Îi păcăleau pe oameni și îi deposedau de bunurile persoane. Doi indivizi din Ocnița, reținuți de polițiști

Polițiștii au deconspirat activitatea unui grup infracțional suspectat în comiterea mai multor cazuri de escrocherie.

Doi bărbați de 26 și 27 de ani din orașul Otaci, raionul Ocnița având intenția dobândirii ilicite a bunurilor altor persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere au însușit sume mari de bani de la mai mulți locuitori din nordul țării.

Prejudiciul cauzat până la acest moment a fost estimat la peste 25 000 de lei.

Unul dintre cazuri a fost înregistrat la 23 martie curent, când o femeie de 77 de ani a sesizat poliția din Bălți comunicând că, doi bărbați au intrat în gospodăria ei, unde sub pretextul că ar intenționa sa-i vândă mărfuri de uz casnic, au determinat-o pe aceasta să procure mai multe bunuri cu prețuri exagerate, cauzându-i un prejudiciu material de peste 10 000 de lei.

În timpul investigării cazului, polițiștii din Bălți au descoperit și alte cazuri similare în care cei doi bărbați, prin aceeași metodă de inducere în eroare estorcau bani de la persoane în etate, locuitori ai raioanelor din nordul țării. Suspecții se deplasau prin localități cu un automobil de marca Mercedes, identificau victimele vârstnice și ulterior printr-o schemă pregătită din timp însușeau de la ei mijloace bănești.

În toate cazurile au fost pornite cauze penale în cadrul cărora urmează a fi efectuate acțiuni procesuale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, acumularea materialului probatoriu și identificarea altor persoane implicate.

Conform legii penale, pentru escrocherie, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani.

În acest context, Poliția îndeamnă cetățenii să fie prudenți și să nu permită accesul în curte sau locuință a persoanelor străine, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să facă lucrări ori reparații.

Aceștia vă pot înșela sau pot sustrage bunuri din gospodăria dumneavoastră!

Maia Sandu, la școala din satul natal. S-a reîntâlnit cu foștii colegi de clasă, profesori și consăteni

S-a reîntâlnit cu foștii colegi de clasă, profesori și consăteni. Sâmbătă, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a revenit la școala din satul natal – Risipeni.

Sandu, înconjurată de foști colegi și profesori: Am fost copil obișnuit

Evenimentul a purtat o dublă conotație – cei 105 ani de la fondarea gimnaziului din localitate, dar și 95 de ani de la nașterea academicianului Diomid Gherman, în cinstea căruia a și fost numită instituția de învățământ, transmite nordnews.ro.

„M-am bucurat să-mi revăd unii profesori, unii consăteni, chiar și unii colegi de clasă.  Au fost multe emoții pozitive legate de profesorii dragi, legate de colegii pe care i-am avut. Am avut momente frumoase, unele dificile, dar a fost interesant, asta este cel mai important.  Am fost un copil obișnuit, mă rog, profesorilor le place să își laude discipolii”, a declarat Maia Sandu, președintele R. Moldova.

Prima învățătoare a șefei statului povestește că Maia Sandu a fost o elevă foarte sârguincioasă care nu venea la școală cu tema pentru acasă nepregătită.

„Prima era Maia. O fetiță micuță, frumușică, ascultătoare, înțeleaptă, dar și foarte conștiincioasă. Ea nu putea să vină o zi fără să nu fie pregătită. Nu a fost așa ceva niciodată. Emilia Ivanovna, mama ei, spunea să dăm mai puține teme pentru acasă, că Maia nu mai reușește, Maia aproape că nu dormea. A fost o fetiță care a iubit cartea”, a povestit Tamara Sîrbu, prima învățătoare a Maiei Sandu.

Adrian Mosorete a fost colegul Maiei Sandu timp de șase ani. Bărbatul este mândru că președinta țării a reușit să păstreze acele valori de care are nevoie un adevărat lider.

„Cum spuneau băieții: Maia Sandu e rea, nu dă de copiat. Ea de atunci spunea: fiecare după merit. Meritocrație. Iar astăzi implementează aceleași valori pe care le avea în copilărie, clasa a VI-a, a VII-a. Mă gândeam că va ajunge cineva. Mă gândeam că va ajunge președintele Americii. Nu știu de ce. S-a întâlnit cu Josep Borell, s-a întâlnit cu Von Der Leyen, s-a întâlnit cu Biden. Am dat mâna și eu cu ea. Sunt mândru de asta”, a povestit Adrian Mosorete, colegul de clasă al Maiei Sandu.

Șefa statului nu a ezitat să vorbească despre parcursul european al R. Moldova și cât timp poate dura acest proces.

„Eu cred că noi avem un proiect important care să ne ducă la bunăstare și care să ne consolideze pacea și liniștea în societate. Acest proiect este integrarea europeană. Eu cred cu tărie că acest proiect poate fi realizat în viitorul apropiat, nu peste câteva decenii. Reușita acestui proiect depinde de noi toți”, a reiterat șefa statului.

Printre absolvenții gimnaziului din Risipeni se numără și criticul și istoricul literar român, Nicolae Rusu, care nu a pierdut ocazia de a se revedea cu colegii și profesorii.

„Eu am absolvit în ’66. Au trecut atâția ani. Aici sunt rădăcinile noastre, iar omul este ca și pomul. Dacă nu are rădăcini, se usucă. Noi trebuie să ne ținem de rădăcinile noastre și atunci vom persevera, vom ajunge acolo unde ne-am propus”, a spus Nicolae Rusu, critic, cercetător și istoric literar român.

În prezent, Gimnaziul „Diomid Gherman” din Risipeni este frecventat de aproape 200 de elevi. Reportajul video poate fi urmărit aici.

ULTIMA ORĂ! Ion Ceban anunță că mâine va fi vizitat de mascați

Primarul Capitalei Ion Ceban a venit cu un anunț, cu puțin timp în urmă.

”Am informații veridice și am fost deja avertizat de câteva surse de faptul că mâine, mascații sunt gata să vină pe 10 adrese, pentru a face show mediatic.Sunt vizați apropiații mei, inclusiv părinții și din informațiile pe care le am, va fi deschis un dosar pe numele mamei mele, pentru a o discredita public și pentru a mă face pe mine să tac sau să nu critic PAS-ul.”, anunță edilul Capitalei Ion Ceban.

Vedeți adresarea VIDEO AICI.

Video! Doi tineri din Moldova au făcut senzație la ,,Românii au Talent”

În cel de al 13-lea sezon al show-ului de divertisment, pe scena de la „Românii au talent”, violoncelistul Radu Croitoru și compozitorul Tadeus Elias au reușit să ofere o prestație de Oscar și „i-au transpus pe jurați într-o altă lume”.

Doi tineri din Moldova au făcut senzație la Românii au Talent

Ambii sunt originari din Moldova, transmite diez.md.

Muzica care a răsunat pe scena din România a fost scrisă de Elias Tadeus și Constantin Postolachi, producția a fost realizată, la fel, de Elias Tadeus, iar la violoncel a cântat Radu Croitoru.

Mai jos puteți asculta prestația tinerilor.

Andreea Marin, despre copiii pe care i-a adoptat la distanță. De ce nu mai păstrează legătura cu ei
Articolul anterior
Glaucomul, boala fără simptome care te poate lăsa fără vedere
Articolul următor