Igor Dodon anunță când majoritatea angajaților vor reveni la muncă

Din 27 aprilie, bugetarii vor reveni la muncă, iar instituţiile de stat vor lucra în regim obişnuit. Totodată, vor fi relaxate unele restricţii pentru HoReCa, a declarat preşedintele ţării, Igor Dodon.

separator
În cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”, Igor Dodon a menţionat că în privinţa ridicării restricţiilor sunt prevăzute mai multe etape, transmite IPN. Dacă dinamica pozitivă a morbidității Covid-19 se va menţine până la sfârşitul săptămânii, nu este exclus că pe 27 aprilie vor fi reduse din restricţiile ce privesc activităţile economice, iar angajaţii întreprinderilor respective vor putea să revină la locul de muncă. La sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi redeschise și magazinele de haine pentru copii.

După data de 15 mai, când se termină starea de urgenţă, se preconizează redeschiderea şcolilor și grădiniţelor. Igor Dodon a mai spus că va da indicaţii să fie reactivate platformele de înscriere a copiilor în clasa I-a.

Tot în a doua jumătate a lunii mai, vor fi relaxate restricţiile pentru cetăţenii străini care vor să intre în ţară. Legat de evenimentele în masă, nunţi, cumătrii etc., restricțiile vor fi prelungite câteva luni după ieşirea din situaţia de criză.

De asemenea, președintele a precizat că nu sunt impuse restricţii la lucrările agricole de primăvară.

Stare de urgenţă în Republica Moldova se va menţine până pe 15 mai.

Femeia ,,Zombie Angelina Jolie”, ținută în viaţă de un ventilator pulmonar, după ce a luat Covid-19 în închisoare
Articolul anterior
Doar 375 de cadre medicale, din cele 552 infectate cu Covid-19, vor primi indemnizația unică de 16 mii de lei
Articolul următor
Alte articole interesante