care vom descoperi importanța dialogului și solidarității cu ceilalți, în care se va lupta contra lăcomiei, mândriei și ignoranței, susțin experții în zodiacul chinezesc.

Mai jos, vezi predicțiile astrologice 2018 pentru fiecare zodie în parte.BERBEC

În anul 2018, nativii din zodia Berbec sunt capabili să finalizeze anumite decizii importante în viață, iar lucrurile care nu mai sunt relevante pot fi alungate. Aceștia devin mai maturi și mult mai rafinați în acest an. Planeta Saturn și Jupiter va acționa în favoarea Berbecilor pentru a începe lucruri noi pe termen lung.

CARIERĂ – vor avea parte de încercări și obstacole, ceea ce va spori curajul și perseverența. În 2018, comunicarea și supraviețuirea sunt cheile succesului. Jupiter îi va ajuta să-și perfecționeze abilitățile și să-și îmbunătățească creativitatea. Iar cei implicați în profesii legate de domeniile artelor, producției și vânzărilor vor obține un impuls pozitiv în această perioadă.

DRAGOSTE – în anul 2018 pe plan amoros va fi o înțelegere mai bună a partenerului sau a soțului(ei). Pentru unii dintre Berbeci, ar fi sfârșitul drumului spre o relație lungă nefericită, în timp ce pentru alții ar fi un început dulce. Iar pentru cei care sunt deja într-o relație, sentimentele ar putea crește.

BANI – sentimentul de optimism va fi destul de ridicat și de aceea Berbecii vor putea naviga fără probleme chiar și printr-o furtună financiară. La sfârșitul anului, datoriile vor dispărea. De asemenea, se vor găsi modalități diferite de a obține fonduri pentru a ajunge la o situație financiară stabilă.

SĂNĂTATE – deși Uranus îi face fragili și predispuși la probleme de sănătate, Jupiter vine la îndemână și vă protejează de orice complicații majore de sănătate. Ascultăți sufletul și corpul. Este necesară o anumită constrângere atunci când este vorba de indulgențe în hrană și de obiceiuri sportive. Nu fiți prea excesiv. Meditația și alte forme de exerciții ușoare pot fi urmate pentru a elibera stresul.

TAUR

Va exista multă pace și libertate de acțiune în viața nativilor în Taur în acest an. Pe măsură ce Pluto tranzitează casa Capricornului, vă veți simțiți mult mai ușor din punct de vedere fizic și mental. Sensibilitatea Taurilor va fi forte pentru acest an și îi va apropia mult de cei din jur.

CARIERĂ – în acest an, performanța în carieră va fi la vârf. Taurii ar trebui să fie cât mai stabili cu ambițiile și obiectivele. Cu toate acestea, nativii sunt sfătuiți să se abțină de la a intra în orice lucrare în echipă sau în cooperative. Următorii ani vor fi fructuoși, dacă veți axa toată puterea în acest an.

DRAGOSTE – în anul 2018 va fi o perioadă de mare liniște și vor exista experiențe bogate în viața amoroasă a Taurilor. Pentru unii, dragostea ar fi principala prioritate în viață, în timp ce pentru alții, ar fi o pierdere totală de timp și de energie. Mijlocul anului ar putea aduce potențiali parteneri în viața acestora. Iar pentru cei care sunt deja într-o relație, aceasta este o perioadă în care legăturile se vor întări pentru a rezista testului timpului și al destinului. Vor simți nevoia puternică de a-i mulțumi partenerului mai mult ca niciodată!

BANI – pentru anul 2018, cheltuielile vor fi mai mari ca niciodată. Ar fi bine să vă planificați finanțele și să eliminați toate împrumuturile și debitele neperformante. Faceți mișcări inteligente pentru a reduce cheltuielile nedorite în viață. Unii nativi ar putea să cumpere o casă sau o mașină în timpul anului.

SĂNĂTATE – nivelul de sănătate și energie va fi destul de bun. Acesta va fi un moment potrivit pentru a face sport și a renunța la obiceiurile nesănătoase. În jurul celui de-al doilea trimestru al anului, va fi o scădere al nivelului de energie și moralul tău va fi testat.

