Igor Dodon vrea ca actualul executiv să rămână funcțional: „Sunt sigur că vom avea majoritate parlamentară”

Președintele în exercițiu Igor Dodon anunță că inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare. Acesta se declară încrezător că va exista majoritate parlamentară și că actualul Executiv va rămâne funcțional.

separator

Primii care vor purta discuții cu Igor Dodon sun socialiștii. Ulterior, acesta urmează să aibă întrevederi cu democrații, apoi cu Platforma DA și PAS, dar și cu alte grupuri parlamentare.

„Vrem să înțelegem care sunt viziunile. Avem legi importante care trebuie votate. Trebuie să evităm o criză politică gravă. Dacă mai intrăm în criză politică, pe fundalul la tot, în criză politică, situația va fi dificilă”, a declarat președintele în exercițiu, potrivit zugo.md.

Igor Dodon a precizat că la discuții vor participa Zinaida Greceanîi și Ion Chicu. În același timp, acesta a menționat că rămâne președinte cu drepturi constituționale până pe 24 decembrie.

Precizăm că, preliminar, Maia Sandu l-a învins pe Dodon la prezidențiale cu peste 57% dintre voturi. Liderul neformal al socialiștilor, însă, declară că ar fi existat fraude și intenționează să conteste rezultatul scrutinului.

Vladimir Putin o felicită pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova
Articolul anterior
Aleksei Navalnîi: ,,Felicitări Maiei Sandu! Moldova are totul pentru o dezvoltare de succes”
Articolul următor
Alte articole interesante