Horoscop 2021: Ce prezic astrologii pentru fiecare zodie

Ce rezervă astrele în anul 2021 pe plan financiar, sentimental, dar şi profesional, pentru fiecare dintre zodii? Astrologii vin cu previziuni pentru nativii din toate zodiile.

Berbec

Un an cu energii benefice. 2021 va fi un an plin și încărcat pentru tine în ceea ce privește viața profesională.

Te vei concentra foarte mult asupra carierei deoarece vei avea multă inspirație, vei întâlni oameni importanți dispuși să te ajute să îți urmezi visurile și vei avea numeroase oportunități de care îți vei dori să profiți.

Ai încredere în tine, acesta va fi cel mai bun an din ultimii pentru tine.

Este vorba despre o mare evoluție pe plan intelectual și spiritual. Te poți aștepta la dorințe împlinite, în 2021, dar va trebui să îți concentrezi eforturile în acest sens. Vei sta foarte bine cu banii și vei reuși să îți achiziționezi tot ce vrei. 

Taur

Taur înseamnă schimbare. Va începe un an cu un impact uriaș asupra sentimentelor tale, iar cei care au un partener de viață vor duce relația la alt nivel. Cei necuplați vor avea un an benefic, de asemenea.

Ești pregătită să îți întâlnești sufletul pereche? 2021 vine cu cele mai frumoase surprize pe planul iubirii. Acesta este anul în care descoperi ce înseamnă să iubești cu adevărat, să fii într-o relație cu adevărat frumoasă și să trăiești cum nu ai mai făcut-o până acum.

Și pe plan profesional se anunță bucurii importante și lecții majore, care te vor duce într-un punct al evoluției tale. Nu sunt excluse nici avansările la serviciu, sau schimbarea cu totul a profesiei. În special lunile de vară vor aduce reușite mari.

În toamnă, te vei dedica cu totul unui proiect ce îți va asigura stabilitate și bucurie. Nu neglija sănătatea în anul viitor.

Gemeni

Următoarele 12 luni îți vor asigura un start pentru următoarea perioadă. Chiar dacă nu îți va fi ușor, și vei suferi destul de mult, vei vedea, la final, că există și o răsplată pentru asta.

Anul 2021 vine cu multă răbdare pentru tine. În prima parte a anului vei avea de dus câteva lupte importante pe plan profesional; pune totul în balanță și nu lua decizii grăbite. Ai încredere în tine și ascultă-ți intuiția.

Jumătatea anului va fi una interesantă deoarece te va scoate mult din zona de confort și îți va permite să experimentezi. Vei avea parte de experienţe de neuitat.

Este un an care îți va asigura creșterea și evoluția personală, prin care vei obține recunoașterea mult visată. Prin lecții dure, anul îți va arăta că e esențial să te concentrezi să pe propria persoană.

Vor apărea și anumite probleme de sănătate, care vor reprezenta și ele un semnal de alarmă, pentru a fi mai atent la propriile nevoi, în special ale corpului tău fizic. Nu neglija, totuși, partea spirituală, spre care te vei orienta spre primăvară, când vei simți nevoia de cultură, călătorii. 

Rac

Un an liniștit. Dacă până acum ai simțit nevoia să lupți și să tragi foarte mult pentru a primi ce meriți, 2021 va veni ca o pătură care va așterne liniștea în viața ta.

2021 este anul în care lucrezi cel mai mult la tine. Profită de faptul că lucrurile evoluează frumos pe plan profesional și concentrează-ți atenția asupra propriei persoane – ai 365 de zile la dispoziție să te redescoperi, să îți dai seama cine ești cu adevărat, ce îți dorești de la viață, ce te face fericită.

Aşadar, cei născuţi în zodia Racului vor afla care este drumul pe care vor să meargă mai departe

Vei decide să te preocupi de sănătate, să ai o deschidere pentru tot ce e nou și special. Vei lupta cu tine pentru a-ți acorda clipe de relaxare și uneori vei da cu piciorul bucuriilor, pentru că nu le vei recunoaște cu ușurință. Vei primi lecții de spiritualitate, înspre toamna anului 2021.

Chiar dacă e un an destul de greu, te poți aștepta la surprize plăcute pe plan financiar. Nu îți vei mai bate capul pentru bani, vor veni ei către tine.

