Imagini cu impact emoțional. Cum sunt pregătiți pentru înhumare pacienții decedați de coronavirus, în Transnistria

În pandemie, oamenii rămân traumați pentru că nu pot să-și ia rămas bun de la decedați conform tuturor canoanelor. Angajații serviciului de presă al așa-zisului Minister al Afacerilor Interne al Transnistriei au filmat un reportaj tulburător despre modul în care morții de coronavirus sunt pregătiți pentru înmormântare, la spitalul din Slobozia.

separator

Imediat ce o persoană infectată își dă ultima suflare, aceasta este împachetată într-o pungă sigilată și trimisă la morga spitalului. Nu se efectuează autopsie. Când rudele sunt pregătite să preia corpul neînsuflețit, se întinde o folie de plastic pe toată lungimea corpului și se acoperă trupul cu clorură de var. Ulterior, cadavrul este pus în sicriu, fiind presărat din nou cu var cloros și închis într-o altă pungă de plastic.

Sicriele se sigilează, iar dacă rudele doresc să-și ia rămas bun de la defunct, este descoperită fața decedatului, la o distanță de 1,5 – 2 metri. „Oamenii sunt șocați pentru că nu pot să-și ia rămas bun de la decedat”, spune Tatiana Kapșiuk, șefa departamentului patoanatomic al spitalului de boli infecțioase Slobozia. Video!

Testul Covid-19 și tratamentul la domiciliu vor fi incluse în polița de asigurare medicală
Articolul anterior
OMS îndeamnă țările să nu falsifice statisticile privind infecția cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante