Imagini spectaculoase! Vulcanul din La Palma a erupt după 50 de ani

Zeci de oameni au fost evacuați din insula La Palma din arhipelagul Canare, după ce vulcanul de acolo a erupt. Un nor gros s-a ridicat deasupra insulei La Palma, la două zile după ce specialiștii avertizaseră că o erupție e iminentă.

Imagini spectaculoase: Vulcanul din La Palma a erupt după 50 de aniFoto: Profimedia

Ei au detectat mai multe cutremure în zonă, iar astăzi, autoritățile au decis să transporte într-un loc sigur persoanele în vârstă sau cu dizabilități, transmite digi24.ro.

Un vulcan – aflat sub supraveghere atentă timp de mai multe zile din cauza activităţii seismice intense – a intrat în erupţie în insula spaniolă La Palma din arhipelagul Canare, au anunţat duminică autorităţile locale. O coloană înaltă de fum se ridica după erupţia survenită la ora locală 15:15 (14:15 GMT) în Parcul naţional Cumbra Vieja din sudul insulei, potrivit guvernului din Insulele Canare.

Chiar înainte de erupţie, autorităţile au procedat la evacuarea a circa 40 de persoane cu probleme de mobilitate şi a animalelor de la ferme din satele din jurul vulcanului. Soldaţi au fost detaşaţi pentru a ajuta la evacuări din zonele locuite cele mai apropiate de vulcan, a declarat Ministerul Apărării spaniol. Se aşteaptă ca alţi rezidenţi să fie evacuaţi din oraşele din jur.Publicitate

Duminică seara, pe insulă urma să ajungă premierul spaniol, care din cauza erupției vulcanului și-a amânat deplasarea la New York, pentru Adunarea Generală ONU. Video!

Cutremur în Elveția. Seismul s-a resimțit și în Germania, Luxemburg și Franța

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 s-a produs, miercuri, în Elveția și a fost resimțit și în Germania, Luxemburg și Franța.

cutremur elvetia

Seismul a fost înregistrat la ora locală 14:50, s-a produs la o adâncime de 14 km și a fost resimțit și în țări apropiate Elveției, precum, Franța, Luxemburg și Germania.

Caz șocant! Sinucidere colectivă: O femeie și-a convins soțul, sora și copiii să-și ia zilele în urma ,,războiului din Ucraina”

O mamă și-a determinat soțul, sora și copiii să sară în gol de la etajul șapte, convinsă fiind că nu mai merită să trăiască din cauza războiului din Ucraina.

Carjacking suspect leads Kirkland Police on chase, crashes into several  vehicles

Femeia, soțul acesteia, sora ei geamănă și fiica lor în vârstă de opt ani au murit după ce s-au aruncat de la balcon. Singurul care a supraviețuit este băiatul femeii, în vârstă de 15 ani, care a fost grav rănit, informează protv.ro, conform Daily Mail.

Femeia credea în teorii conspiraționale

O mamă din Elveția care credea în teorii ale conspirației și-a convins soțul, sora și copiii să se arunce în gol de la balconul apartamentului lor aflat la etajul șapte al unei clădiri, după ce pandemia și războiul din Ucraina au determinat-o pe femeie că nu merită să trăiască în această lume.

Nasrine Feraoun, în vârstă de 41 de ani, sora ei geamănă, Narjisse, soțul ei, Eric David, în vârstă de 40 de ani, și fiica lor, în vârstă de opt ani, au murit după ce s-au aruncat de la balconul apartamentului lor din Montreux, Elveția. Doar fiul lor în vârstă de 15 ani a supraviețuit.

Acesta a fost în comă, dar și-a revenit între timp. El nu și amintește de tragedia din 24 martie 2022 care i-a marcat viața, potrivit anchetatorilor.

Analizele medico-legale nu au arătat niciun semn de violență pe trupurile celor decedați. De asemenea, în urma autopsiilor nu au fost găsite urme de droguri.

Martorii care au surprins tragedia au spus că niciunul dintre membrii familiei nu a țipat în timp ce se aflau în cădere. Poliția susține teoria sinuciderii colective.

Autoritățile elvețiene au declarat că mama și sora ei geamănă credeau în teorii de consipiraționale.

Cazul acestei familii va fi acum închis, a anunțat poliția din Montreux, la un an de la tragedia în care au murit patru persoane.

Poliția susține că nu a existat niciun factor extern care să-i determine pe membrii acestei familii să recurgă la un asemenea agest. Ei se mutaseră din Franța în Elveția cu doar doi ani înainte de tragedie și nu au dat niciun semn că ar vrea să se sinucidă.