Leu

2021 pentru Leu aduce aventură. Ești pregătit pentru an de foc şi plin de aventură? 2021 te va scoate foarte mult din zona de confort, te va face să experimentezi, să ai încredere în tine, să devii puternică și să îți dai seama că nimeni (și nimic) nu te poate doborî.

Cel mai important, 2021 îți va aduce curajul de a lupta pentru ce îți dorești și de a face tot posibilul pentru a deveni cea mai bună versiune a ta.

Aventura se va concretiza pe planul iubirii. Chiar și cei care au parte de o relație de ani de zile, vor avea parte de o schimbare în bine, către o poveste de iubire din ce în ce mai intensă și mai frumoasă. Evident, și cei singuri au porțile deschise către marea dragoste.

În primăvară, apar pentru tine schimbări, pe parte creativă, dar și pe parte de familie. Se vor tria anumite relații, sau pot să apară copii.

Îndrăznește cât de mult poți și depășește cât mai mult limitele, pentru că aceste lucruri îți vor asigura succesul.

Fecioara

Cel puțin la începutul anului, Fecioarele vor fi puse în tot felul de situații neplăcute, mai ales pe planul serviciului.

2021 îți va aduce mult curaj în ceea ce privește viața profesională. Încerci să îți duci la bun sfârșit toate proiectele ambițioase începute în 2020 astfel încât să faci câteva schimbări necesare în carieră.

Ai încredere în tine și te lași condusă de intuiție pentru că de data aceasta știi cu adevărat ce îți dorești de la viitor.

Concentrarea ta va fi în mare parte pe plan profesional, fiind un an care te va responsabiliza. Totuși, vin și lecții benefice pentru viitor. Spre finalul anului, greutățile se transformă în lucruri bune, în zâmbete și împliniri. Tot spre final de an, vin și mari surprize pe planul iubirii și vei avea parte de bucurii în acest sens.

Balanță

Vei avea parte de dezvoltare. Oamenii te vor aprecia mai mult decât de obicei și vei simți recunoașterea eforturilor tale.

Astrele sunt foarte generoase cu tine și îți aduc multă liniște în suflet. Îndreaptă-ți atenția asupra vieții sentimentale deoarece ai șansă să lucrezi la relația pe care o ai cu partenerul de cuplu astfel încât amândoi să fiți în cel mai bun punct de până acum.

Dacă ești încă singur(ă), Cupidon are deja săgeata pregătită, doar așteaptă momentul potrivit pentru a-ţi pregăti o surpriză de excepţie.

În sfârșit, percepi că ți s-au luat anumite greutăți de pe umeri, pe care le-ai purtat ani de zile. Vei avea noroc la bani în prima parte a anului, până înspre primăvară. 

Declarațiile de dragoste vor fi la ordinea zilei, nu neapărat din partea partenerilor din relația de cuplu, ci și din familie sau din partea prietenilor.

Scorpion

Un an greu, în care te autosabotezi. Până la finalul lunii iulie, vei avea parte de o mulțime de lecții de personalitate, în care te vei ancora mult de trecut.

Astrele îți oferă posibilitatea de a face câteva schimbări importante pe plan profesional. Doar în acest an ai ocazia să îți îmbunătățești finanțele și să pui în ordine fiecare etapă a drumului tău către succes astfel încât să începi să te apuci de treaba și să faci pași pentru a vedea și rezultatele pe care le aștepți de atât de mult timp.

Ai încredere în tine, ești acolo unde trebuie să fii.

Iar acest an va veni drept în sufletul tău, pentru a renaște, precum o pasăre Phoenix din cenușă. Iar pentru a ajunge în cenușă, evident trebuie să arzi. Vei arde pe plan profesional, muncind mult peste limite și vei arde și pe plan sentimental, luptând tu cu tine.

La începutul anului și în perioada toamnei, fii atent la sănătate, care poate fi destul de fragilă. Pentru cei singuri, 2021 aduce o mare pasiune în vară.

Săgetător

Se anunță un an al extremelor. O să ai perioade foarte foarte agitate, dar și perioade extrem de liniștite.

2021 va aduce oameni noi, cu un suflet frumos, în viața ta. Eșți pregătită să îi întâlnești, să creezi noi conexiuni, să fii fericită și să începi o nouă etapă a vieții tale? Renunță la barierele pe care le-ai construit în jurul inimii tale de teamă de a nu fi rănită.

Concluzia este următoare: permite-ți să fii vulnerabilă pentru că doar așa vei forma relații sănătoase.

