Igor Dodon, vizat de ANI

Președintele PSRM, Igor Dodon este cercetat de Auritatea Națională pentru Integritate.

Fostul președinte Igor Dodon este cercetat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) privind controlul averilor. Despre aceasta a confirmat președinta ANI Rodica Antoci, într-un interviu pentru anticorupție.md. Aceasta nu a oferit multe detalii cu privire la acest control dar, a recunoscut că este nevoie de curaj din partea inspectorilor de integritate pentru a investiga demnitarii cu poziții influente în cadrul instituțiilor de stat, scrie timpul.md.

În cazul fostului șef de stat Igor Dodon, ANI s-a autosesizat din oficiu, în baza investigațiilor jurnalistice, dar și în baza a mai multor sesizări oficiale parvenite la autoritate.                                                                                                                                                                                                                                               
„N-o să intru în detalii, pentru că este o procedură de control acum la autoritate în derulare, pentru a nu admite careva imixtiuni sau influențe asupra inspectorului care examinează cazul. Tot ce a fost în presă, în investigațiile jurnalistice, poze, documente au fost transmise către inspectorul de integritate pentru a fi examinate și a se expune. Sper că identificăm mijloacele esențiale pentru a proba și a demonstra aceste probe”, a declarat Rodica Antoci.

Aceasta mai spune că în cazul lui Igor Dodon ar fi trebuit să demareze controale și alte instituții abilitate, întrucât el este funcționar public de mai mult de zece ani.


„Subiectul dat al declarării nu este un subiect de patru ani cât a deținut mandatul de președinte de țară, dar este un subiect, un funcționar, care din 2000 a deținut funcții publice în Republica Moldova și urma să fie examinat și în acea perioadă de acele instituții publice abilitate, competente, care au asemenea atribuții de control. Sper sa avem un rezultat în timpul apropiat de la inspectorul de integriate și ei să facă dovada tuturor mijloacelor probante, diligență și curajul necesar”, a adăugat șefa ANI pentru portalul anticorupție.md.

Anunț important! Aerogara din Chișinău va înregistra călătorii cu 3 ore înainte de plecare
Articolul anterior
Poliția l-a identificat pe taximetristul care și-a aruncat sacii cu gunoi la marginea drumului
Articolul următor