Igor Dodon vrea ca parada de 9 mai să fie amânată pentru 24 august

Președintele Igor Dodon a anunțat că, sărbătoarea de 9 mai, zi care încă este în perioada de criză, declarată de Parlament, ar putea fi amânată pentru sfârșitul lunii august.

separator
În cadrul unei emisiuni televizate, Igor Dodon a spus că în condițiile pandemiei de coronavirus nu poate fi vorba de marşuri şi parade de 1 şi 9 mai.

„Eu cred că vom avea discuții la acest capitol cu colegii. Dar, cel mai probabil, evident că nu pot fi niciun fel de marșuri nici de 1 mai, nici de 9 mai. Cel mai probabil, noi vom fi în situația în care vom propune societății ca tot ceea ce ține de marșul Victoriei, de 9 mai să-l organizăm, de exemplu, pe 24 august, atunci când e Ziua eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă. Știu că și unele țări, inclusiv CSI, examinează asemenea scenarii. Unele restricții de măsuri în masă urmează a fi menținute. De aceea, măsurile în masă pentru perioada următoarelor luni, marșuri, evenimente mari cu concerte, ziua copiilor, vor fi nu anulate, dar amânate, pentru situația când vor fi zile mai bune”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Lucrările de renovare a Complexul memorial „Eternitate” au demarat în plină pandemie, la mijloc de martie 2020 și urmează să fie finalizate până la începutul lunii mai, din buget fiind scoase 2,33 milioane de lei, scrie cotidianul.md.

Primăria Capitalei a autorizat comerțul ambulant cu pască și cozonaci
Articolul anterior
Alți doi oameni au murit în Moldova. Bilanțul urcă la 43 de victime, răpuse de infecția Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante