Imagini cutremurătoare din spitale, proiectate în centrul Bucureștiului

Filmul luptei duse de personalul medical cu pandemia de Covid va fi proiectat în centrul Bucureștiului, începând din această seară.

Fotografii cutremurătoare făcute de doi artiști în spitale din București au fost montate într-un manifest emoționant, pe care și-a pus amprenta vocală un mare actor britanic.

“Dont Take Them for Granted”, proiect public inițiat de comunitatea UNFINISHED, cuprinde imagini și texte realizate de artiștii Cristian Movilă și Capucine Gros, în perioada martie-august, în mai multe spitale din București. Oamenii pot vedea fotografiile, montate într-un film cutremurător, în perioada 9-23 octombrie, în Piața George Enescu din București. Fotografiile și textele documentează peste 70 de ore din lupta împotriva virusului COVID-19, surprinse chiar în inima secțiilor de Terapie Intensivă (ATI) din principalele spitale publice din București: Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Militar ROL 2 și Spitalul Universitar de Urgență.

Proiectul reprezintă un apel colectiv de recunoaștere a efortului depus de cei din linia întâi, o forță de muncă aproape invizibilă în spațiul public.

Sursa

Un bebeluș de 24 de zile a fost vindecat de Covid și externat
Articolul anterior
O femeie a murit după ce a căzut într-o groapă de canalizare fără capac
Articolul următor
Alte articole interesante