Iată un primar responsabil. În aceste momente grele, edilul se luptă să-și aducă acasă consătenii, dar oferă și condiții!

În aceste momente foarte dificile mai ales pentru românii din Italia (fiind cea mai afectată țară din Europa) iată că se găsește un primar responsabil, care întinde o mână de ajutor celor ce vor să se întoarcă acasă dar sunt blocați. Iată postarea în întregime, a edilului din comuna Borșa.

separator
“Astăzi, 12 Martie, după 48 de ore de muncă neîntreruptă, am finalizat lucrările de amenajare a 22 de locuri de carantină în 4 camere cu câte 4 paturi, respectiv 2 camere cu câte 3 paturi. Camerele dispun de baie individuală, TV, mobilier nou, lenjerii de pat și au fost aprovizionate cu prosoape, detergenți, apă, dezinfectantți, pahare de unică folosință, măști și mănuși de unică folosință.

Mâine vom demara lucrările de amenajare la noul spatiu destinat carantinei. Vom pregăti 70 de locuri în camere cu 2 și 3 paturi, baie proprie pentru fiecare cameră, TV și toate cele necesare pentru petrecerea în condiții decente a celor 14 zile de carantină instituționalizată.

Pentru cei aflați în carantina instituționalizată, Primăria asigură cele trei mese pe zi, apă minerală precum și alte materiale necesare.

În noile locuri pe care le vom amenaja, doresc să-i aduc pe toți borșenii aflați în prezent în carantină în alte localități din țară (Sighetu Marmației, Baia Mare, Satu Mare). Îmi doresc ca borșenii mei să beneficieze de condiții de trai adecvate în perioada de carantină.

Un alt demers pe care îl desfășor în această perioadă este de a aduce acasă, la Borșa, toți borșenii care se află blocați în Italia, în zona Trento, unde lucrau sezonieri la unități de cazare și restaurantele din stațiunile din Italia, care acum s-au închis și prin urmare nu mai au unde să locuiască. Aceștia nu mai pot reveni în țară din cauză că a fost interzisă tranzitarea Ungariei pentru mașinile care vin din Italia, iar zborurile sunt anulate între Italia și România. Am discutat cu prefectul Maramureșului despre această situație și împreună facem demersuri pentru obținerea documentelor necesare tranzitării autocarelor care să-i aducă acasă pe cei peste 70 de borșeni. Odată obținut acest acord, vom trimite autocare după ei.

Toți cei care aveți probleme sau aveți nevoie de ajutor pentru a trece cu bine peste aceste probleme, vă rog să mă contactați și voi interveni de îndată!”

Sursa

După valul de români întorși din Italia, au început să vină autocarele din Spania
Articolul anterior
Ultima oră! Moldova sistează zborurile din Europa
Articolul următor
Alte articole interesante