O să te concentrezi deopotrivă pe planul pragmatismului, dar și pe cel al spiritualității. Vei balansa cumva viața personală, a familiei și a relațiilor, cu investiții majore în casă, în mașină, și birocrație. Pe plan financiar vei sta bine.

În lunile de vară, ai grijă de sănătatea ta și nu uita de planul psihic, unde trebuie să alungi toxicitatea și energiile negative.  

Capricorn

Bucurii, dar și oboseală. Cel puțin începutul de an va aduce o mare nevoie de odihnă. E normal, te resimți după un 2020 destul de greu.

2021 va fi un an destul de liniștit pentru tine. Nu se vor întâmpla multe lucruri importante, însă nici nu ai nevoie. Tot ce îți dorești în această perioadă este rutina – o viață constantă la care să te adaptezi și de care să te bucuri.

S-au întâmplat mult prea multe pentru tine în ultima perioadă și nu mai ai nevoie de nicio aventură. Aşadar, 2021 va fi un an perfect pentru tine.

Îți vei obloji rănile și vei lucra foarte mult pe două planuri: al sănătății și al banilor. Acestea vor fi cele două mari priorități ale următoarelor 12 luni și vor merge mână-n mână.

E esențial să nu neglijezi planul familiei, în special al copiilor, dacă există.

Vărsător

Horoscopul 2021 pentru Vărsător anunță maturizare pe toate planurile. Vor apărea anumite surprize, unele chiar neplăcute, dar care vor fi doar calea spre anumite realizări ale tale.

Lucruri frumoase se întâmplă pentru tine în anul 2021. Pe plan sentimental te simți pregătită să faci o schimbare – discuțiile cu partenerul de cuplu devin tot mai serioase în prima jumătate a anului și cu siguranță veți ajunge amândoi la aceeași concluzie. Prin urmare, nu este exclus să alegeţi să faceți pasul cel mare.

Vei pune mare preț pe vacanțe și relaxare în acest nou an, după ce ai avut destul de multe probleme la serviciu, financiare și de sănătate. 

Ești unul dintre cei mai norocoși nativi ai anului nou, care vei primi doar ce mai bun de la 2021, bucură-te de tot ce are să-ți ofere!

Pești

Horoscop 2021 Pești: anul lecțiilor de viață. Oricât de clișeic sună, te vei concentra mult pe sănătate și familie. Vei continua ceea ce ai făcut anul trecut, prin a te pune pe primul loc. 

Nu mai sta pe gânduri, acționează. În anul 2021 trebuie să îți iei inima în dinți și să faci schimbări importante în carieră; astrele sunt de partea ta și te ajută foarte mult, scoțându-ți în cale oportunități frumoase de care ar fi bine să profiți.

Şi încă ceva: Nu uita să fii mereu deschisă, să îți dorești să experimentezi și să înveți lucruri noi atunci când vine vorba de propunerile făcute și investițiile financiare.

O să faci schimbări și în casă, dar și în suflet, curățându-te de energii negative. Va fi un an bun pentru cursuri și educație. Vei vedea care e misiunea ta reală și vei înțelege ce trebuie să faci în viitor.

Sănătatea ta este importantă și fragilă în acest an, poți apela la remedii și la trucuri de profilaxie naturiste. 

sursa

Parlamentul European a aprobat primele norme ale UE privind combaterea violenței asupra femeilor

Noile norme urmăresc să prevină violența de gen și să protejeze victimele, în special femeile și victimele violenței domestice.

Parlamentul a adoptat miercuri, cu 522 voturi pentru, 27 împotrivă și 72 abțineri, primele norme europene privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Directiva solicită legi mai stricte împotriva violenței cibernetice, o asistență mai bună acordată victimelor și măsuri de prevenire a violului.

Noile norme interzic mutilarea genitală a femeilor și căsătoria forțată și includ orientări specifice pentru infracțiunile comise online, cum ar fi divulgarea informațiilor private și exhibiționismul cibernetic (cyber-flashing).

Noua legislație va include o listă mai cuprinzătoare a circumstanțelor agravante pentru infracțiunile pasibile de pedepse mai grave, cum ar fi infracțiunile împotriva personalităților publice, a jurnaliștilor sau a apărătorilor drepturilor omului. Pe lista circumstanțelor agravante se află și intenția de a pedepsi victimele în funcție de sexul lor, orientarea sexuală, culoarea pielii, religie, origine socială sau convingeri politice, precum și dorința făptuitorului de a-și menține sau recăpăta „onoarea”.

