Imagini de groază! Un hotel din Zaporojie a fost lovit de rachete rusești. Oameni prinși sub dărâmături

Forţele ruse au atacat în cursul dimineţii de joi cu rachete centrul administrativ al regiunii Zaporojie şi împrejurimile sale, au anunţat autorităţile ucrainene, citate de agenţia de presă Unian, potrivit Agerpres citat de digi24.ro.

Şeful administraţiei militare ucrainene din regiune, Oleksandr Staruh, a informat despre cel puţin un mort şi cinci persoane rănite, în urma unui atac masiv cu rachete asupra infrastructurii civile şi unei zone rezidenţiale din Zaporojie.

Nouă rachete au lovit joi dimineaţă oraşul Zaporojie şi împrejurimile sale, a anunţat pe Telegram şeful adjunct al cancelariei prezidenţiale de la Kiev, Kirill Timoşenko, indicând că una dintre rachete a lovit un hotel din centrul oraşului, iar sub dărâmături se află mulţi oameni, o operaţiune de salvare fiind în curs de desfăşurare. În urma atacului, potrivit acestuia, au fost avariate un transformator electric şi turnul televiziunii locale.

ATENȚIE, șoferi! Circulație sistată în Piața Marii Adunări Naționale până pe 2 decembrie

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 29.11.2024, ora 21:00 – 02.12.2024, ora 05:00, va fi sistată circulația transportului public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni – str. A. Pușkin, cu redirecționarea transportului, inclusiv transportul public, pe străzile adiacente, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Măsura a fost luată în legătură cu desfășurarea manifestărilor cultural-artistice dedicate Sărbătorilor de iarnă.

Transportul, inclusiv cel public, va fi redirecționat pe străzile adiacente.

TROLEIBUZE

Rutele nr. 1, 5, 8, 22 vor fi redirecționate pe str. București;

Ruta nr. 4 – spre sectorul Buiucani vor circula pe strada București, iar spre sectorul Botanica pe str. A. Mateevici – str. A. Pușkin – bd. Stefan cel Mare și Sfânt;

Ruta nr. 34 – spre Centru vor circula pe str. București, iar spre comuna Trușeni de pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt – pe str. Vasile Alecsandri – str. București.

AUTOBUZE

Ruta nr. 5, se modifică după cum urmează: tur: pe traseul stabilit, iar retur: de pe str. M-t G. Bănulescu-Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 9, se modifică după cum urmează: tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. M-t G. Bănulescu-Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit, iar retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. M-t G. Bănulescu-Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 11, se modifică după cum urmează: tur/retur de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. M-t G. Bănulescu-Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 26, se modifică după cum urmează: tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Bănulescu-Bodoni pe str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit, iar retur: pe traseul stabilit

Ruta nr. 46, se modifică după cum urmează: tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. M-t G. Bănulescu-Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt și în continuare pe traseul stabilit, iar retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. M-t G. Bănulescu-Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Personalul liniar este la dispoziția călătorilor pentru a oferi informații suplimentare despre traseul rutelor de transport public în perioada enunțată.

Primăria Municipiului Chișinău vine cu scuzele de rigoare către cetățenii urbei pentru incomoditățile create.

Zeci de milioane pentru organizarea parlamentarelor de anul viitor

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare de anul viitor sunt planificați peste 180 de milioane de lei. Cifra se regăsește în bugetul Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Banii sunt prevăzuți pentru tipărirea buletinelor de vot, invitații la votare, legitimații, liste electorale, articole promoționale pentru campania de informare, ștampile, cabine de vot și alte cheltuieli.

De asemenea, din acești bani vor fi organizate secțiile de votare, inclusiv peste hotarele țării. Este prevăzută și remunerarea funcționarilor electorali.

În bugetul CEC pentru 2025 este prevăzut și devizul de cheltuieli pentru implementarea parțială a votului prin corespondență: 17 milioane de lei.

În bugetul CEC se regăsește și bugetul pentru organizarea alegerilor locale noi. Este vorba despre circa 11 milioane de lei. Alte peste 62 de milioane de lei vor fi îndreptați spre finanțarea partidelor politice.

În total, bugetul Comisiei Electorale Centrale pentru anul viitor este în mărime de peste 341 de milioane de lei. Bugetul estimat va fi transmis Guvernului pentru a fi inclus în proiectul bugetului de stat și Parlamentului.

S-a scumpit gazul! Cu cât vom plăti mai mult din 1 decembrie

Agenția Națională de Reglementare în Energetică a aprobat majorarea tarifului la gazele naturale până la 15,5 lei pentru un metru cub, cu 3,4 lei mai mult decât în prezent. Cu TVA, prețul ajunge la 16,74 lei. Prețurile ajustate vor intra în vigoare la data de 1 decembrie, transmite IPN.

Potrivit reprezentanților ANRE, decizia a fost adoptată ca urmare a creșterii semnificative a prețurilor de achiziție a gazelor naturale pe piețele internaționale.

Prețurile reglementate de ANRE, fără TVA, aplicabile în funcție de punctele de livrare sunt următoarele:

– intrare în rețelele de transport al gazelor naturale – 11 011 lei/1000 m3;
– ieșire din rețelele de transport al gazelor naturale – 11 101 lei/1000 m3;
– ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de înaltă presiune – 11 220 lei/1000 m3;
– ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de medie presiune – 12 267 lei/1000 m3;
– ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de joasă presiune – 15 502 lei/1000 m3.

Amânarea majorării prețurilor ar duce la pierderi financiare majore pentru furnizor, iar în lunile critice de iarnă, acest risc poate compromite securitatea aprovizionării cu gaze naturale, susțin responsabilii ANRE.

Revoltă și panică în Rusia! Centrele de recrutare ruse, atacate cu cocktailuri Molotov după anunțul lui Putin
Articolul anterior
”E ca un coșmar”. Shakira a rupt tăcerea după ”cea mai neagră perioadă din viață”
Articolul următor