Imagini rare cu Elon Musk din tinerețe, scoase la licitație de iubita lui din facultate. Vinde și un colier primit de la miliardar

Fosta iubită a lui Elon Musk scoate la licitație o colecție de fotografii și suvenire din timpul relației ei cu miliardarul. Jennifer Gwynne, iubita lui Musk de la facultate, vinde amintirile prin intermediul RR Auction, din Boston, relatează CNN.

Imagini rare cu Elon Musk din tinerețe, scoase la licitație de iubita lui din facultate. Vinde și un colier primit de la miliardar

Gwynne, acum în vârstă de 48 de ani, și Musk au început să se întâlnească în 1994, când amândoi erau consilieri pentru studenții cazați într-un cămin universitar, arată un comunicat de presă transmis de RR Auction la CNN. La scurt timp după ce a absolvit Universitatea din Pennsylvania, Musk a început un program de doctorat la Stanford, dar a renunțat apoi la el pentru a lansa primul său startup, Zip2.

Lotul licitaței include 18 fotografii ale antreprenorului de pe vremea când studia economia la Universitatea din Pennsylvania, precum și alte câteva amintiri din timpul petrecut împreună de Musk și Gwynne.

Fotografiile îl înfățișează pe miliardar înainte de ascensiunea sa fulgerătoare către succes: într-o cameră de cămin, petrecând cu colegii săi și îmbrățișându-și iubita.

Obiectul cel mai bine cotat, din cele scoase la vânzare, este o felicitare de ziua de naștere semnată de Musk, pe care scrie „La mulți ani, Jennifer (aka, Boo-Boo), Love, Elon”. Urmează un colier de aur dăruit lui Gwynne de ziua ei, care include un smarald din mina de smaralde din Zambia deținută de tatăl antreprenorului, Errol Musk, un dezvoltator bogat din Africa de Sud.

Duminică dimineață, cea mai mare ofertă pentru felicitare era de aproape 7.000 de dolari. Este de așteptat ca aceasta să se vândă cu peste 10.000 de dolari, potrivit RR.

„Când am fost s-o vizitez pe mama lui Elon în Toronto, în vacanța de Crăciun din 1994, Elon mi-a dat atât bilețelul pe care scria «Love, love, love», cât și colierul”, a spus Gwynne în declarația citată de RR. „Mama lui avea mai multe astfel de coliere într-o cutie, în dormitorul ei, iar Elon mi-a spus că erau de la mina de smarald a tatălui său din Africa de Sud. A scos unul și mi l-a dăruit. Și pentru că eu nu îi luasem niciun cadou de Crăciun (și m-am simțit foarte vinovată pentru asta), el mi-a spus că vom considera colierul un cadou în avans pentru ziua mea”, a declarat fosta iubită a miliardarului.

„Am purtat colierul din când în când câțiva ani, dar a stat mai mult în cutia mea de bijuterii în ultimii zece ani. Îmi amintește mereu de Elon, desigur”, a mai spus Gwynne.

Colierul e însoțit și de două fotografii, una cu Musk, Gwynne și mama lui Musk, modelul Maye Musk, și una cu Musk și Gwynne la o reuniune de sfârșit de an, în 1995.

Ofertele se pot depune până miercuri, când se închide licitația.

sursa

Rușii au atacat Odesa și Nikolaev cu rachete Iskander, în această dimineață

Forțele armate ruse au efectuat lovituri cu rachete în regiunea Odesa și Nikolaev. Invadatorii au tras asupra unei infrastructuri industriale din regiunea Odesa și a unui bloc de apartamente din Nikolaev, informează presa ucraineană.

Ракетный удар по Николаеву

În dimineața zilei de 1 octombrie, trupele ruse au lansat două rachete Iskander în regiunea Odesa. A fost distrusă o instalație de infrastructură industrială. Stația electrică și mai multe clădiri din jur au fost avariate. În plus, într-unul dintre garaje a izbucnit un incendiu, dar a fost stins rapid. Nimeni nu a fost rănit în atac.

Atacul cu rachetă asupra regiunii Nikolaev.

Primarul orașului Nikolaev, Alexander Senkevich, a spus că noaptea trupele ruse au atacat orașul cu rachete S-300. Drept urmare, obuzul a lovit un bloc de locuințe, apartamentele de la etajele 4 și 5 au fost distruse. Au fost avariate și mașinile parcate în curte, iar geamurile din casele din jur au fost explodate.

Potrivit primarului, nu s-au înregistrat victime, unii locatari au suferit răni ușoare.

Pe șantier lucrează utilitățile publice, curăță zona de sticlă și moloz și, de asemenea, eliberează drumul.

Обстрел Николаева
Обстрел Николаева
Обстрел Николаева

Rusia, principala sursă de transferuri bănești în Moldova în semestrul II al acestui an

După ce în ultimii ani s-a atestat o scădere continuă a volumului de transferuri de mijloace bănești din Rusia în Republica Moldova, în trimestrul II al acestui an situația s-a inversat.

Semn rău? Lumea caută adăpost în banii americanilor. Preferă bancnotele de  100 de dolari

Astfel, datele Băncii Naționale a Moldovei arată că, în trimestrul I al acestui an, persoanele fizice din Republica Moldova au primit prin intermediul băncilor licențiate transferuri de mijloace bănești din Rusia de doar 27 milioane de dolari, fiind depășită de cinci state (Israel, Italia, Germania, Franța și SUA), transmite mold-street.com.

În trimestrul II din 2022, însă, volumul transferurilor de mijloace bănești din Rusia a crescut brusc de aproape patru ori, față de primele trei luni ale acestui an, ajungând la 107,2 milioane de dolari. Comparativ cu aceeași perioadă din 2021, creșterea este de două ori și ceva.

BNM nu oferă o explicație acestui fenomen, dar el ar putea avea legătură directă cu războiul din Ucraina.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

Un nou test de sânge poate identifica mai multe tipuri de cancer în stadii incipiente și în lipsa simptomelor
Articolul anterior
Putin nu mai vrea să-și vadă generalii! Ministerul rus al Apărării recunoaște că ocupanții ruși au pierdut aproape toată regiunea Harkov
Articolul următor