Gemeni

Anul 2018 va fi o perioadă cu energie ridicată în aproape toate zonele vieții. Va fi o revizuire sau o renovare completă atât fizic, cât și mental. Noi oportunități vor veni în calea Gemenilor. Recompensele se află chiar la colț. De asemenea, în anul 2018, ar fi bine să vă feriți de promisiuni și responsabilități false.

CARIERĂ – în acest an, efectele combinate ale lui Jupiter și ale lui Saturn vă vor ajuta să fiți apreciat în câmpul muncii. Este o perioadă bună pentru a lărgi orizontul în termeni de afaceri. Nu vă mulțumiți cu realizările actuale. Totodată, ar fi bine, să fiți atenți la mișcările șefilor și să încercați să câștigați bunăvoința acestora la locul de muncă.

DRAGOSTE – pozitia lui Jupiter vă va ajuta sa vă îmbunătățiți emoțional și veți fi mai entuziasmați în viața de cuplu. Nu faceți lucruri false sau forțate. În plan amoros va fi multă pasiune, plăcere și mișcări senzuale în acest an. Poate exista și situația ca unii nativi să fie prinși între două relații paralele. Pentru a evita complicațiile ulterioare, este mai bine să fie sinceri și hotărâți.

BANI – situația financiară a Gemenilor va fi o mare întrebare în acest an. Deși multe dintre dorințe ar fi satisfăcute, proiectele pe termen lung pe care le-au avut în minte, ar putea avea alte rezultate. Pe măsură ce anul trece, muncesc din greu și depun mai mult efort. Ar fi bine de exclus împrumuturile și datoriile și de încearcat de trăit în limitele mijloacelor. Acest lucru vă va ține departe de faliment în următorii ani.

SĂNĂTATE – în cea mai mare parte a anului nu veți avea probleme de sănătate. Acest lucru vă va ajuta să vă faceți bine treaba. Fiți pregătiți pentru o perioadă agitată și intensă a vieții voastre în jurul perioadei de mijloc a anului. Acest lucru ar aduce slăbiciune minții și corpului pentru unii dintre nativii Gemeni. Faceți sport pentru a vă menține în formă.

 RAC

Nativii din zodia Rac vor vedea anul 2018 cu optimism și pozitivitate. Nivelul de încredere și armonie va crește pe tot parcursul anului. Planeta Saturn și Jupiter vă aduce numeroase oportunități de creștere în timpul perioadei, care vor fi îndeplinite pe măsură ce se va trece anul.

CARIERĂ – încercați, să obțineți un echilibru cordial cu colegii în această perioadă. Până în ultimul trimestru al anului, timpul va fi favorabil pentru a dezvolta noi competențe sau sarcini legate de zona ta de interes.

DRAGOSTE – relațiile în care vă aflați deja vă vor aduce un suflu nou. Urmați-vă instinctele și conștiința atunci când rezolvați problemele ce țin de relațiile amoroase. Lăsați-l pe partener să aducă o anumită transparență în relație. Țineți dorințele și emoțiile senzuale sub control și încercați să înțelege-ți sentimentele partenerului.

BANI – prima jumătate a anului ar putea aduce cheltuieli nedorite. Deși acest lucru ar putea provoca o problemă temporară, veți reuși să vă măriți bugetul spre sfârșitul anului și să faceți unele economii.

SĂNĂTATE – acest an vă prinde în stare bună de sănătate și vă oferă oportunități de a îmbrățișa sinele fizic și mental. Fiți activ și mâncați sănătos! Fiți pozitiv și lăsați sentimentul de optimism să vă înconjoare!

LEU

Pentru anul 2018, nativii în Leu își găsesc partea lor materialistă și lumească venind în prim plan. Jupiter și Saturn te vor ajuta să fii în lumina reflectoarelor tot anul. În acest an, vor apărea schimbări radicale în viața personală și profesională. Vei putea face mai multe lucruri în acest an, dar fii cumpătat în acțiuni, deoarece ar putea împiedica avansarea dumneavoastră.

