Imigranţii morţi în camionul din Essex au plătit 14.000 de dolari pentru a ajunge în Marea Britanie

Sperau la o viaţă mai bună, dar au murit sufocați într-un camion, unii goi, alţii aproape dezbrăcaţi şi cu spumă la gură în urma traumei prin care au trecut. Detalii groaznice iese la suprafaţă despre cei 39 de imigranţi legali, care au fost găsiţi morţi într-un camion frigorific în Essex, Marea Britanie.

separator
Deşi poliţia nu vrea să dea detalii despre victime, familiile lor au început să povestească ce au păţit copii lor şi, se pare, mulţi erau din regiuni sărace ale Vietmanului, tineri cu vârste în 19 şi 33 de ani, care plătiseră 14.000 de dolari pentru a ajunge în Marea Britanie, unde le erau promise slujbe şi bani care să îi ajute să îşi clădească o viaţă

Cadavrele a opt femei şi 31 de bărbaţi au fost descoperite miercuri (23 octombrie), în Essex. Se crede că 25 dintre victime sunt din Vietname, din regiunea Yen Than, unde foarte săracă. Mai mulţi urmau să lucreze în saloane de cosmetică şi plătiseră bani grei, câte 14.000 de dolari, pentru a face călătoria. VietHome, o organizaţie britanică care încearcă să ajute migranţi vietnamezi, susţine, conform dailymail.co.uk, că au primt 20 de fotografii cu nume ale celor despre care familiile cred că se aflau în camion. Rudele lor susţin şi că reţeaua de traficanţi le-a oferit banii înapoi pentru călătoria eşuată.

Deşi poliţia nu vrea să dea nume sau detalii despre victime, identificare lor fiind una anevoioasă, pentru că nu aveau documente asupra lor, familiile celor presupuşi morţi au ieşit în faţă cu poveşti groaznice.

Una dintre victime, o fată de 26 de ani, Pham Thi Tra My, i-a trimis mamei sale un mesaj cu câteva clipe întainte de a murit. I-a spus că o iubeşte şi că va muri că nu poate respira. Ea ar fi plătit cel mai multe dintre presupusele victime, 30.000 de lire şi ar fi plecat din China înspre Marea Britanie. Conform dailymail.co.uk, părinţii ei au povestit că a fost „foarte dureros” să primească acest mesaj şi sunt siguri că ştia că va muri. Ei au mai declarat că traficanţii nu le-au spus cum va fi transportată fată, dar că i-au asigurat că e o rută sigură. „Dacă ştiam, nu o lăsam”, au fost cuvintele tatălui îndurerat.Fata luase decizia de a pleca în Marea Britanie pentru că familia avea datorii. Ea mai fusese plecată şi în Japonia, tot în încercarea de a câştiga bani şi a-şi ajuta familia. Familia a ipotecat casa tocmai pentru a face rost de bani pentru călătorie. Ultimul mesaj primit de la ea a fost marţi. „Îmi pare rău, mamă, călătoria mea nu a avut succes. Mamă, te iubesc atât de mult. Mor, nu pot respira”.

O altă victimă, un băiat de 20 de ani, era în Franţa, ilegal, din 2018. Nguyen Dinh Luong plătise 14.000 de dolari pentru a pleca în Marea Britanie. Tatăl lui a povestit că, deşi băiatul suna des acasă, acum nu şi-a mai contactat familia de peste o săptămână.

O fată de 19 ani, şi ea presupusă moartă, era o tehniciană de unghii care plătise peste 10.000 de dolari pentru a pleca în Marea Britanie. Anna Bui Thi Nhung a publicat un mesaj pe Facebook, înainte de a dispărea. „A fi adult înseamnă să îţi ascunzi durerea şi să fii mereu cu zâmbetul pe buze”. Ea plecase din Vietman în august, când a spus că „vreau să trăiesc o viaţă liniştită”. Pentru că mama ei era bolnavă, iar tatăl murise de cancer în urmă cu câţiva ani, singura soluţie pentru adolescentă era să muncească, iar în Vietman nu ar fi fost plătită suficient. A fost nevoită, astfel, să plece în Europa. A stat o vreme în Berlin şi Belgia, dar nu se ştie exact unde era, pentru că traficanţii ar fi sfătuit-o să nu îşi dea locaţia exactă niciodată.Printre presupuşii morţi se mai află un bărbat pe nume Nguyen Dinh Tu care i-ar fi cerut noii sale soţii banii pentru călătorie. El ar fi lucrat în România şi apoi Germania, ca apoi să plece în Marea Britanie, unde avea rude. Ei ar fi trebuit să îl ia după ce ajungea la destinaţie.

