Ilan Șor amenință cu proteste masive în țară: ”Criza adevărată bate la ușă”

Ilan Șor cheamă moldovenii la un protest amplu, pentru a pune capăt ”dezmățului galben, adus de președintele Maia Sandu și gașca PAS.”

„Criza adevărată bate la ușă, iar noi nu putem sta cu mâinile în sân”, este mesajul transmis de președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, într-o înregistrare video, transmite unimedia.info.

Potrivit lui Ilan Șor, situația din Republica Moldova degradează tot mai mult de la o zi la alta, motiv pentru care se impun soluții urgente.

„Luminița de la capătul tunelului licărește tot mai încet și tare mă tem ca această luminiță să nu fie, de fapt, trenul care vine peste noi. Previziunile sunt sumbre, iar guvernarea asta coruptă și dementă se încăpățânează să arunce Republica Moldova într-o prăpastie adâncă, din care vom ieși cu mare greu sau nu vom mai ieși deloc.

Totodată, liderul Partidului „Șor” susține că loc de dialog cu PAS și Maia Sandu nu mai există și că singurele soluții sunt protestele stradale, care vor duce la organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

„PAS și Maia Sandu își trăiesc ultimele zile. Chiar și așa, se agăța de putere și speră să fie iertați de moldoveni. Nu pot fi iertați pentru crizele pe care le-a adus această ciumă galbenă. Noi trebuie să-i facem să înțeleagă că ei nu mai sunt o opțiune pentru Republica Moldova. Timpul lor a trecut.

Vremurile bune n-au venit, iar ei trebuie să plece. Atât. Loc de dialog nu mai există. Vă îndemn să le transmitem acest mesaj în stradă. Ei se tem de proteste ca dracul de tămâie, iar noi nu ne temem de ei. Protestele sunt singura cale de a le demonstra că noi suntem poporul, noi suntem viitorul, iar ei sunt trecutul sumbru”, a adăugat Ilan Șor.

În același timp, președintele Partidului „Șor” a accentuat că nici el, nici reprezentanții echipei formațiunii sale nu se tem de presiunile la care sunt supuși, la indicația Maiei Sandu și a guvernării PAS.

„Dragi prieteni, ei le închid gura tuturor celor care nu le convin. Au încercat să-i închidă gura și colegei noastre, Marina Tauber, care iubește la nebunie Moldova, cetățenii ei și toți cei care muncesc pentru țara noastră. Nu ne e frică de dosarele lor, de presiunile și arestările pe care le fac.

Nu, nu ne temem de nimic, pentru că noi avem adevărul de partea noastră și mai avem dreptul sacru de a ne arăta nemulțumirea în stradă. Acum! PAS cu PAS ne-au dus de nas, iar pușcăria plânge după ei. Vor răspunde în fața legii pentru toate crizele în care ne-au băgat!”

sursa: www.stiripesurse.ro

A fost lansat cel de-al patrulea episod al serialului „Lost in Moldova”. Americanul explorează piața centrală și gustă vinul moldovenesc

A apărut al patrulea episod al serialului „Lost in Moldova”, o producție cinematografică realizată de Volt Cinematography, producătorii fiind Vlad Bolgarin și John Lewis. Serialul este inspirat de experiența lui John, un tânăr american, care în tinerețe a fost voluntar la Corpul Păcii timp de doi ani în orașul Edineț din nordul țării.

În acest episod americanul merge la piața din oraș, în încercarea de a procura legume și fructe autohtone și gustă vinul moldovenesc, transmite www.diez.md.

În serial apar actori moldoveni precum Dumitru Mamei și Olga Guțu-Cucu, dar și tânăra Loredana Sandu, cu toții fiind îndrumați de regizorii Vlad Bolgarin și Călin Laur. Pentru proiect au fost strânse fonduri din toată lumea, suma fiind de 14 000 de dolari.

Eroul principal, Diego, este jucat de Kenny Grimble Jr. din Los Angeles.

