Imagini dramatice! Soldați ruși, loviți în plin în timp ce încercau să treacă râul Nipru

O înregistrare video dramatică a surprins soldați ruși loviți de ceea ce pare a fi foc de mortiere în timp ce încercau să traverseze podul Nipru în Herson pe un pod de pontoane.

Atenție, imagini cu un impact emoțional puternic!

Înregistrarea a fost geolocalizată independent ca fiind filmată în apropierea satului Kozațke de lângă orașul Nova Kahovka din Herson.

Lovitura dramatică reușită de ucraineni vine după ce săptămâna trecută o altă înregistrare video a surprins de la distanță bombardamentele asupra acestui sat ca parte a operațiunilor sistematice de bombardare a podurilor din regiunea Herson, declanșate după începerea contraofensivei Kievului în sudul țării pe 29 august.

În evaluarea sa privind luptele din Ucraina, ministerul britanic al Apărării afirma joi dimineața că brigăzile ucrainene continuă să desfășoare operațiuni ofensive în regiunea Herson, reușind probabil să distrugă și podul de pontoane construit de inginerii ruși în satul Darivka.

Potrivit oficialilor britanici, acest punct de trecere reprezintă una dintre principalele rute care leagă sectoarele militare rusești aflate de-a lungul râului Nipru.

„Țintirea sistematică și precisă de către Ucraina a unor puncte de trecere vulnerabile continuă să pună presiuni asupra forțelor rusești pe măsură ce ele încearcă să respingă atacurile ucrainene: ele încetinesc abilitatea de a desfășura rezerve operaționale și materiale de reaprovizonare din Est”, afirmă evaluarea britanică.

Armata ucraineană a continuat atacurile și în estul țării

În ultima evaluare a Institutului pentru Studiului Războiului privind situația din Ucraina, analiștii militari americani afirmă că militarii ucraineni au surprins forțele rusești pentru a avansa cel puțin 20 de km în interiorul teritoriului ocupat de ruși în regiunea Harkov, reușind să recupereze miercuri 400 de km pătrați.

„Rușii au încercat să reziste contraofensivei, însă este foarte probabil ca numărul acesta să fi fost prea mic ca să reziste deoarece mai multe forțe au fost relocate pentru a sprijini eforturile de a captura restul regiunii Donețk și pentru a ajuta pe axa sudică”, afirmă evaluarea ISW.

„Contraofensiva Ucrainei din regiunea Herson au forțat militarii ruși să se concentreze pe zona de sud și au permis trupelor ucrainene să lanseze contraatacuri foarte eficiente în zona Izium, ocupată de ruși”, adaugă aceasta.

Experții militari din Statele Unite afirmă de asemenea că bloggeri militari ruși sunt îngrijorați că prin contraatacurile din zona Izium trupele rusești vor fi izolate iar ucrainenii vor recuceri porțiuni mari de teritoriu.

Aceștia cred că de fapt contraofensiva din Herson este o diversiune pentru acțiunile din regiunea Harkov, care demoralizează cu succes forțele Kremlinului.

ISW aminteșe și de loviturile din regiunea Herson, afirmând că forțele ucrainene au continuat loviturile asupra nodurilor logistice rusești, a echipamentelor, a rețelelor de transport și a punctelor de comandă și control din această regiune aflată în sudul Ucrainei.

sursa: www.hotnews.ro

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Ucraina are reușite neașteptate în contraofensiva din Harkov. Cât teritoriu a reușit să recupereze și de ce se tem rușii
Articolul anterior
Adevărul despre piloţii avioanelor de pasageri: ”Suntem stresaţi, deprimaţi şi suferim în tăcere!”
Articolul următor