Idee inedită! Cum a fost amenajată o trecere de pietoni

Deși au fost gândite pentru a reduce numărul accidentelor rutiere și a facilita traversarea în siguranță a străzilor, datele practice arată că tocmai la nivelul trecerilor de pietoni încă se mai înregistrează multe acidente, fie din neatenția pietonilor, fie din cea a șoferilor.

separator

Mulți dintre pietoni încă nu știu cum să se comporte la traversarea străzilor pe trecerea de pietoni, de aceea în zona școlilor din Făgăraș, România, trecerile de pietoni au fost inscripționate cu mesaje de atenționare, foarte uile, atât pentru copii cât și pentru părinți.

Toate dungile de culoare roșie ale trecerilor de pietoni au fost inscripționate cu mesajele: ,,NU ALERGA”, ,,COBOARĂ DE PE BICICLETĂ”, ,,LASĂ TELEFONUL”, ,,IA COPILUL DE MÂNĂ”, ,,GRĂBEȘTE-TE ÎNCET”.

Inscripționarea mesajelor pe trecerile de pietoni este o activitate dintr-o campanie pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Autoritățile speră ca mesajele de pe trecerile de pietoni să conștientizeze participanții la trafic asupra pericolelor ce rezultă din necunoașterea sau nerespectarea regulilor de circulație.

Statuia Micului Prinț, din Chișinău, a devenit subiect de știre peste Ocean
Articolul anterior
6 modele de pantofi care nu se mai poartă în toamna 2018
Articolul următor
Alte articole interesante