Îmbulzeală mare la concertul interpretei ruse Zivert, susținut la Chișinău. Fanii au uitat de Covid

Sute de moldoveni s-au îmbulzit la concertul interpretei ruse Zivert, susținut la Teatrul Verde din Chișinău.

Accesul a fost permis doar cu certificatul de vaccinare sau cu testul negativ la Covid-19. Cel puţin, așa au anunțat cu câteva zile înainte de eveniment organizatorii.

Toți doritorii și-au putut face testul rapid chiar în parc. Pentru a nu admite îmbulzeală, oamenii au fost îndemnaţi să vină cu câteva ore înainte, dar chiar şi aşa, înainte de spectacol, la intrare s-au creat cozi imense. Organizatorii, însă, au declarat că nu vor admite nicio încălcare, relatează publika.md.

”Noi am respectat toate regulile pe care autoritățile le-au impus. Mă refer la măști, certificatul de vaccinare, testul la COVID. Noi am pus la dispoziție teste rapide gratis pe teritoriul parcului. Noi am cumpărat două mii de teste.”

Promisiunea însă a fost încălcată cu jumătate de oră înainte de a începe concertul. Stocul de teste s-a epuizat rapid, iar organizatorii au admis intrarea pe teritoriu fără a avea testul negativ la Covid-19 sau certificat de imunizare. Și Poliția a confirmat acest lucru.

În timpul concertului, o tânără din Ucraina și-a pierdut cunoștința după ce a consumat alcool care se vindea chiar pe teritoriul teatrului.

Oamenii legii susțin că au sesizat autoritățile publice locale pentru a-i retrage licența companiei care a organizat concertul. La fel, cu o atenționare au venit și către conducerea Teatrului Verde, pentru a nu permite organizarea unor asemenea evenimente.

„Noi am stabilit că, la un moment dat, când s-au terminat testele rapide au permis la mulți oameni să intre fără ca să aibă vreo confirmare, un certificat de imunizare. Acest caz a fost înregistrat și organizatorii vor fi sancționați. Dacă noi astăzi nu vom respecta reguli mai lejere care sunt impuse de către comisie, atunci comisia va pune mai stricte”, a menționat Oleg Rusu, șef de secție INSP. Persoanele fizice care încalcă regulile epidemiologice riscă până la 5.000 de lei amendă, iar cele juridice – până la 35.000 de lei.

O femeie s-a trezit după miezul nopții cu un străin mort în bucătăria apartamentului
Articolul anterior
Condițiile de călătorie în UE pentru cetățenii moldoveni. Precizările MAEIE
Articolul următor
Alte articole interesante