Îmbulzeală la piața din Bălți. Carnea de miel a ajuns să coste 120 de lei

Pe ultima sută de metri, bălțenii au dat buzna în Piața Centrală din oraș pentru a cumpăra produse alimentare de Paști. În timp ce unii numără fiecare bănuț, pe alții nu-i sperie nici prețurile exagerate la carnea de miel, de porc sau zarzavaturi.

„Ca de obicei, pască, ouă roșii, răcituri, pârjoale. Cred că în jur de 2.500 – 3.000 de lei. Pandemia este pandemie, dar Paștele oricum e, dar sperăm că odată cu Învierea Domnului va dispărea și pandemia și totul va fi mai bine”.

În prag de sărbători, un kilogram de carne de miel costă tocmai 120 de lei, un kilogram de brânză de vaci sau cașul de oi poate fi cumpărat cu 60 de lei. Vânzările, însă, nu-i prea bucură pe comercializanți.

„Vreo trei kilograme am vândut de dimineață, mai mult nu am vândut. Lumea nu are bani și pandemia e de vină.”/„ -Puțin mai rău/-De ce credeți că e mai rău?/– Pentru că e sărăcie în țară”, au declarat vânzătorii.

Nici vânzătorii de carne de porc nu sunt încântați de veniturile pe care le înregistrează.

Unii oamenii spun că pandemia i-a lovit tare la buzunare, așa că se vor limita la ce au prin cămară.

Bătrânii recunosc că fără ajutorul copiilor nu ar fi reușit să-și organizeze masa de sărbătoare. „Un mieluț numaidecât, răcituri, dulciuri. Vreo doua mii de lei, este foarte greu, dar ne ajută copii.”

„Dacă copii ne ajută, este foarte frumos, dar cu pensia nu facem nimic. Cel puțin 2.000 de lei, doar dacă ajută copiii, dar dacă nu, nimic absolut.”

Și în acest an, Focul Haric va fi adus de la Ierusalim la Chișinău în seara zilei de 1 mai.

sursa: www.nordnews.md

Prognoza meteo. Localitățile unde se anunță ploi în Noaptea de Înviere
Articolul anterior
Microbuz din Moldova, implicat într-un grav accident în Bulgaria
Articolul următor
Alte articole interesante