Muntenegru a arestat 36 de diplomați și cetățeni ruși. Premier: O „operațiune internațională” cu parteneri străini

Autoritățile din Muntenegru au reținut 38 de persoane, în principal cetățeni ruși, sub suspiciunea de spionaj, a anunțat joi cotidianul muntenegrean Pobjeda, citând surse anonime.

Muntenegru a arestat 36 de diplomați și cetățeni ruși - presă / Premier: O  „operațiune internațională" cu parteneri străini

La începutul zilei, premierul Dritan Abazovic a declarat, în cadrul unei transmisiuni în direct a unei ședințe a cabinetului, că o „operațiune internațională” cu parteneri străini și cu procuratura este în curs de desfășurare pentru a proteja interesele țării, dar nu a oferit detalii, transmite Reuters, scrie Hotnews.

Muntenegru, membră NATO și candidată la aderarea la Uniunea Europeană, s-a alăturat sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina. În trecut, a expulzat diplomați ruși.

Pobjeda a scris că agenți ai Agenției pentru Securitate Națională (ANB) din Muntenegru și ai Procuraturii Speciale de Stat (SDT) au reținut șase diplomați ruși, 30 de cetățeni ruși cu permise de ședere temporară și doi muntenegreni sub suspiciunea de spionaj.

Ambasada Rusiei nu a răspuns imediat la apelurile Reuters care a solicitat o declarație. Oficialii de la ANB și SDT nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

Președintele Serbiei îl anunță sec pe Putin ca nu va recunoaște referendumurile din Ucraina: „Este în interesul nostru să protejăm integritatea teritorială a altor țări recunoscute internațional”

Serbia nu va recunoaște rezultatele referendumurilor organizate în patru regiuni din Ucraina ocupate parțial de forțele ruse, a declarat miercuri președintele Aleksandar Vucic, în ciuda legăturilor strânse dintre Belgrad și Moscova, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Vladimir Putin presented Alexandar Vucic with a state decoration of the Russian Federation – the Order of Alexander Nevsky – for his major personal contribution to the advancement of multilateral cooperation with Russia.

Autoritățile susținute de Rusia din cele patru regiuni spun că se așteaptă la majorități largi în favoarea anexării la Rusia pe baza voturilor la referendumuri, pe care Kievul și Occidentul le-au denunțat că fiind scrutine ilegale desfășurate sub amenințarea armelor.

Se așteaptă că președintele rus Vladimir Putin să proclame anexarea celor patru provincii – Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie – într-un discurs pe care îl va susține vineri.

Serbia nu va recunoaște referendumurile, „întrucât adera la dreptul internațional, Carta Națiunilor Unite și rezoluțiile ONU”, a declarat Vucic presei.

Serbia, țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, este dependență de Rusia pentru livrările de gaz și a refuzat să se ralieze la sancțiunile occidentale împotriva Moscovei din cauza acțiunilor acesteia în Ucraina.

Kremlinul sprijină Belgradul în opoziția să continuă față de recunoașterea independenței Kosovo, o fosta provincie sârbă sudică populată în principal de etnici albanezi. Moscova a vândut de asemenea arme Serbiei în trecut.

Însă Serbia a refuzat în mod repetat să sprijine invazia rusă din Ucraina la ONU și afirmă că respectă pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei.

„Ne protejăm propria integritatea teritorială și este în interesul nostru să protejăm integritatea teritorială a altor țări recunoscute internațional”, a afirmat Vucic.

Ucraina se numără printre țările care refuză să recunoască independența Kosovo față de Serbia.

Câți oameni lucrează pentru bunăstarea parlamentarilor români. Pe lista de salarii a Casei Poporului se regăsesc tâmplari, tapițeri și muncitori horticoli
Articolul anterior
Indemnizații de 1.000 de lei lunar pentru toți copiii din Republica Moldova cu vârsta de până la doi ani
Articolul următor