Servicii de sănătate sexuală și reproductivă la dispoziția victimelor

Siguranța și starea de bine a victimelor trebuie să aibă prioritate, inclusiv prin accesul la adăposturi sigure. Victimele ar trebui să beneficieze de acces la îngrijiri medicale, inclusiv la servicii de sănătate sexuală și reproductivă. Autoritățile statelor membre vor avea mai multe obligații în materie de raportare și de colectare a probelor. Ele vor trebui și să sensibilizeze publicul cu privire la faptul că actele sexuale neconsensuale sunt considerate infracțiuni.

Datorită insistențelor Parlamentului, Comisia va întocmi un raport o dată la cinci ani pentru a constata dacă normele trebuie revizuite.

Noile norme vor intra în vigoare la 20 de zile de la publicarea în Jurnalul Oficial al UE. Statele membre vor avea la dispoziție trei ani pentru a pune în aplicare dispozițiile.

Raport SUA: Corupția rămâne larg răspândită în R. Moldova, iar mass-media este suprimată

Corupția rămâne larg răspândită în Moldova condusă de PAS și Maia Sandu, iar legile continuă să fie aplicate în mod selectiv de către sistemul judiciar, se arată în raportul anual al Departamentului de Stat al Statelor Unite privind drepturile omului în Moldova, publicat săptămâna curentă, transmite Telegraph.md.

Raportul, o analiză anuală a practicilor privind drepturile omului – cum ar fi drepturile individuale, civile, politice și ale lucrătorilor – a constatat că, deși autoritățile moldovenești a luat unele măsuri pentru a combate corupția, acestea au fost în mare parte nereușite.

“În ciuda faptului că guvernarea a luat măsuri pentru a combate corupția și pentru a crește independența sistemului judiciar și capacitatea agențiilor anticorupție, corupția a rămas endemică. Corupția în sistemul judiciar și în alte structuri de stat a fost larg răspândită”, se arată în raport.

Raportul susține că independența judiciară a rămas o problemă semnificativă din cauza corupției și a “justiției selective, în care legea nu a fost aplicată în mod egal pentru toți și a fost adesea aplicată în mod selectiv din motive politice”.

„Justiția selectivă a rămas o problemă, iar avocații s-au plâns de cazuri în care drepturile clienților lor la un proces echitabil au fost refuzate. Mai mulți politicieni proeminenți reținuți în cursul anului au invocat o justiție selectivă și abuzuri ale dreptului lor la un proces echitabil”, se arată în raport.

Activiștii pentru reforma judiciară au remarcat în raport că judecătorii amânau în mod obișnuit audierile pe termen nelimitat pentru inculpații bogați sau bine conectați și că această practică este considerată a fi legată de corupția personală a judecătorilor.

De asemenea, deținuții s-au confruntat cu tortură și tratamente inumane, în centrele de detenție administrate de stat, dar și în spațiile publice, de către poliție.

“Multe cazuri clasificate de autorități ca fiind suspecte de tortură au avut loc în spații publice, prin tratamente fizice sau psihologice abuzive din partea poliției, carabinierilor sau polițiștilor de frontieră care au întâlnit inițial indivizii, sau din partea agenților de aplicare a legii de urgență chemați la fața locului”, susține raportul.

Grupurile pentru drepturile omului au raportat supraaglomerare severă, iluminare și ventilație slabă, zgomot, îngrijire medicală inadecvată și personal medical și îngrijire medicală insuficiente în majoritatea centrelor de detenție. “Lipsa cronică de personal din închisori a dus la o dependență de ierarhii informale pentru a menține controlul asupra populației de deținuți, adesea prin violență”, se arată în raport.

Reprezentanții mass-media și ONG-urile și-au exprimat în raport îngrijorarea cu privire la limitările care au fost impuse în ceea ce privește accesul la datele de pe portalul informațional al instanței naționale, afirmând că, din cauza faptului că nu există o opțiune de căutare, nu pot găsi numele persoanelor implicate în cauzele judiciare sau nu pot determina cine a judecat sau a intentat un proces. Acest lucru duce la o deficiență semnificativă în ceea ce privește transparența judiciară.
Revenind la subiectul violenței sexuale împotriva femeilor, inclusiv violul, Departamentul de Stat al SUA a declarat că aceasta rămâne o “problemă semnificativă”.

