Igor Dodon, despre plecările din PSRM: ,,Cel mai rău îmi pare de Vasile Bolea”

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un comentariu despre zguduielile din PSRM. „Cel mai rău îmi pare de Vasile Bolea. El nu a găsit timp să vorbească cu omul care a fost alături de el din 2011, de când a fost creat Partidul Socialiștilor, dar în schimb, a găsit timp să plece până la Șor cu „Business Class”, a declarat Dodon.

„Toate aceste patru plecări – eu cred că deciziile au fost luate cu mult înainte de a fi anunțate. Adică, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski din martie au luat acest traseu. Cu ei toți au vorbit deputații de la Șor, aceștia toți patru deputați care au fost convinși prin diferite metode, nu prin presiune, pentru că Șor nu poate să-i preseze – nu are Procuratură. Aici au fost cumva motivați, nu au plecat pur și simplu așa. Atunci apare o întrebare, pentru cine lucrează Șor?

Adică nu discută cu aleși locali sau chiar deputații de la PAS, dar scopul este să distrugă Partidul Socialiștilor. Deci, plecarea acestor patru foști colegi, în primul rând pentru mine pe viitor ei nu există din punct de vedere politic, noi cu ei nu avem ce discuta. Ei au luat decizia și nu au nicio șansă politică. Partidul în care au plecat ei nu are nicio șansă, nici la locale și nici la următoarele scrutine naționale. Acesta este un aerodrom de rezervă pentru Partidul Șor, în caz dacă va fi lichidat de Curtea Constituțională, și acești foști colegi vor pleca în istorie.

Șor ușor poate să se înțeleagă cu Guvernarea, dacă va fi necesar. Noi cu toți deputații eram în relații bune, dar cel mai rău îmi pare de Vasile Bolea. Atunci, în martie, când a luat decizia să susțină alt candidat în Găgăuzia, de atunci eu de zeci de ori i-am propus să ne vedem și să discutăm și el nu a găsit timp. El nu găsit timp să vorbească cu omul care a fost alături de el din 2011, de când a fost creat Partidul Socialiștilor, dar în schimb, a găsit timp să plece până la Șor cu „Business Class”. Nu am discutat nici cu unul de când au plecat și nici nu vreau să discut.

După cum am menționat, aceste decizii au fost luate până la revenirea mea în fruntea partidului. Doamnei Marina Tauber, pe care eu am lăudat-o că are caracter, vreau să-i sugerez pe această cale să nu mai vorbească cu deputații PSRM pe subiectul plecării.

Ce face Guvernarea care are SIS, CNA, 30 de Procurori care îl urmăresc pe Dodon? Aici ei văd tot, iar atunci când patru deputați pleacă din opoziție benevol și pleacă la Șor și Guvernarea tace, apare o bănuială rezonabilă”, a menționat Igor Dodon, transmite unimedia.info.

BCS a decis în cadrul ședinței fracțiunii de ieri excluderea deputaților Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski. Deputatul PAS, Eugen Sinchevici, a spus că „e o zi neagră în istoria RM” și că cetățenii nu au votat pentru un astfel de PSRM. La fel, a sugerat deputaților vizați să își depună mandatele. Vlad Batrîncea a intervenit.

Pe 18 mai, Comitetul Executiv al PSRM cere Consiliului Republican al fracțiunii excluderea din rândurile PSRM a lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliski. Totodată, solicită ca aceștia să renunțe la mandatele de deputat obținute în urma candidării pe listele BCS. „În mod conștient și deliberat au manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului”, menționează partidul.

Ulterior, deputatul Vasile Bolea a declarat că intenționează să părăsească Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, dar nu își va depune mandatul, fiind independent.

Acum 3 zile, cei patru deputați BCS, care au părăsit Partidul Socialiștilor din Moldova, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovshi, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, au anunțat că aderă la Partidul Renaștere. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Lumina Sfântă va fi adusă în R. Moldova de Patriarhia Română cu o aeronavă specială

Credincioșii din Republica Moldova se vor putea bucura și în acest an de aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim, scrie jurnal.md.

Mitropolia Basarabiei informează enoriașii că o aeronavă specială va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim la București, Chișinău și Iași, cele trei capitale românești cu importanță istorică deosebită. Astfel, ierarhii Mitropoliei Basarabiei, împreună cu o delegație de clerici și credincioși, vor întâmpina într-o procesiune solemnă Lumina Sfântă la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ulterior, Sfânta Lumină va fi distribuită către fiecare protopopiat și parohie din țară prin cele trei Centre Eparhiale (Chișinău, Bălți și Cahul). Detaliile despre programul evenimentului vor fi anunțate ulterior.

„Această aducere a Sfintei Lumini reprezintă un moment de profundă însemnătate spirituală pentru credincioșii din întreaga lume, oferindu-le ocazia să participe la sărbătoarea Învierii Domnului în mod autentic și binecuvântat. În această zi sfântă, credincioșii sunt încurajați să se alăture acestui moment de bucurie și să primească Sfânta Lumină cu inimile deschise și rugăciuni de mulțumire”, se spune într-un mesaj al Mitropoliei Basarabiei..

Reprezentanții instituției se roagă ca Învierea Domnului să aducă lumină, pace și nădejde în inimile tuturor credincioșilor din Basarabia.

Un reputat avocat din Moldova s-a stins din viață

Uniunea Avocaților anunță despre trecerea în neființă a colegei lor, avocata Aurelia Bagrin, scrie telegraf.md.

”În numele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor. Suntem alături de ei, oferindu-le susținerea noastră necondiționată și sentimente de profundă compasiune. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace”, este mesajul semnat de către Dorin POPESCU, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Aurelia Bagrin a deținut o diplomă de master în Drept. Ea a fost consilier juridic la Centrul de Drept al Avocaților și coordonatoarea proiectului “Ajutor Decentralizat pentru Refugiații Ucraineni”, implementat cu sprijinul Oxfam.

.

10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare

Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Muncii și Protecției Sociale în contextul în care pe 9 mai este marcată Ziua Europei, aceasta fiind zi de sărbătoare nelucrătoare.

MMPS menționează că au parvenit mai multe solicitări din partea angajatorilor și salariaților. Anul trecut, bugetarii s-au bucurat de o mini-vacanță, întrucât data de 8 mai a căzut luni și a fost declarată zi de odihnă, prin hotărâre de Guvern, anunță IPN.md.

„Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. În același timp, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare, conducătorii unităților din sectorul real al economiei sunt în drept să transfere zilele de repaus sau de lucru în alte zile, după consultarea reprezentanților salariaților”, precizează instituția.

În Republica Moldova zile de sărbătoare nelucrătoare sunt: 1 ianuarie – Anul Nou; 7 și 8 ianuarie – Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil vechi); 8 martie – Ziua internațională a femeii; a doua zi de Paști (luni) conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămână după Paști ( Paștile Blajinilor); 1 mai – Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii; 9 mai – Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei; 9 mai – Ziua Europei; 27 august – Ziua Independenței; 31 august – sărbătoarea „Limba noastră cea română”; 25 decembrie – Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil nou); ziua Hramului bisericii din localitate, declarată în modul stabilit de consiliul local al municipiului, orașului, comunei, satului.

Carla’s Dreams ,,l-a trecut Prutul” pe moldoveanul Satoshi! Interviu în studioul unui radio din România
Articolul anterior
Regimul Putin a lichidat cel mai vechi partid de opoziție din Rusia
Articolul următor