Imagini halucinante din Fâșia Gaza. Copiii se joacă în stradă în timp ce bombele cad peste oraș

Imagini absolut halucinante cu copii de 5-10 ani care se joacă pe străzile din Gaza în timp ce în apropiere sunt bombardate clădiri au fost publicate pe Twitter. Scenele care au fost urmărite de peste 1,8 milioane de oameni au fost filmate pe 13-14 mai în Gaza.

Imagini halucinante din infernul din Gaza. Copiii se joacă în stradă în timp ce bombele cad peste oraș. VIDEO

Musulmanii au sărbătorit atunci Eid, sfârșitul Ramadanului, luna sfântă islamică a postului. Copii de câțiva ani au fost filmați cum se joacă noaptea în stradă și sar pe o trambulină în timp ce pe fundal se vede cum într-o altă zonă din oraș armata israeliană bombardează clădiri. Nici cerul care se înroșește la atacuri și nici zgomotele asurzitoare de după explozii nu par să le perturbe joaca.

Aproximativ 200 de oameni, cel puțin 58 dintre ei fiind copii, au fost ucişi în Gaza de la începutul noii runde de ostilităţi, pe 10 mai.

Papa Francisc a avertizat duminică împotriva ”spiralei morţii şi distrugerii” în confruntări armate în Orientul Mijlociu, denunţând drept ”teribilă şi inacceptabilă” pierderea unor vieţi în acest conflict.

Israelul a efectuat duminică noapte unele dintre cele mai grele atacuri aeriene de la începutul luptelor, vizând facilități aparținând grupului militant Hamas și mai multe case ale comandanților într-o operațiune de 20 de minute, potrivit IDF, relatează www.observator.ro.

Atacurile au afectat și casele, drumurile principale și liniile electrice din Gaza, iar localnicii au vorbit despre groaza lor. „Mă pregăteam să mor”, a declarat pentru BBC un activist umanitar palestinian.

Și militanții palestinieni au tras iar cu rachete în sudul Israelului. Sirenele au sunat în zonă pe tot parcursul zilei de luni. Mai multe persoane au fost rănită după ce a fost lovită o clădire de apartamente.

Între timp, apelurile internaționale pentru încetarea focului sunt în creștere.

Președintele Egiptului a declarat că țara sa „depune eforturi mari pentru încetarea focului … și speranța există încă”.

Accident cu implicarea unui troleibuz de pe ruta nr. 22

Accident rutier cu implicarea unui troleibuz a avut loc în sectorul Buiucani al Capitalei pe strada Ion Creangă, scrie stiri.md.

Potrivit ofițerului de presă Natalia Stati, a accidentul a avut loc la ora 12:20, când o mașină de model Volkswagen s-a tamponat cu un troleibuz de pe ruta numărul 22.

Ca urmare a impactului nimeni nu a avut de pătimit.

Alte circumstanțe pe acest caz se stabilesc.

Ceartă la cuțite între doi iubiți din Durlești. Cu ce s-a încheiat

Un bărbat a ajuns la spital după ce concubina acestuia i-a aplicat o lovitură cu un cuțit, stiri.md.

Incidentul s-a produs pe data de 24 aprilie, la Durlești, în locuința agresoarei.

Veniți la fața locului polițiștii au stabilit că o un bărbat de 42 de ani, aflându-se în ospeție la concubina sa, o femeie de 54 de ani, în urma consumului de alcool, s-au certat până la cuțite.

Astfel, în timpul conflictului, femeia a scos un cuțit și i l-a înfipt bărbatului răni în zona pieptului.

Ca urmare, bărbatul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

Pe caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Tragedia de lângă Aeroport în care un băiat de 10 ani a murit pe o trecere de pietoni: Șoferul își recunoaște vina

Șoferul, care a lovit mortal în seara de 23 decembrie 2022, un băiat de 10 ani pe o trecere de pietoni de lângă aeroport, riscă până la patru ani și opt luni de închisoare. Decizia urmează a fi pronunțată pe 25 mai. Bărbatul își recunoaște vina și riscă până la patru ani și opt luni de închisoare, scrie TV8.md.

Procurorii au solicitat o pedeapsă maximă, care se rezumă la patru ani și opt luni de închisoare. În cazul în care șoferul nu își recunoștea vina, risca până la șapte ani de închisoare.

Totodată, procurorul a solicitat anularea dreptului inculpatului de a conduce mijloace de transport și „admiterea integrală a acțiunii civile înaintate de partea civilă, pentru compensarea în totalitate a prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii”.

Un automobil de marca Lincoln, condus de un tânăr de 22 de ani, a tamponat băiatul în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni.

Copilul imediat a fost preluat de salvare și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă în urma traumatismelor cu care s-a ales, acesta a decedat. Un martor spunea că șoferul conducea cu viteză mare, iar zebra era neiluminată.

Carantină la Eurovision, din cauza unui caz de Covid depistat în hotel
Articolul anterior
UE, Guvernul Germaniei și OMS au livrat Moldovei echipamente de protecție în valoare de 537.500 euro
Articolul următor