Igor Dodon: OMS prognozează pentru țara noastră circa 400-500 de cazuri de Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății prognozează pentru țară noastră circa 400-500 de cazuri confirmate, pe când Republica Moldova este pregătită pentru 1500-2000 de cazuri, spune președintele Igor Dodon.

separator
Igor Dodon: „Ce ține de faptul dacă are sens să-i testăm pe toți și care este practica. Pentru că am observat că în ultimul timp toți au devenit mari specialiști în medicină și dau sfaturi.

Sunt recomandările clare ale OMS. În Republica Moldova nu există niciun caz când cineva cu simptome s-a adresat la medici și nu a fost testat. Lucrătorii medicali sunt deschiși și oferă consultări, iar cei care prezintă simptome de infectare li se face testul.

Teste în Republica Moldova sunt, nu avem probleme la acest capitol și suntem gata pentru creșterea cazurilor, trebuie să ne așteptăm la această creștere. OMS spune că în Republica Moldova va fi 400-500 de cazuri, noi ne-am pregătit pentru 1500-2000 de cazuri.

Adică, este vorba de locuri în spitale, noi avem pregătite 1000 de locuri în Chișinău, am pregătit și în teritorii încă circa 1000 de locuri. Pentru scenariile respective, guvernarea este pregătită, locuri sunt, medicii sunt instruiți, medicamente și teste sunt. Pentru cazurile grave, în Chișinău sunt circa 500 de aparate pentru respirație artificială”, a declarat Igor Dodon.

sursa: www.protv.md

Orașul Sângerei a intrat în carantină strictă, cu 3 cazuri confirmate de Covid-19
Articolul anterior
Galerie foto. O zi de muncă la Spitalul de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă”
Articolul următor
Alte articole interesante