CARIERĂ – redefinirea și reprofilarea eticii profesionale a muncii sunt necesare pentru a finaliza proiectele la timp. Prima jumătate a anului ar putea fi destul de laborioasă. În timp ce a doua jumătate ar putea aduce un sentiment de stabilitate și optimism în cariera ta.

DRAGOSTE – viața amoroasă a Leilor va fi fenomenală în acest an. Cei singuri și cei care se află deja într-o relație ar putea să facă schimbări majore în viața lor amoroasă. Saturn și Jupiter sunt în preajmă și vor îmbunătăți în continuare partea sensibilă. Uneori, ar trebui să faceți compromisuri împreună cu partenerul, pentru a aduce romantism în viața voastră. Nu lăsați să se dezvolte lacune de comunicare între voi.

BANI – veți putea să vă îndepliniți dorințele. Nu luați decizii grăbite. Fiți pregătit pentru cheltuieli neprevăzute, care ar putea apărea pe parcursul acestui an.

SĂNĂTATE – o dietă organizată și sport ar fi un drum lung în îmbunătățirea bunăstării generale. Însă, nu exagerați cu exercițiile fizice. De asemenea, trebuie sa vă relaxați, „make-up-ul” fizic și mental necesită întinerire periodică pentru a vă menține în formă tot timpul anului.

FECIOARĂ

Pentru nativii din Fecioara, anul 2018 va fi destul de agitat, cu multe activități aliniate. Țineți țintele focalizate și urmărește obiectivele în viață, chiar dacă aceasta înseamnă costuri ridicate. Măsurile preventive periodice și pașii preventivi vă vor ajuta în protejarea de efectele nocive ale vieții pe parcursul anului.

CARIERĂ – pe parcursul anului, performanța va fi indirect legată de cea a colegilor și superiorilor, și de cât de bine  relaționați cu ei. Acesta ar fi un pas pozitiv dacă ați folosi puterea autoritară pentru a obține mai multe cunoștințe. Lucrul în echipă vă ajuta să îndepliniți obiectivele profesionale în acest an.

DRAGOSTE – nativii în Fecioara vor avea un mediu propice pentru a-și continua relațiile de dragoste în acest an. Unii nativi ar putea găsi dragostea și iubire pe care și-au dorit-o în această perioadă. Alții vor avea parte de povești de dragoste ca în cărți. Emoțiile vor fi sub control pentru cea mai mare parte a perioadei în care dragostea ar fi mai puternică decât oricând. Cei singuri au șansa de a întâlni iubirea vieții lor în această perioadă. Relațiile care au început după primul trimestru al anului au mai multe șanse de a supraviețui oricăror tendințe negative ulterioare.

BANI – pe parcursul anului, prietenii și rudele ar fi o sursă bună de inspirație pentru a câștiga mai mulți bani. Ofertele de proprietate ar putea să vă aducă beneficii bune pentru perioada respectivă. Cu toate acestea, ar exista cheltuieli inexplicabile legate de copii și membri vârstnici din familie.

SĂNĂTATE – pe măsură ce începe anul 2018, nativii din Fecioara vor avea suficient timp să se odihnnească și să se relaxeze. Mergi în excursii pentru ați încărca bateriile. După luna martie 2018 vor exista unele preocupări pentru sănătate. Partea fizică ar atrage atenția. Evitați prea mult efort și prea multă odihnă. Încercați un echilibru bun în ceea ce mâncați și ce faceți.

BALANȚĂ

Persoanele născute în această zodie de aer au toate motivele de bucurie. Lucrurile se vor schimba radical încă din primele trei luni ale noului an. Din punct de vedere numerologic va fi un an 2. Cifra 2 simbolizează, în special pentru Balanțe, necesitatea de a urma căi noi.

CARIERĂ – nativii acestei zodii se vor axa în special pe carieră. Se vor dezvolta extraordinar de frumos din punct de vedere profesional. Balanțele trebuie să fie foarte atente la contractele pe care le semnează în special în lunile de primăvară și vară, pentru că acestea sunt cele mai benefice perioade pentru cariera lor.