Raportul medicului legist, precum și imaginile surprinse de camele de supraveghere din zonă, susțin teoria poliției locale – o tentativă de sinucidere colectivă. Doar patru persoane din familia formată din cinci membri au murit.

Apartamentul în care locuiau era plin de alimente, medicamente, materiale de igienă – toate foarte bine organizate, potrivit anchetatorilor care au percheziționat locuința.

Familia era izolată de restul comunității. Adulții nu prea ieșeau din casă, iar copiii învățau de acasă.

Mama și sora ei geamănă credeau în teorii conspiraționale și aveau suspiciuni în ceea ce privește guvernul și autoritățile locale. Cele două erau convinse că lumea reprezintă un loc ostil în care nu merită să trăiești și îi îndemnau pe copii să creadă la fel.

„Pandemia Covid-19 și războiul din Ucraina nu au făcut decât să sprijine această convingere”, au declarat anchetatorii, conform DailyMail

Sinuciderea lor colectivă a fost planificată cu atenție, chiar repetată, iar familia a așteptat momentul potrivit pentru „a se muta într-o lume mai bună„, a dezvăluit poliția după ce a percheziționat apartamentul și dispozitivele electronice ale familiei.

Momentul potrivit ar fi fost ales cu mare grijă – după o vizită a asistenților sociali care a avut loc din cauza faptului că tatăl nu a răspuns atunci când a fost întrebat de educația unuia dintre copiii săi.

Starul pop din Rusia, Dima Nova, care l-a criticat constant pe Vladimir Putin a murit în condiții suspecte

Dima Nova, star pop din Rusia, a murit în condiții suspecte, fiind unul dintre contestatarii președintelui rus Vladimir Putin, transmite protv.ro.

dima nova

Muzicianul Dima Nova, și formația sa, Cream Soda, aveau o melodie numită „Aqua Disco” și era un mare imn anti-Vladimir Putin. Însă, artistul a murit la doar 35 de ani, după un accident ciudat.

Potrivit publicației Newsweek, cântecul trupei Cream Soda se referea la presupusa vilă de 1,3 miliarde de dolari a președintelui rus, aflată în apropiere de Moscova și în care ar trăi cu iubita sa fosta gimnastă Alina Kabaeva, cu care ar avea și doi copii.

Luxoasa proprietate are o zonă de lounge descrisă ca fiind o „discotecă acvatică”, așa că trupa a profitat de acest lucru și a făcut un cântec despre asta.

Versurile includ: „Mă inviți la film și la câteva pahare. Mă inviți să respir fumul de shisha, să mă răcoresc pe pături, să privesc apusul de soare din budoarul tău de marmură.Tu nu înțelegi că este foarte old school”.

Cu toate acestea, după lansare, melodia cântată la voce de Dima Nova a fost folosită ca un slogan de mobilizare împotriva liderului rus cu orice ocazie. Ori de câte ori oamenii doreau să protesteze împotriva lui Putin, cântecul era difuzat.

A fost atât de popular încât protestele anti-Kremlin au fost numite „Aqua Disco Party”.

Cântecul a devenit tot mai popular în statul lui Putin, după ce Rusia a invadat Ucraina și a lansat un război total. Cream Soda s-a format în 2012 și a lansat patru albume.

Cum a murit Dima Nova

Nova, al cărui nume real este Dmitri Svirgunov, a murit după ce a traversat râul Volga înghețat. O declarație a celor de la Cream Soda a confirmat vestea tragică într-o postare pe rețelele de socializare, potrivit LAD Bible.

„Am avut o tragedie noaptea trecută. Dima nostru Dima Nova, în compania unor prieteni, se plimba de-a lungul Volgăi și a căzut prin gheață”, se arată în declarație.

Muzicianul în vârstă de 35 de ani, fratele său Roman Svirgunov, în vârstă de 25 de ani, și prietenul lor Georgy Kiselev, în vârstă de 28 de ani, au fost cu toții atrași sub gheață de curentul puternic și au fost dați dispăruți.

Site-ul de știri rusesc Meduza spune că incidentul de pe râul Volga a avut loc în satul Dievo-Gorodishche, în regiunea rusă Iaroslavl.

Accidentul ciudat este unul dintre multele care i-au afectat pe disidenții președintelui Vladimir Putin, în special de la invazia Rusiei în Ucraina.

Muzeul Național de Artă anunță renovarea completă a sediului Dadiani
Articolul anterior
25 de blocuri ar putea fi construite în centrul istoric al orașului Chișinău
Articolul următor