Igor Dodon, despre Ion Ceban: „Astfel de politicieni instabili nu au nicio șansă”

Fostul președinte Igor Dodon consideră că fostul său coleg și subaltern, primarul general Ion Ceban, nu ar avea nicio șansă cu noul său proiect politic Mișcarea Alternativa Națională (MAN), deoarece ar fi un „politician instabil”.

Dodon, despre Ceban: Astfel de politicieni instabili nu au nicio șansă

Potrivit lui Dodon, unii politicieni încearcă să cadă la o înțelegere cu actuala guvernarea și „curatorii” acesteia.

„Unii au crezut și cred în continuare că se poate de căzut la o înțelegere cu actuala guvernare. Nu, cu ei este imposibil să ajungi la o înțelegere. Alții cred de cuviință că trebuie să se înțeleagă cu curatorii lor. Uite, Ion Ceban încearcă să se înțeleagă cu americanii – au fost împreună de Crăciun (Ambasadorul SUA a participat la inaugurarea pomului și târgului de Crăciun din Chișinău.)… Nici asta nu-i va ajuta. Curatorii au alte planuri”, a declarat aseară Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, cercetat penal pe mai multe capete de acuzare, inclusiv pentru îmbogățire ilicită și trădare de patrie, consideră că Ceban, precum și unii lideri din Găgăuzia preferă să-și schimbe chipiul în funcție de cum bate vântul.

„Trebuie să-ți păstrezi poziția și să nu schimbi chipiul în funcție de cum bate vântul. Acest lucru se referă și la unii lideri din Găgăuzia. Toți înțeleg despre cine e vorba. Eu îi înțeleg pe ei, deoarece încearcă să supraviețuiască. Dar istoria ne demonstrează că, atunci când schimbi radical concepțiile, principiile, ideologia… Până acum spunea că e „limba moldovenească”, iar acum zici că e limba română, până acum erai pentru parteneriat strategic cu Rusia, iar acum optezi pentru integrarea europeană… Astfel de politicieni nestabili nu au nicio șansă să obțină rezultate pe viitor”, a conchis Dodon, care și-a început cariera politică în Partidul Comuniștilor, de la care a plecat ulterior și s-a făcut socialist, colaborând și cu democrații lui Vlad Plahotniuc.

Expert: În 2022 salariul mediu în IT a depășit 2000 dolari lunar

Salariul mediu în IT în 2022 estimativ a ajuns la 2000 USD/lunar, cea ce este de 3,2 ori mai mult decât acum 10 ani, când salariul mediu în IT era de 622 USD/lunar.

Vrei sa fii mai performant la locul de munca? Iata cum te ajuta pisicile! -  Trend Jobs

Expertul economic Veaceslav Ioniță remarcă, într-o analiză pe blogul său, faptul că salariul în sectorul IT în ultimii 10 ani a crescut mult mai rapid decât în restul sectoarelor economiei.

Astfel în aceiași perioadă salariul mediu pe economie a înregistrat o creștere de 2,2 ori de la 292 USD/lună în 2013 până la 650 USD/lunar în 2022.

Drept consecință a crescut și diferențele de remunerare. Dacă acum 10 ani, cei din domeniul IT erau remunerați de 2,1 ori mai bine decât media națională, în prezent diferența a ajuns la 3,5 ori.

Mai multe detalii despre Sectorul IT și exporturile de servicii IT vedeți în Analiza Economică și video de mai jos.

11 tineri și-au încheiat stagiul de practică la Președinție

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat astăzi pe tinerii absolvenți ai Programului de stagii la Președinție.11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la PreședințieFoto: presedinte.md

„M-am bucurat să-i revăd pe cei 11 tineri și tinere care au participat la Programul de stagiu în cadrul Președinției și care au avut astăzi ceremonia de absolvire. Timp de trei luni, stagiarii și-au dezvoltat abilitățile profesionale alături de colegii noștri și au avut ocazia să înțeleagă mai bine cum funcționează instituțiile statului. Între timp, unii dintre aceștia au reușit chiar să se angajeze în instituții publice”, a spus șefa statului.

De asemenea, Președinta Maia Sandu le-a urat absolvenților mult succes și un început de carieră frumos. „I-am îndemnat să pună umărul la transformarea țării pe calea noastră europeană, căci ei vor beneficia – în primul rând – de aceste schimbări și trebuie să aibă un rol important în aceste procese. Vom continua să promovăm tinerii care doresc să se implice – avem nevoie de energia, spiritul civic și ingeniozitatea lor! ”, a subliniat Maia Sandu.

Diplomele de absolvire a Programului de stagiu au fost înmânate de către Secretarul General al Președinției, Veaceslav Negruță. Aceasta este cea de-a doua ediție a Programului de stagii pentru viitorii profesioniști în cadrul Președinției. Stagiarii au lucrat în diverse departamente ale instituției prezidențiale, precum și în cadrul echipei de consilieri ai Președintelui Republicii Moldova. 

11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție
11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție
11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție
11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție

Moldova va beneficia de un împrumut de 25 milioane de euro din partea BERD pentru gestionarea deșeurilor solide

Republica Moldova va beneficia de un împrumut din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 25 milioane de euro pentru realizarea proiectului ,,Deșeuri solide în Republica Moldova”. Parlamentul a votat, în ambele lecturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Guvern și BERD.

Un mediu sănătos începe de acasă. Precolectează selectiv deșeurile, ai  grijă de planetă!

Beneficiarii proiectului vor fi autoritățile publice locale și populația din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia, precum și cele din Găgăuzia. Populația din localitățile respective va beneficia de colectarea selectivă a deșeurilor solide, iar accentul va fi pus pe tranziția către economia circulară.

Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2023-2027.

Rusoaica seducătoare care i-a cucerit pe arabi. I-au dat titlul de Miss Dubai 2022
Articolul anterior
O fetiță de trei ani a fost găsită moartă în mașina de spălat. Părinții nu știau ce făceau copiii lor
Articolul următor