Îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcută de 200 000 de lei

Un grup de persoane care vindeau haine cu etichete false ale unor brand-uri renumite au rămas fără bunurile de aproape 200 000 de lei.

Oamenii legii au deconspirat activitatea unor persoane care vindeau articole vestimentare și încălţăminte cu aplicarea etichetelor unor brand-uri renumite, comercializarea cărora este limitată prin lege pe teritoriul ţării.

Acțiunile au fost întreprinse în vederea documentării cazurilor de comercializare a bunurilor pe care sunt aplicate semne identice sau similare cu mărcile de notorietate mondială, scrie jurnal.md.

Astfel, polițiștii au documentat mai multe persoane care desfășoară activitate de întreprinzător pe teritoriul Pieței din municipiul Bălți, care comercializau ilicit articole vestimentare și încălțăminte de brand. Aceștia sunt suspectați că ar aproviziona piețele din nordul țării cu asemenea marfă.

Ofițerii de investigație au ridicat bunuri în valoare de circa 200 000 de lei, care, urmează a fi expediate organelor abilitate în vederea stabilirii prejudiciului cauzat titularilor de marcă.

Persoanele implicate riscă amendă de la 57 500 la 67 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore. În acest context, poliția recomandă cetăţenilor să achiziționeze astfel de mărfuri doar din magazinele autorizate prin lege.

Un nou anti-record de decese cauzate de coronavirus în Rusia
Articolul anterior
Un politician din Rusia a recunoscut că a ucis un om pe care l-a confundat cu un urs
Articolul următor