Imagini dramatice din Venezuela. Mii de oameni părăsesc țara, din cauza sărăciei

Criza umanitară din Venezuela a dus la apariția uneia dintre celei mai mari migrații în masă din istoria Americii Latine. Din cauza prăbușirii economice și a sărăciei, locuitorii Venezuelei fug din această țară.

separator
Oficialii ONU spun că, până acum, 2,3 milioane de oameni au părăsit Venezuela – adică 7 % din populație. În ultimele 18 luni, peste 1 milion de oameni au ajuns în Columbia. Iar mulți dintre aceștia au fost nevoiți să traverseze podul internațional Simon Bolivar.

Potrivit BBC News, podul are o lungime de 300 de metri și o lățime de 7 metri, trecând peste rîul Tachira, care se întinde de-alungul graniței dintre Columbia și Venezuela. Recent, Ecuadorul a deschis ″un coridor umanitar″⁣ pentru a facilita tranzitul autocarelor ce transportă sute de venezueleni care încearcă să meargă în Peru, înainte de intrarea în vigoare în această ţară a unor condiţii de admisie mai severe, a anunțat AFP, potrivit Agerpres.

Autorităţile ecuadoriene au înfiinţat un serviciu de transport gratuit pentru venezuelenii proveniţi din Columbia şi care doresc să meargă în Peru, pentru a scăpa de criza politică şi economică din ţara lor. Un număr de 35 de autocare trec în prezent prin coridorul umanitar şi noi vom continua atât timp cât va fi posibil’’, declara recent presei ministrul ecuadorian de interne, Mauro Toscanini, în Macas (sud-est).

Ritmul sosirilor de migranţi venezueleni la graniţa cu Peru este până acum de 2.500-3.000 pe zi, potrivit serviciului de imigraţie. Peru, care înregistrează o creştere economică dintre cele mai mari din regiune, se aşteaptă la 100.000 de refugiaţi venezueleni în următoarele săptămâni, ceea ce ar spori numărul lor total la o jumătate de milion.

O elevă de 12 ani a creat o aplicație prin care copiii rătăciți pot să ajungă acasă
Articolul anterior
Cum i-ar sta lui Lili Lozan cu burtică de însărcinată?
Articolul următor
Alte articole interesante