DRAGOSTE – e foarte probabil să apară dragostea adevărată pentru acești nativi. Femeile Balanță s-ar putea căsători vara. Cea mai favorabilă lună pentru a face pasul cel mare este august, o lună în care se vor clarifica aproape toate aspectele legate de viața lor sentimentală.

BANI – vor apărea oportunități nenumărate să faci investiții serioase în domenii pe care în alte perioade nu ai fi pariat nici cu banii pe masă. În toamnă, pot apărea mici probleme financiare, dar ele nu vor fi de natură să perturbe confortul și să vă facă să uitați de anumite capricii. Totodată, din 2018 se poate spune că Balanțele vor fi înconjurate de mulți oportuniști, de oameni care vor să profite de bunăstarea lor financiară, așa că sunt avertizate de astre să aibă grijă în cine își pun încrederea.

SĂNĂTATE – rezervele de energie ale Balanțelor sunt pline! Cu toate acestea, pe la jumătatea anului, efectele strestului și ale oboselii vor începe să se resimtă. Către sfârșitul anului 2018, Balanțele ar trebui să acorde o atenție deosebită sănătații mentale.

SCORPION

Scorpionii vor avea parte de un an karmic încărcat. Multe din problemele pe care nu le-au rezolvat în anii trecuți vor reveni și le vor schimba complet planurile exact când vor fi mai puțin pregătiți.

DRAGOSTE – nativii acestei zodii vor schimba partenerii destul de des până se vor stabiliza din punct de vedere sentimental. Nu e exclus să se implice într-o relație serioasă, adică una de lungă durată, din luna octombrie. E foarte probabil, de asemenea, ca o veche iubire să revină în special în viețile bărbaților Scorpion.

BANI – unele decizii nu pot fi amânate la nesfârșit și e mai bine că în 2018 se vor clarifica o serie de situații. Scorpionii vor avea nevoie de foarte mulți bani, iar asta înseamnă că vor munci pe rupte. Nu prea vor avea timp de vacanțe deoarece vor conștientiza că fiecare minut înseamnă bani. Vor regăsi prieteni vechi, oameni care la un moment dat le-au întins acea mână de ajutor necesară să se ridice de jos când norii negri se adunau deasupra lor.

SĂNĂTATE – vor fi luni în șir din care Scorpionii au de învățat multe lecții de viață. Cea mai benefică perioadă, cea în care își vor găsi liniștea și se vor reculege complet va fi cea cuprinsă între 15 noiembrie și 20 decembrie 2018.

SĂGETĂTOR

Dacă anul 2017 a șchiopătat la capitolelele dragoste și bani, anul 2018 vine cu surprize pe care Săgetătorii nu le-ar fi nici măcar visat. Se anunță un an de pomină sub toate aspectele.

BANI – se vor rezolva o serie de situații complicate lăsate cumva la voia sorții mai ales în ultimele luni ale lui 2017. Se pot angrena într-un business nou, de perspectivă. De asemenea, Săgetătorii care au abandonat anumite proiecte din trecut din lipsă de inspirație sau bani le vor relua cu ajutor de unde nu se așteaptă.

DRAGOSTE – din punct de vedere sentimental, femeile Săgetător sunt ceva mai avantajate față de bărbați. Cele căsătorite își vor reînnoi jurămintele undeva pe la jumătatea anului următor, iar cele necăsătorite ar fi bine să își pregătească zestrea. Singura perioadă nefavorabilă pentru Săgetători va fi cea cuprinsă între 15 și 29 august, când o serie de aspecte astrologice vor fi activate în detrimentul lor.

CARIERĂ – este unul dintre cele mai bune momente de a demonstra de ce sunteți cu adevărat în stare. Nu trebuie, să vă lăsați afectat de critici. Puneți-vă creativitatea și imaginația la contribuție și veniți cu idei bune la locul de muncă, și veți vedea că veți fi  apreciat.

