Igor Dodon roagă Ministerul Sănătății să accepte nunțile și alte petreceri cu până la 50 de invitați

Igor Dodon a rugat Guvernul să permită desfășurarea ceremoniilor de nuntă cu participarea a până la 50 de invitați.

separator

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Președintele Răspunde”, transmite diez.md.

„Chiar am fost confuz când eu am zis că se poate, iar Guvernul a spus că nu se poate. Eu consider că trebuie cât mai repede de liberalizat, e părerea mea personală. Viața merge înainte. Iată eu miercuri reveneam din Hâncești și am intrat la Vinăria Poiana și acolo era un mire și o mireasă.

I-am întrebat dacă fac nuntă și au zis că nu se poate nuntă. Nu făceau nuntă, pur și simplu tinerii după înregistrare au venit să bea o cupă cu șampanie și să facă o sesiune foto. E vorba de soarta tinerilor. E cel mai important eveniment din viața lor.

Hai să nu facem nunți de 400 de oameni, dar de 50 de oameni. Până la 50 de oameni de ce să nu le permitem? Cu anumite reguli dure, stricte, asta e rugămintea mea către colegii de la Guvern.

Eu știu, dna Dumbrăveanu, că OMS-ul insistă și așa mai departe, dar haideți să permitem evenimente de acest tip până la 50 de persoane.

Amar să se strige numai la miri și la mirese, să nu se pupe toată nunta pe cerc, cum la noi la moldoveni este câteodată, dar trebuie de permis acest lucru. E eveniment o dată în viață”, a menționat Igor Dodon.

Coronavirus: Donează plasmă dacă ești un pacient tratat, pentru a ajuta persoanele în stare gravă care luptă cu infecția
Articolul anterior
Luni de zile, copleșiți de dor! Copiii medicilor implicați în lupta cu Covid-19, stau departe de părinții lor și le trimit scrisori emoționante
Articolul următor
Alte articole interesante