,,I-au împușcat pe băieți”. Interpreta Nazima, îngrozită după cele întâmplate în Alma Ata

Cântăreața cazahă Nazima a vorbit despre luarea cu asalt a aeroportului din Alma Ata, Kazahstan. Artista, în vârstă de 31 de ani, s-a aflat în epicentrul luptelor din țara sa natală. Tânăra a povestit cum a trăit momente groaznice.

Solista piesei „What have I made” a zburat la Alma Ata pentru a susține un concert pe 5 ianuarie. Cu o zi înainte de eveniment, tânăra populară a mers la cumpărături și a cumpărat cadouri. Dar când a intrat în hotel, a auzit explozii. Nazima nu a putut dormi până la ora 7 dimineața din cauza bubuiturilor.

Internetul era oprit pe teritoriul Kazahstanului. Directorul i-a spus vedetei că concertul a fost anulat. Tânăra a început să caute o oportunitate de a se proteja.

„Am început să caut bilete la Moscova pentru a zbura cât mai curând posibil. Am plecat la aeroport în 4 ore pentru a fi sigur la timp. Zborurile interne au fost anulate, imediat ce am ajuns la aeroport. Cele internaționale așteptau îmbarcarea. Am reușit să fug până la poartă, când invadatorii se apropiau deja. Ușa avionului a fost închisă imediat. Avionul a ieșit de pe pasarelă. Speram că vom decola. Cu toate acestea, aeronava s-a oprit. Pilotul a anunțat că aeroportul a fost capturat, nu exista nicio comunicare cu camera de comandă și, prin urmare, plecarea a fost imposibilă. Diva pop a aflat atunci că camera de control a fost doborâtă.

„Ni s-a spus să închidem umbrele ferestrelor, astfel încât să nu fie vizibil că sunt oameni în avion. Nu exista internet. Nu știam ce se întâmplă, nu puteam contacta pe nimeni. Ne era frică să nu ne arunce în aer, în timp ce mașinile treceau pe lângă noi. Și am înțeles că aceștia nu erau angajații aeroportului, ci cei care au pus mâna pe aeroport”, a explicat artista.

„În acel moment am început să intru în panică. Nu mi-a fost niciodată frică să zbor, dar în momentul de față mi-am imaginat că suntem într-un spațiu atât de restrâns și că vom fi incapabili să ieșim. Am început să respir, am stat și m-am rugat ca totul să se termine cât mai curând posibil. Așa am petrecut aproximativ 15 ore în avion”, a povestit Nazima.

Pasagerii au fost evacuați, Nazima s-a dus la fratele ei și a petrecut ziua următoare, în Alma-Ata. Rudele căutau o mașină pentru ca fata să poată merge la Shymkent, orașul natal.

„Am fost de acord cu prietenii și am plănuit să mergem la familia mea dimineața. Dar a sosit o altă mașină. Doi tipi care trebuiau să ne ducă au fost împușcați într-o mașină. Unul a fost ucis, celălalt a fost rănit. Acest lucru s-a întâmplat pe 6 ianuarie. Doar pe străzile orașului… Oameni nevinovați. Când am plecat la Shymkent, am văzut că erau multe mașini arse în jur, magazine jefuite, oamenii furau benzină la benzinării… Orașul Alma Ata era exact ca după război, nu-mi venea să cred ochilor ”, a spus Nazima.

Ea a transmis condoleanțe tuturor rudelor victimelor. Cântăreața le-a urat pace compatrioților săi.

„Este înfricoșător că poți părăsi casa și, pur și simplu, să nu te întorci la familia ta. Cu siguranță, nu vom ști niciodată adevărul de ce mitingurile pașnice s-au transformat într-un asemenea haos. Dar îmi doresc foarte mult ca țara mea să se stabilizeze cât mai curând posibil. Cred în viitorul nostru. Fie ca toată lumea să fie în siguranță. Ne urez tuturor un cer liniștit deasupra capetelor noastre”, a spus artista.

Tânărul regizor și muzician Saken Bitaev a fost ucis la Alma Ata în timpul revoltelor.

In Almaty, looters shot the “father of Kazakh hip-hop” Saken Bitaev

Vacanță în Maldive. Vera Brejneva și sora ei mai mică, în costume de baie
Articolul anterior
A decis să slăbească cu pastile după sărbători, dar a ajuns la reanimare
Articolul următor
Alte articole interesante