Raportul a remarcat faptul că supraviețuitorii violenței au fost adesea traumatizați din nou de poliție și de sistemul juridic și se simt supuși stigmatizării sociale.

„Lacunele legislative, stigmatizarea socială și teama de retraumatizare au contribuit la o cultură a impunității pentru autorii violenței sexuale. Ca urmare, apărătorii drepturilor femeilor au considerat că puține supraviețuitoare ale infracțiunilor sexuale au raportat aceste infracțiuni”, se arată în raport, menționând că poliția a depus rareori ordine de restricție împotriva soților abuzivi în familie.

Raportul notează că nu există încă sancțiuni penale sau căi de atac civile pentru hărțuirea sexuală la locul de muncă. Potrivit grupurilor societății civile, sistemul judiciar a arătat o preocupare inadecvată pentru siguranța supraviețuitoarelor hărțuirii sexuale și nu i-a tras la răspundere pe agresori pentru comportamentul lor.

În ceea ce privește antisemitismul, raportul notează că ura împotriva evreilor rămâne o problemă în țară și că discursul antisemit și discursul instigator la ură online și în mass-media sunt problematice.

“Experții societății civile au declarat că cunoștințele generale privind istoria comunității evreiești din țară și legile care reglementează infracțiunile bazate pe ură rămân la un nivel scăzut. Comunitatea Evreilor din Moldova a raportat că legile au fost aplicate rar, deoarece forțele de ordine nu au vrut să urmărească penal sau nu au înțeles comportamentul interzis de lege”, se arată în raport.

Raportul notează, de asemenea, că guvernarea nu a făcut niciun progres în ceea ce privește rezolvarea revendicărilor din perioada Holocaustului referitoare la proprietatea comună, inclusiv pentru cetățenii străini.

“Statul nu a returnat nicio proprietate comunală sau religioasă pe care comunitatea evreiască au procurat sau pe care încerca să o dobândească prin litigii. Grupurile evreiești au căutat o soluție cuprinzătoare de restituire a proprietăților comunale, în locul sistemului actual în care guvernul restituie clădirile individuale în mod fragmentat”, se arată în raport.

În martie 2023, Veronica Dragalin, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, a fost premiată în SUA. Acesteia i s-a acordat premiul Premiul Robert Tucker pentru Excelență în Procuratură 2023. Anunțul a fost făcut de Elena Dragalin, mama Veronicăi Dragalin, pe o rețea de socializare. „Momente de mândrie. Premiul Robert Tucker pentru Excelență în Procuratură 2023 se acordă Veronicăi Dragalin, șeful Procuraturii Anticorupție al Republicii Moldova”, a scris aceasta pe Facebook.

Ulterior, în decembrie 2023, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a conferit ministrului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, titlul onorific de „Campioană anticorupție”, pentru angajamentul neînfricat de a promova statul de drept și implementarea reformelor în sistemul de justiție din Republica Moldova. Premiul i-a fost înmânat de către Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, în cadrul galei „International Anticorruption Champions Award”. În discursul susțin înaintea premierei, ministrul Justiției a vorbit despre procesele demarate în Republica Moldova, inclusiv în partea ce ține de combaterea corupției, dar și dificultățile întâmpinate.

Combaterea corupției endemice și respectarea drepturilor omului au fost, anterior, subiecte și promisiuni electorale ale Maiei Sandu și ale PAS, dar, potrivit raportului Departamentului de Stat, guvernarea a eșuat în această direcție, precum și în domeniul democrației.

Ulterior, în decembrie 2023, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a conferit ministrului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, titlul onorific de „Campioană anticorupție”, pentru angajamentul neînfricat de a promova statul de drept și implementarea reformelor în sistemul de justiție din Republica Moldova. Premiul i-a fost înmânat de către Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, în cadrul galei „International Anticorruption Champions Award”. În discursul susțin înaintea premierei, ministrul Justiției a vorbit despre procesele demarate în Republica Moldova, inclusiv în partea ce ține de combaterea corupției, dar și dificultățile întâmpinate.

Combaterea corupției endemice și respectarea drepturilor omului au fost, anterior, subiecte și promisiuni electorale ale Maiei Sandu și ale PAS, dar, potrivit raportului Departamentului de Stat, guvernarea a eșuat în această direcție, precum și în domeniul democrației.

