Imagini din locul în care a fost filmat serialul „Cernobîl“

Serialul difuzat de HBO a fost filmat într-un cartier din Vilnius, capitala Lituaniei. Ironia sorții, construcția cartierului a început în anul în care s-a produs catastrofa de la Cernobîl.

separator
„Cernobîl” a devenit serialul cel mai popular din lume, devansând producţii devenite cult precum „Breaking Bad” şi „Game of Thrones”, potrivit platformei online Internet Movie Database (IMDb). Primul sezon al producţiei HBO, care prezintă realist catastrofa nucleară care a avut loc în 1986, s-a încheiat marţi seară, cu cel de-al cincilea episod, însă serialul a câştigat deja un număr uriaş de fani, scrie www.eva.ro.

Un tânăr din Vilnius a fotografiat locurile care apar în cele cinci episoade. „Poate că unul dintre motivele pentru care a fost filmat în acest loc este faptul că a rămas relativ neatins de construcțiile masive care au revitalizat rapid capitala Lituaniei, Vilnius. Niciodată am realizat asta, dar încă arată autentic într-un mod care nu este alterat de arhitectura modernă. Brutalitatea sovietică poate fi observată în toată splendoarea ei aici”, a scris Ališauskas pe Bored Panda. Orașul s-a dovedit un loc bun pentru a filma miniseria, deoarece stilul arhitectural se potrivea cu cel din orașele Ucrainei.  

Atenție, șoferi și călători! Se suspendă traficul pe o stradă din centrul Capitalei
Articolul anterior
#InternetFărăGriji – la Telenești un nou seminar, la Chișinău premiul Marca Anului 2018
Articolul următor
Alte articole interesante