Imagini din satelit. Fenomen uimitor surprins deasupra Moldovei în pandemie

Gradul de poluare în Republica Moldova s-a redus semnificativ comparativ cu alte state europene, în perioada pandemiei.

separator

Aceasta este concluzia cercetărilor elaborate de PNUD Moldova şi a imaginilor surprinse de Agenţia Europeană Spaţială (AES), subiect discutat în cadrul unei şedinţe în care s-a evaluat impactul socio-economic al COVID 19 în Republica Moldova, transmite Tvr.md.

O concentraţie mai mare de emisii poluante (oxizi de azot, dioxid de sulf, monoxid de carbon ş.a.) au fost observate în oraşul Chişinău şi în preajma centralelor electrice.

„Dacă în anul 2018, în ţara noastră, ozonul (O3) prezent la nivelul solului înregistra valori între 79-82 ug/m-3, atunci în anul 2020 nivelul de O3 este cuprins între valorile de 73-76 ug/m-3 în zona de sud a ţării şi între 67-70 ug/m-3 în zona de nord.

Conform standardelor europene privind calitatea aerului, în Republica Moldova, valorile sunt admisibile, întrucât pragul de alertă privind emisiile de poluanţi nu este depăşit”, se spune într-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Mediului şi Dezvoltării Regionale.

Încă 9 persoane, răpuse de Covid-19. Bilanțul a crescut la 1.353 de victime
Articolul anterior
Tinerii studioși plecați peste hotare sunt îndemnați să participe la concursul național „Gala Studenților Originari din Republica Moldova”!
Articolul următor
Alte articole interesante