Noi reguli rutiere în UE! Șoferii care le încalcă vor fi depistați mai ușor

Parlamentul European a votat, miercuri, noi norme rutiere pentru țările UE. Eurodeputaţii au consolidat cooperarea transfrontalieră a statelor membre în investigarea încălcărilor normelor rutiere pentru a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, scrie digi24.ro.

A fost extinsă lista încălcărilor rutiere care declanşează investigaţii transfrontaliere, va fi o cooperare sporită între statele membre ale UE pentru aplicarea amenzilor şoferilor străini periculoşi. Ţara din UE în care regulile rutiere au fost încălcate va avea la dispoziţie 11 luni de la data încălcării pentru a emite o notificare. În plus, la cererea statului membru în care a avut loc încălcarea, ţara de reşedinţă a autorului încălcării poate prelua colectarea amenzilor rutiere, cu condiţia ca suma să fie mai mare de 70 euro şi să nu fi fost plătită după epuizarea tuturor opţiunilor legale. În condiţiile în care aproximativ 40% din încălcările transfrontaliere ale normelor de circulaţie rămân în prezent nepedepsite, deputaţii europeni au actualizat normele pentru a determina ţările UE să coopereze mai mult şi să se ajute reciproc în găsirea conducătorilor auto străini care au comis o încălcare, arată un comunicat de presă al Parlamentului European.

Noile norme obligă autorităţile naţionale să răspundă fără întârziere cererilor din partea unei alte ţări din UE şi în termen de cel mult două luni de la colectarea informaţiilor necesare. În plus, la cererea statului membru în care a avut loc încălcarea, ţara de reşedinţă a autorului încălcării poate prelua colectarea amenzilor rutiere, cu condiţia ca suma să fie mai mare de 70 euro şi să nu fi fost plătită după epuizarea tuturor opţiunilor legale.

Ce tipuri de încălcări ale normelor rutiere sunt vizate.

Normele actualizate vor extinde lista încălcărilor rutiere comise de conducătorii auto nerezidenţi care declanşează cooperarea transfrontalieră şi care pot duce la o amendă. Pe lângă încălcările actuale (excesul de viteză, conducerea sub influenţa alcoolului sau neoprirea la semaforul roşu), lista va fi completată cu elemente noi precum parcarea periculoasă, depăşirea periculoasă, încălcarea unei linii continue şi părăsirea locului unui accident.

Termen clar şi interdicţie pentru colectorii privaţi de datorii

Ţara din UE în care regulile rutiere au fost încălcate va avea la dispoziţie 11 luni de la data încălcării pentru a emite o notificare. Notificarea încălcării regulilor rutiere trebuie să includă momentul şi circumstanţele încălcării, precum şi informaţii privind modul de contestare a amenzii. La iniţiativa eurodeputaţilor, entităţilor private li se va interzice să ajute ţările UE să colecteze amenzi rutiere de la şoferii străini (după doi ani de la transpunerea normelor în legislaţia naţională).

Va fi înființat un portal online

Pentru a spori transparenţa şi a facilita punerea în aplicare a noilor norme, Comisia are sarcina de a crea un portal online care să conţină informaţii precum noile normele, opţiunile de recurs şi amenzile rutiere relevante. „Pentru a spori siguranţa rutieră, ţările UE trebuie să coopereze şi să dispună de instrumente eficiente de pedepsire a celor care încalcă regulile de circulaţie din străinătate. Normele actualizate vor contribui la realizarea acestui obiectiv, dar sunt benefice şi pentru conducătorii auto, care vor primi informaţii într-un interval de timp strict, într-o limbă pe care o înţeleg şi cu o descriere a procedurii de recurs. Interzicerea utilizării unor companii private pentru a încasa amenzile va proteja în mod eficace conducătorii auto împotriva escrocheriilor şi a scurgerilor de date cu caracter personal”, a afirmat raportorul PE, Kosma Złotowski (CRE, Polonia), conform sursei citate. Noile norme legate de schimbul transfrontalier de informaţii privind încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră au fost adoptate de către Parlamentul European cu 570 voturi „pentru”, 36 voturi „împotrivă” şi 24 abţineri. După ce şi Consiliul le va aproba, ţările UE vor avea la dispoziţie 30 de luni pentru a se pregăti pentru punerea lor în aplicare.

Victor Slav și-a arătat, în premieră, noua iubită
Articolul anterior
Foto! E ianuarie în Moldova, însă doar în calendar
Articolul următor