Igor Dodon depune o nouă plângere la Consiliul Superior al Procurorilor. El afirmă că Petru Iarmaliuc ar fi lansat falsuri despre cele „peste 700 de apeluri telefonice”, efectuate de fostul președinte de la un telefon mobil, în perioada 26 mai – 10 iunie, scrie realitatea.md.
Socialistul a publicat captura dintr-un document, menționând că este vorba despre un raport oficial, în care se vorbește despre 28 de apeluri la nouă numere de telefon și 33 de SMS recepționate și expediate. Mai mult, ex-șeful de stat afirmă că Iarmaliuc ar putea fi persoana care ar fi admis scurgeri de informații secrete din dosar.
„Minciuna și dezinformarea este deja ceva patologic in aceste dosare penale inițiate pe criterii politice, însă practica dată este una ilegală în cazul justiției. Avocații mei am depus o nouă plângere pe acțiunile contrar legii ale procurorului Petru Iarmaliuc. În adresarea către Consiliul Superior al Procurorilor, avocații au demonstrat falsul lansat conștient de Petru Iarmaliuc despre Această informație a fost răspândită rapid de media, pentru a lăsa impresia greșită a unor „posibile” încălcări ale condițiilor arestului provizoriu, care ar motiva păstrarea acestei măsuri de reprimare.
În primul rând, avocații au atras atenție la faptul Petru Iarmaliuc prezintă informații secrete din dosar, ce confirmă o dată în plus că aceasta sursă ar putea fi autorul tuturor scurgerilor informațiilor secrete.
În al doilea rând, avocații au evidențiat că procurorul manipulează pe ideea că eu aș fi săvârșit „o abatere” de la condițiile plasării în arest la domiciliu prin utilizarea telefonului mobil. Subliniez încă o dată că nu am interdicție de a discuta cu orice persoane, inclusiv la telefon, excepție fiind cele implicate în dosar.
În al treilea rând, în adresare au fost prezente probe că procurorul Petru Iarmaliuc dezinformează conștient cu „peste 700 de apeluri telefonice” în perioada 26 mai – 10 iunie”, afirmă Dodon.
Luni, Curtea de Apel nu a admis recursul avocaților lui Igor Dodon privind măsura preventivă. Dodon se află în arest la domiciliu de la sfârșitul lunii mai, fiind acuzat de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat, îmbogățire ilicită și trădare de Patrie.
Fostul șef de stat pledează nevinovat și acuză guvernarea de comandarea dosarului. Drept replică, succesoarea sa, Maia Sandu, îl îndemna să nu îi fie frică, dacă nu a comis ilegalități.