Imagini rare și deosebite! Un regizor moldovean a găsit în podul unei case circa 4 mii de fotografii inedite din viața satului de acum 50-70 de ani

Regizorul și fotograful moldovean Victor Galușca a ajuns pe paginile Washington Post după ce a găsit în anul 2016 circa patru mii de fotografii din viața satului dispărut, care a fost făcute în perioada anilor 1950 – 1970. 

În 2016 Victor Galușca era student și lucra la un proiect despre numeroasele localități de la noi din țară care au fost afectate de criza migrației. Astfel, a decis să viziteze satul Roșietici din nordul Moldovei. Acesta a intrat într-o casă pustie și a observat mai multe fotografii aruncate în coșul de gunoi, iar apoi a găsit un număr uriaș de imagini negative în pod. „Am simțit că este ceva unic și incredibil. M-am simțit foarte entuziasmat. Pentru mine a fost un fel de magie”, a spus Galușca.

Fotografiile sunt alb și negru și au fost făcute de către Zaharia Cușnir, fostul proprietar al casei, care își câștigase existența din această activitate. Zaharia Cușnir a murit în 1993. Fotograful speră să organizeze în această vară o expoziție cu lucrările descoperite. Totodată, a creat o pagină de facebook, denumită Zaharia Cusnir, unde pot fi urmărite mai multe fotografii captivante.

sursa: www.tv8.md

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Corpul copilei înecate în râul Nistru, de negăsit deja de trei zile
Articolul anterior
O singură doză de vaccin ar putea fi suficientă pentru cei care au avut Covid-19, spune specialistul principal al SUA Anthony Fauci
Articolul următor