SĂNĂTATE – Săgetatorii vor fi plini de energie în anul care vine. Cu toate acestea, evenimentele neplăcute din viața personală s-ar putea să iși lase amprenta și asupra sănătații tale fizice și mentale. Gasiți noi moduri prin care să eliminați stresul și nu vă abateți de la un regim alimentar sănătos.

CAPRICORN

Capricornii o iau de la capăt în 2018. Primele luni ale noului an vor fi marcate de câteva crize existențiale serioase. În urma anumitor decizii dificile în fața cărora vor fi puși fără drept de apel, bărbații Capricorn în special vor fi nevoiți să facă o autoevaluare în legătură cu toate greșelile pe care le-au făcut în anul precedent.

DRAGOSTE  lunile martie și aprilie vin cu o limpezire a vieții lor amoroase. Se poate spune că Săgetătorii își vor schimba complet viața sentimentală. Pot apărea iubiri noi, iar anumite certitudini care țineau de plauzibilul situației în care au stat fără să facă nimic vor fi spulberate.

CARIERĂ – lucrurile par să se îndrepte din punct de vedere profesional, mai ales din luna august. Până în august, însă Capricornii se vor lupta pentru supraviețuire și vor face tot posibilul să își mențină stabilă situația financiară.

BANI – anul se va încheia pentru nativii zodiei pe plus. Vor avea mai mulți bani în buzunare, mai mulți prieteni, o iubire nouă și câteva garanții că viitorul va fi cât de cât asigurat, fără să mai fie nevoiți să caute soluții chiar și din piatră seacă. Urmează, așadar, un an 2018 care îndreaptă greșelile, care face lumină în viețile acestor zodii de pământ, un an în care flacăra speranței va începe să ardă tot mai puternic.

SĂNĂTATE – Anul 2018 vă va rezerva o creștere semnificativă a energiei și a vitalității. Mențineți un ritm alert și concentrați-vă pe sarcinile pe care le aveți de îndeplinit. De asemenea, tot anul viitor va fi timpul perfect pentru a vă apuca de sport și veți avea motivația, de a vă lăsa de obiceiurile care nu vă fac niciun serviciu.

VĂRSĂTOR

2018 vine cu multe tensiuni pentru Vărsători. Temperamentul lor nu va fi diminuat, ba dimpotrivă. Anumite situații dificile vor căpăta o încărcătură și mai negativă, asta din cauza predispoziției acestor nativi la a gândi negativist.

DRAGOSTE  totul va rămâne la fel. Nu se prevede cine știe ce acțiune la acest capitol și totul pornește de la pretențiile prea mari pe care le au în special femeile Vărsător față de partenerii lor. Vor avea nevoie de mai multă afecțiune, vor simți nevoia să li se plângă de milă, să fie luați în brațe constant. Se pot tulbura foarte ușor. E un an foarte sensibil pentru ei din toate punctele de vedere.

BANi – se întrevăd niște evoluții spectaculoase, în ciuda deranjului permanent pe care îl vor simți în sufletele lor. Vărsătorii fac parte din acea categorie de oameni care, indiferent de câte necazuri și câte suferințe ar trăi, reușesc să aibă grijă de buzunarul lor. Au nevoie de mai multă înțelegere ca niciodată, de oameni adevărați, capabili să le înțeleagă sentimentele, trăirile, speranțele, idealurile.

SĂNĂTATE – energia nativilor Vărsător va fi la cote maxime in 2018. Cu toate acestea, o dietă sănătoasă și practicarea constantă a unui sport sunt necesare, dacă vrei să eviți orice problemă care ar putea apărea pe parcursul anului.

PEȘTI

2018 e anul încercărilor pentru nativii Pești. Vor fi și bune, dar și rele. Vor apărea situații în care nu credeau niciodată că vor fi.

CARIERĂ – determinantă pentru viitorul lor profesional va fi cea de-a doua parte a anului. Ultimele șase luni vor fi pline de experimente și experiențe noi, trăiri care îi vor îmbogăți din punct de vedere spiritual, care îi vor face mai atenți la nevoile lor și ale celor din jur.

