Imagini rare și deosebite! Un regizor moldovean a găsit în podul unei case circa 4 mii de fotografii inedite din viața satului de acum 50-70 de ani

Regizorul și fotograful moldovean Victor Galușca a ajuns pe paginile Washington Post după ce a găsit în anul 2016 circa patru mii de fotografii din viața satului dispărut, care a fost făcute în perioada anilor 1950 – 1970. 

În 2016 Victor Galușca era student și lucra la un proiect despre numeroasele localități de la noi din țară care au fost afectate de criza migrației. Astfel, a decis să viziteze satul Roșietici din nordul Moldovei. Acesta a intrat într-o casă pustie și a observat mai multe fotografii aruncate în coșul de gunoi, iar apoi a găsit un număr uriaș de imagini negative în pod. „Am simțit că este ceva unic și incredibil. M-am simțit foarte entuziasmat. Pentru mine a fost un fel de magie”, a spus Galușca.

Fotografiile sunt alb și negru și au fost făcute de către Zaharia Cușnir, fostul proprietar al casei, care își câștigase existența din această activitate. Zaharia Cușnir a murit în 1993. Fotograful speră să organizeze în această vară o expoziție cu lucrările descoperite. Totodată, a creat o pagină de facebook, denumită Zaharia Cusnir, unde pot fi urmărite mai multe fotografii captivante.

sursa: www.tv8.md

Corpul copilei înecate în râul Nistru, de negăsit deja de trei zile
Articolul anterior
O singură doză de vaccin ar putea fi suficientă pentru cei care au avut Covid-19, spune specialistul principal al SUA Anthony Fauci
Articolul următor
Alte articole interesante