Hyundai își vinde fabricile din Rusia. Producția de mașini suspendată de anul trecut

Grupul sud-coreean Hyundai Motor intenţionează să părăsească Rusia şi să-şi vândă fabricile de producţie de acolo unei companii kazahe, a informat miercuri presa sud-coreeană, citată de Reuters.

Postul sud-coreean de televiziune MBC a relatat că negocierile pentru vânzarea fabricilor Hyundai din Rusia sunt în etapa finală, adăugând că producătorul auto aşteaptă aprobarea finală din partea guvernului rus.

”Este adevărat că sunt în desfăşurare discuţii cu privire la vânzare, dar nu s-a decis nimic”, a spus Hyundai Motor, potrivit postului TV.

În martie, Hyundai Motor a declarat că analizează ”diverse opţiuni” pentru operaţiunile sale din Rusia.

Multe fabrici din Rusia au suspendat producţia şi au concediat lucrători din cauza penuriei de echipamente de înaltă tehnologie, ca efect al sancţiunilor şi al exodului producătorilor occidentali de când Moscova a invadat Ucraina anul trecut.

Hyundai Motor şi-a suspendat operaţiunile din Rusia anul trecut.

Grupul, împreună cu afiliata Kia, se numără printre cei mai mari 10 producători auto din lume după vânzări şi construia aproximativ 200.000 de vehicule pe an în Rusia, aproximativ 4% din capacitatea sa globală de producţie.

Alături de Renault, Hyundai şi Kia au fost printre primele trei mărci din Rusia în funcţe de vânzări, înainte de război. Acum, pe măsură ce jucătorii globali s-au retras, mărcile chineze le înlocuiesc în economia de război a Rusiei.

Putin a discutat la telefon cu Lukaşenko despre situaţia din Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin, care se confruntă cu o revoltă a grupului paramilitar Wagner, a discutat la telefon cu omologul său belarus care este şi principalul său aliat Aleksandr Lukaşenko, a relatat sâmbătă agenţia de presă belarusă Belta.

Este primul contact internaţional pe care îl are Vladimir Putin de la declanşarea acestei revolte, vineri seară, de către liderul Wagner, Evgheni Prigojin, scrie Agerpres.

„Preşedintele rus i-a telefonat în această dimineaţă preşedintelui belarus” pentru a-l informa „despre situaţia din Rusia”, a relatat Belta citând serviciul de presă al lui Lukaşenko.

Putin a promis că va zdrobi ceea ce a calificat drept o revoltă armată, după ce liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a preluat controlul oraşului Rostov-pe-Don, în cadrul unei tentative de a înlătura conducerea armatei.

Lupte între armata rusă și mercenarii Wagner pe autostrada care leagă Rostov de Moscova

Aviația rusă a bombardat autostrada M-4, care face legătura între Rostov și Moscova, folosită de mercenarii Wagner în drumul lor spre capitala Federației Ruse, a declarat un oficial de la Kiev, care citează surse media rusești. Conform unor informații încă neconfirmate oficial de autoritățile ruse, armata rusă folosește aviația pentru a lovi convoaiele Wagner, în ciuda traficului auto intens și a faptului că pe acest drum se află multe mașini civile. Pe rețelele sociale au apărut inclusiv imagini cu un avion A-26 al armatei ruse, doborât în zona Voronej, conform digi24.ro.

Ambuteiaj pe autostrada M-4 între Voronej și Moscova

De alfele, conform GeoConfirmed, cel puțin un convoi de trupe Wagner a fost localizat în apropiere de acest oraș, aflat la circa 460 de kilometri de Moscova.

Mercenarii Wagner controlează deja total orașul Rostov, după ce au preluat controlul aeroportului și al comandamentului armatei ruse din regiune.

Purtăm ie cu mândrie! Angajații de la frontiere, în port popular de Ziua Internațională a iei

Angajații Poliției de Frontieră au întâmpinat într-un mod deosebit călătorii la trecerea frontierei de stat. Pentru câteva ore, uniforma de serviciu a fost înlocuită cu ia tradițională, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Astfel ne amintim de tradiţia noastră, moştenită din străbuni.

Astăzi, 24 iunie, este ziua când valorificăm patrimoniul național, prin promovarea cămășii tradiționale ca piesă vestimentară specifică regiunii noastre.

Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită IA, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine și a ajuns să fie recunoscută în întreaga lume.

Peskov: ,,Moldova riscă să fie absorbită de România”
Articolul anterior
Reacția lui Joe Biden când o jurnalistă i-a spus că 70% dintre americani îl consideră prea bătrân să mai candideze
Articolul următor