Igor Dodon și Alexandr Lukașenko, întâlnire cordială în Belarus

Liderul PSRM, Igor Dodon s-a întâlnit cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko. Acesta a făcut anunțul pe o rețea de socializare.

Igor Dodon a menționează că întrevederea a avut loc în cadrul vizitei de lucru de două zile în Republica Belarus.

„Am discutat chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, am subliniat dinamica pozitivă a evoluției raporturilor comercial-economice, constatând cu satisfacție faptul că Belarus rămâne unul dintre cei mai mari importatori ai produselor agroindustriale moldovenești.

În această ordine de idei, am exprimat domnului Lukașenko gratitudinea pentru participarea activă a întreprinderilor belaruse în dezvoltarea transportului și infrastructurii din țara noastră, în primul rând, din capitală. 

Astfel, la Chișinău continuă livrarea troleibuzelor noi, asamblate în Belarus, iar uzina gigant MAZ a câștigat recent licitația de furnizare a 100 de autobuze pentru Chișinău.

În alt context, am discutat cu liderul belarus despre situația geopolitică și tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră”, a anunțat Igor Dodon.

Astăzi, serviciul de presă al Parlamentului a anunțat că speakerul Zinaida Greceanîi, în fruntea delegației oficiale a Republicii Moldova, efectuează, în perioada 5-7 mai, o vizită la Adunarea Națională a Republicii Belarus.

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, în Belarus, Greceanîi a plecat însoțită de socialiștii Vasile Bolea, Radu Mudreac, de ministrul în exercițiu al Agriculturii, Ion Perju, și de secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu.

Maia Sandu a avut o întrevedere online cu Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen
Articolul anterior
Bilanțul cazurilor de Coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante