Imagini cutremurătoare în România: pacienți conectați la oxigen pe scaune, pe holuri

În secțiile de terapie intensivă sunt mai mulți bolnavi ca niciodată, peste 1200. Pentru ei luptă, ceas de ceas, doctorii aflați în prima linie. Iar imagini cutremurătoare vin şi de la Institutul Matei Balş din București.

separator

Zeci de pacienţi, care nu mai au loc în secţii, sunt conectaţi la oxigen în camera de gardă, pe paturi de campanie.

Institutul Matei Bals din București a devenit neîncăpător pentru bolnavii cu forme severe de Covid-19. Zeci de oameni, pentru care nu s-au găsit paturi libere, așteaptă în camera de gardă să fie transferați în alte spitale. Tuburile de oxigen îi ajută să respire.

Adrian Marinescu, medic infecționist Institutul Matei Balș: “Camera de gardă s-a transformat practic într-o secție, unde pacienții rămân pentru intervale de timp, poate chiar și 24 de ore. Reprezintă o realitate din aceste zile. În zone aglomerate, cum e Capitala, sunt destul de mulți pacienți care au nevoie de oxigen, și asta se întâmplă destul de des. Încercăm prin centrul de coordnare să găsim alte locuri, dar din păcate și acolo aceste locruri lipsesc”.

Situația a fost descrisă pe Facebook și de un medic veterinar, care este și pacient cu Covid-19.

”Cam așa arată holurile spitalului Matei Balș cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri”.

Sursa

Vacanțe în Egipt, la prețuri mici pe timp de pandemie. Ce destinații de călătorie aleg moldovenii
Articolul anterior
Prima ţară din lume care distribuie gratuit produse de igienă feminină
Articolul următor
Alte articole interesante