Ilan Șor scapă de mandatul de arest și va avea din nou imunitate parlamentară

După validarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 11 iulie, toate măsurile aplicate până la această oră de procurori în privința liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, vor deveni nevalabile.

Astfel, politicianul se va bucura, din nou, de imunitate parlamentară, scrie deschide.md.

În acest sens, până la venirea în Parlament a procurorului general cu o nouă solicitare de ridicare a imunității, Șor nu va putea fi reţinut, arestat, percheziţionat, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, sau trimis în judecată.

Contactat de reporterul Deschide.MD, expertul în drept constituțional, Alexandru Tănase, a menționat că toate procedurile legate de mandatul de deputat din Legislativul precedent încetează odată cu constituirea noului Parlament.

„Din momentul ce imunitatea care a fost ridicată era oferită de mandatul din legislatura precedentă (mandat care încetează odată cu prima ședință de constituire a noului Parlament), este evident că toate procedurile legate de acel mandat încetează și ele. Din momentul validării de către Curtea Constituțională a rezultatelor alegerilor, parlamentarii încep un nou mandat, dintr-o altă legislatura, cu toate garanțiile inerente. Astfel, în mod logic intervenția în acest mandat, ar necesita o nouă aprobare din partea Parlamentului”, a declarat el.

Cleopatra Stratan a lansat piesa ,,O mie de fiori”. Publicul a rămas încântat
Articolul anterior
Marea Britanie ridică majoritatea restricțiilor: E timpul să revenim la o viață normală
Articolul următor
Alte articole interesante