Imagini cu soldați ruși dezarmați de mercenari Wagner: „Următorul pas este Moscova. Armata trece de partea poporului”. Se aud împușcături în orașul Voronej

În Voronej, mercenarii „Wagner” au preluat controlul asupra tuturor instalațiilor militare, relateaza agenția Reuters, care citeaza o sursă din cadrul serviciilor speciale ruse.

Grupul Wagner a declarat ulterior că a preluat controlul asupra unor instalatii militare rusesti din orasul Voronej, in sud-vestul Rusiei, afirmand ca „armata trece de partea poporului”. Anterior, guvernatorul regiunii Voronej declarase ca „un convoi de echipament militar se deplaseaza de-a lungul autostrazii federale M-4 Don”. M-4 este o autostrada care leaga Voronej si Rostov pe Don. Voronej se afla la nord de regiunea Rostov.

Imagini publicate pe Telegram si Twitter arata un convoi de vehicule ale Grupului Wagner la Voronej. Igor Strelkov (pe numele real Igor Ghirkin) a scris pe Telegram ca „”muzicienii” [fortele Wagner] au intrat in Voronej fara rezistență”. El adauga ca, daca asa stau lucrurile, „următorul pas este Moscova”.

Pe aplicatia de mesagerie Telegram circula imagini cu ceea ce se spune ca ar fi soldati ruși din regiunea Voronej, in sudul tarii, care au fost dezarmati de luptătorii grupului Wagner.

Atenție șoferi! Canicula „topește” drumurile. Pe o porţiune a traseului Chişinău-Bălţi s-au ridicat plăcile de beton
Articolul anterior
Trupele paramilitare ruse Wagner au doborât elicopterul rusesc care a atacat coloana lor militară
Articolul următor