Igor Munteanu: Timpul este favorabil pentru a anihila regimul separatist

Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, a propus guvernului un set de acțiuni pentru anihilarea regimului separatist de la Tiraspol și reînglobarea raioanelor de est în spațiul constituțional al Republicii Moldova.

Profil candidat: Igor Munteanu

Președintele CUB avansează 5 condiții necesare și utile pentru ca autoritățile Republicii Moldova să reconsidere politica sa energetică în raport cu malul stâng, transmite IPN

Igor Munteanu recomanda să se renunțe la utilizarea narativelor false privind „criza umanitară”, folosită de separatiști pentru a șantaja emoțional autoritățile de la Chișinău. 

Munteanu cere guvernului moldovenesc să impună Tiraspolului condiționalități democratice, printre care; eliminarea bugetului militar pentru armata transnistreană, liberalizarea imediată a dreptului la asociere și liberă exprimare, eliberarea din închisori a deținuților politici, condamnați pentru critica în adresa regimului, dezactivarea imediată a posturilor care blochează circulația liberă și ridicarea sistemului de bruiere pe malul stâng a posturilor TV și Radio difuzate în Republica Moldova.

Igor Munteanu cere prudență maximă din partea oficialilor moldoveni, care au îndesit-o cu complimentele în adresa „partidei păcii” și care nu ar trebui decât să urmărească interesul național. Președintele CUB susține că Tiraspolul este îngrozit de pierderea mijloacelor care-i asigură supraviețuirea. Pus să plătească tariful real la gaze, regimul anticipează că în scurt timp ar putea intra în faliment, iar criza ar lovi înainte de toate în oligarhi și ar pune la îndoială stabilitatea pretinsei construcții statale.

Timpul este favorabil pentru o schimbare la Tiraspol, mai ales dacă această oportunitate ar fi folosită corect, concluzionează președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu.

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

Femeia responsabilă de atentatul din Istanbul este în viață și a fost arestată
Articolul anterior
Vladimir Zelenski: Simţim apropierea victoriei noastre
Articolul următor