DRAGOSTE – din punct de vedere amoros, lucrurile se vor așeza pentru acei nativi care au avut un an 2017 de coșmar la acest capitol. Pentru cei care sunt deja într-o relație serioasă, totul va decurge liniștit. Nu apar cine știe ce surprize, semn că măcar la capitolul dragoste s-au maturizat în ultima vreme. Trebuie menționat totodată că persoanele născute în zodia Pești nu vor mai face niciun fel de concesie în 2018. Compromisurile vor fi analizate la milimetru, așa cum un chirurg face o serie de investigații înainte să taie în carne vie.

BANI – acum veți fi mai sensibil la nevoile financiare ale celor din jurul tău, iar acest lucru nu înseamnă decât că veți avea mai multă atenție la cheltuieli. Deși, se recomandă sa evitați tentațiile care vă pot afecta bugetul, trebuie să recunoașteți că ar fi mult mai plictisitor să vă numărați fiecare ban și să nu cumpărați decât strictul necesar.

SĂNĂTATE – cel mai important aspect de care să țineți cont în 2018 este că nu trebuie să renunțați la dietă și la sport. Așa veți avea un tonus de invidiat pe tot parcursul anului. Se recomandă, să nu ignorați oboseala și să acordați mai multă atenție perioadelor în care să vă odihniți.În concluzie, va fi un an 2018 prosper, plin de provocări, plin de noutăți de tot soiul, de călătorii mai mult sau mai puțin spirituale în propriul lor univers, un an al regăsirii de sine.

Sursa

Ambasada SUA la Moscova le cere americanilor cu dublă cetățenie să părăsească Rusia: Ar putea fi înrolați pentru războiul din Ucraina

Ambasada Statelor Unite în Federația Rusă își avertizează cetățenii aflați pe teritoriul acestei țări cu privire la riscurile posibile, în contextul anunțului făcut de Vladimir Putin, privind mobilizarea parțială, și le cere să părăsească această țară cât mai curând posibil. Informații detaliate cu privire la situația creată și pericolele care îi pasc pe cetățenii americani, dar și pe cei cu dublă cetățenie se conțin într-un comunicat publicat pe pagina misiunii diplomatice.

„Pe 21 septembrie, guvernul rus a dat start mobilizării cetățenilor săi în forțele armate, în sprijinul invaziei sale în Ucraina. Rusia poate refuza să recunoască cetățenia americană a persoanelor cu dublă cetățenie, să le refuze accesul la asistența consulară americană, să împiedice plecarea lor din Rusia și să înroleze cetățeni cu dublă cetățenie pentru serviciul militar”, avertizează Ambasada Statelor Unite la Moscova.

„Opțiunile de zboruri comerciale sunt extrem de limitate în prezent și sunt adesea indisponibile în termen scurt. Rutele pe uscat cu mașina și autobuzul sunt încă deschise. Dacă doriți să plecați din Rusia, ar trebui să o faceți cât mai curând posibil. Ambasada SUA are limitări în ceea ce privește capacitatea sa de a asista cetățenii americani, iar condițiile, inclusiv opțiunile de transport, pot deveni brusc și mai limitate”, mai anunță misiunea diplomatică. 

„Cetățenii americani nu ar trebui să călătorească în Rusia, iar cei care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să părăsească imediat Rusia, în timp ce rămân opțiunile limitate de călătorie comercială. Departamentul de Stat oferă informații despre călătoriile comerciale pe pagina Informații pentru cetățenii americani din Rusia – Opțiuni de călătorie în afara Rusiei de pe travel.state.gov. Acest site oferă, de asemenea, informații despre cerințele de intrare în țările vecine, procedurile de călătorie cu pașapoartele americane expirate în anumite circumstanțe și cerințele de viză pentru familiile cu membri ai familiei cetățeni americani și ruși.

Evitați toate protestele politice sau sociale și nu fotografiați paza la aceste evenimente. Autoritățile ruse au arestat cetățeni americani care au participat la demonstrații”, se mai subliniază în comunicat.

Expert militar ucrainean: Armele nucleare ale lui Putin sunt vechi și neîntreținute și ar putea exploda chiar în Rusia

Armele nucleare cu care tot amenință Vladimir Putin s-ar putea să afecteze însăși Rusia, iar dictatorul de la Kremlin o știe foarte bine, susține specialistul militar ucrainean Aleksandr Kovalenko. Acesta a explicat motivele pentru care el crede că Putin nu va recurge la armele nucleare, iar amenințările lui sunt mai mult pentru „uz intern”, scrie b1tv.ro.

Nuclear blackmail': Deconstructing Putin's latest strategic gamble in  Ukraine | CBC News

Specialistul susțiune că aceste arme sunt vechi, din perioada sovietică, și neîntreținute, căci corupția din Rusia a ajuns și în acest domeniu. Asta înseamnă că există șanse considerabile ca aceste arme să nu-și atingă ținta, ba chiar să explodeze deasupra Rusiei sau chiar pe teritoriul rus, la lansare.

„Vladimir Putin cunoaște arsenalul nuclear al Rusiei și e conștient că aceste rachete sunt vechi, din perioada sovietică, și nu mai există în producție din anii ’80. În plus, ele trebuiau întreținute și inspectate tehnologic constant, lucru care nu s-a întâmplat din cauza corupției din Rusia.

În plus, un număr mare din aceste rachete nu sunt potrivite pentru utilizare și se pot comporta imprevizibil dacă se va încerca lansarea lor”, a declarat Kovalenko, potrivit Fakty.

Expertul a ținut să sublinieze că toate acestea sunt confirmate de rapoartele privind rezultatele exercițiilor de vara trecută, când a fost testată capacitatea acestor tipuri de arme. Potrivit documentelor, armele nucleare ale Rusiei nu pot garanta distrugerea unei ținte din afara granițelor deoarece pot apărea „surprize tehnice”, inclusiv ca armele în cauză să explodeze la sol.

Încă un motiv pentru care Kovalenko nu crede în amenințările lui Putin cu folosirea armelor nucleare

În discursul său din 21 septembrie, prin care anunța mobilizarea parțială în Rusia, Putin a insistat că amenințările sale cu folosirea armelor nucleare nu sunt o cacealma. Aleksandr Kovalenko, în schimb, crede că fix asta sunt.

În opinia specialistului, Putin lansează astfel de discursuri strict pentru „consumul intern”, căci vrea să-i convingă pe ruși că țara lor încă mai are o „armă-minune” de care se teme întreaga lume. „E doar propagandă, nimic mai mult”, a continuat el.

În sprijinul afirmațiilor sale, el a spus de data aceasta că folosirea armelor nucleare va afecta nu doar teritoriul Ucrainei, ci și Rusia însăși sau chiar un stat NATO, în funcție de cum se va răspândi radiația după impact. Dacă va fi afectat măcar un singur stat NATO, asta va fi suficient ca alianța să invoce Articolul 5 din tratat și țările membre să reacționeze militar.

Certificatele de cazier vor putea fi livrate la domiciliu prin intermediul MDelivery

Certificatele de cazier judiciar, cazier detaliat și cel contravențional (pierderea actelor de înmatriculare a unității de transport, informațiile privind accidentele rutiere și altele) vor fi la un click distanță de solicitant. Cetățenilor le va fi oferită posibilitatea să solicite livrarea la adresa indicată a rezultatelor serviciilor publice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne.

În curând, MAI va implementa acest serviciu de calitate, rapid, eficient și la îndemâna oamenilor pentru a facilita relația cu autoritățile publice în procesul de obținere a unor documente, scrie Bizlaw.md.

Astfel, cu ajutorul serviciului MDelivery, cetățenii vor dispune de posibilitatea de a solicita online inclusiv și livrarea documentului, concomitent cu comanda serviciului respectiv.

Modernizarea acestui serviciu este parte a Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030, care a fost elaborată având ca pilon interesul superior al cetățeanului și binele acestuia.

Antonia, într-o altă ținută sexy la un eveniment monden!
Articolul anterior
Svecla roșie – „leguma medicament”
Articolul următor