Îmbulzeală la Piața Centrală. Oamenii nu poartă măști

Piaţa Centrală din Chişinău rămâne în continuare un potenţial focar de Covid-19. Deşi numărul cazurilor creşte alarmant de la o zi la alta, la piaţă oamenii nu ţin cont de pandemie.

separator

Oamenii nu poartă măştile corect, iar unii nici măcar nu le au. De distanţă socială nu poate fi vorba, deoarece îmbulzeala e la ordinea zilei, transmite publika.md.

În weekend a fost mare îmbulzeală în piață. Când sunt întrebaţi de ce nu respectă măsurile de protecţie, oamenii au scuze dintre cele mai diverse.

E drept, sunt şi oameni responsabili care se protejează corect atât pe ei cât şi pe cei din jur.

„Ăsta şi e motivul că avem ce avem. Chiar e atât de greu să porţi masca asta şi să punem capăt la tot. Dacă o lună ar purta toţi măşti, am scăpa de asta. La noi îs două focare: unul de pandemie şi altul de nervozitate”.

„Oamenii au impresia că boala nu-i va lua anume pe ei, că pericolul îi va ocoli, dar până la urmă, realitatea este una singură – intubarea!”

Vânzătorii spun că sunt înjuraţi dacă le fac observaţie celor care vin să cumpere şi nu sunt echipaţi corespunzător.

„Intră pe poartă cu măşti, cum trec de poartă, pun masca în buzunar. Normal că nu va mai trece nimic. Te fac nebun, te fac prost, dacă le faci observaţie.”

Pieţele din Chişinău şi-au reluat activitatea din 1 iunie, după ce au fost închise câteva luni în contextul pandemiei de COVID-19.

Coșmarul unei mame însărcinate, internată în spital cu o simplă bronșită
Articolul anterior
România. Un primar a murit la câteva ore după ce a câştigat alegerile
Articolul următor
Alte articole interesante