Iarna grea a sosit în Moldova! Ninge puternic în mai multe localități ale țării. Viscolește

Iarna cu toată forța ei a pus stăpânire pe țară. La această oră, ninge puternic și chiar viscolește în mai multe raioane ale țării. Meteorologii au emis cod galben de schimbare bruscă a vremii.

Stratul de zăpadă crește rapid în mai multe localități din nordul țării. Pe drumuri se circulă în condiții de iarnă.

Mâine dimineață, 12 februarie, dar și pe parcursul zilei de mâine, se vor înregistra -10.. -13 grade la Briceni, -9.. -12 grade în capitală și -8.. -11 grade la Cahul.

Întrucât au fost anunțate schimbări ale vremii caracterizate prin precipitații sub formă de ninsori, INSP amintește conducătorilor auto:

– să reducă viteza și să nu efectueze depășiri neasigurate;– să mărească distanța în mers și să folosească corespunzător luminile;

– să echipeze mașininile cu echipament specific de intervenție;

– să nu consume alcool şi să nu conducă dacă simt că sunt obosiţi;

– să evite convorbirile telefonice în timp ce conduc;

– să curețe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Întrucât vântul puternic, ninsoarea afectează buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, se recomandă conducătorilor auto de a-şi spori atenţia în timpul deplasărilor, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate sau la întâlnirile cu autovehiculele cu tonaj mare.

Pe traseele naționale trebuie respectate și alte reguli specifice: nu se opreşte pe benzile de circulație, obligatoriu se conectează luminile în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice și e necesară echiparea cu vestă reflectorizantă.

Conducătorii auto, cât şi pietonii să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie, să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Gerul și ninsorile se mențin cel puțin până pe 17 februarie.

Studiu: Purtarea a două măști suprapuse poate reduce riscul de infectare cu până la 95%
Articolul anterior
Restricțiile împotriva răspândirii coronavirusului au fost prelungite în Europa
Articolul următor
Alte articole interesante