A cincea victimă identificată de familie este tatăl a doi copii, în vârstă de 28 de ani, Vo Ngoc Nam. Şi-a sunat familia marţi după amiaza şi le-a spus că pleacă în Marea Britanie şi le-a cerut să se roage pentru el. De atunci, nu au mai primit niciun semn de la el. Ultimele persoane date dispărute de familie sunt doi veri, Hung Nguyen, 33 de ani, şi Hoang Van Tiep, iar matuşa lor a fost un apel disperat pe internet, în speranţa că cei doi nu au murit în container.

Ambasada Vietnamului la Londra a deschs o linie telefonică – numărul de telefon +44 7713 181501 – menită să ajute persoane care caută informaţii despre apropiaţi, în urma morţii celor 39 de persoane, presupuse victime ale traficului de persoane.

Poliţia britanică a contactat autorităţile vietnameze, în pofida faptului că nu sunt sigure de identitatea persoanelor găsite moarte miercuri în camionul frigorific. Guvernul vietnamez a anunţat că a deschis, la rândul său, o anchetă cu privire la aceste morţi.

Şoferul vehiculului, un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, Mo Robinson, a fost arestat şi pus sub acuzare pentru omor prin imprudenţă şi conspiraţie în vederea traficului de persoane. Alte patru persoane au fost arestate în cadrul anchetei, printre care un bărbat şi o femeie, ambii de 39 de ani.

Se crede că vehiculul cu cei 39 de morţi era parte a unui convoi în care se aflau în total 100 de imigranţi. Un al doilea şofer de tir a fost arestat. Compania care deţinea containerul frigorific colaborează cu poliţia şi a dat autorităţilor informaţiile GPS necesare pentru a stabili ruta. Ei au mai declarat că firma e şocată de cele întâmplate, mai ales că se fac controale pentru cei care închiriază containere.

Atât în Marea Britanie, cât şi în Belgia, au fost deschise anchete pentru trafic uman. Containerul în care se aflau cei 39 de oameni a intrat în Beliga prin portul Zeebrugge, cunoscut ca un centru prin care se încearcă trecerea ilegală. Autorităţile belgiene susţin că e foarte puţin probabil ca imigranţii să se fi urcat în container acolo, pentru că acesta era închis ermetic când a ajuns în port.

sursa: www.click.ro

Halucinant! O femeie a plătit o sumă colosală unui fals atronaut rus care i-a cerut bani de rachetă să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea

O femeie din Japonia, înşelată de un fals astronaut rus care a cerut bani să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea.

O femeie japoneză în vârstă de 65 de ani a fost victima unei escrocherii romantice internaționale puse la cale de o persoană care pretindea că este un astronaut rus care are nevoie de fonduri pentru a se întoarce pe Pământ, a anunțat poliția locală.

Poliția prefecturii japoneze Shiga a afirmat că victima din orașul Higashiomi i-a trimis escrocului aproximativ 4,4 milioane de yeni (aproximativ 41.340 de dolari) pe parcursul a mai multor luni, potrivit Global News.

Cei doi s-au cunoscut pe Instagram în iunie, când falsul astronaut i-a trimis femeii un mesaj și a pretins că lucrează la Stația Spațială Internațională, susține poliția.

Rețeaua de televiziune japoneză TV Asahi a afirmat că profilul escrocului includea mai multe fotografii făcute din spațiu.

Kyodo News, o agenție de știri cu sediul la Tokyo, a relatat că cei doi au comunicat și prin intermediul unei aplicații de mesagerie numită Line. Acolo, escrocul a pretins că este îndrăgostit de victimă și că vrea să se întoarcă pe Pământ pentru a se căsători cu ea.

Dar exista o capcană: escrocul pretindea că trebuie să plătească din buzunar pentru mai multe elemente ale călătoriei de întoarcere, inclusiv o rachetă și „taxele de aterizare” ale acesteia, a relatat Kyodo News.

Bani de rachetă pentru a se întoarce pe Pământ

Escrocul i-a spus femeii că o iubește și că vrea să înceapă o nouă viață cu ea în Japonia, dar că acest lucru se poate întâmpla doar după ce cumpără racheta pentru a zbura în țară, a susținut el. Femeia s-a conformat și i-a trimis „astronautului” tranzacții monetare repetate într-un cont bancar specificat.

Când escrocul a continuat să insiste ca ea să trimită mai mulți bani, victima a devenit suspicioasă și a alertat poliția.

Escrocheriile romantice online – deși rareori prezintă astronauți – au crescut în popularitate în ultimii ani.

Poliția regală canadiană încurajează utilizatorii rețelelor de socializare să rămână sceptici cu privire la mesajele venite de la persoane necunoscute. Organizația recomandă efectuarea unei căutări amănunțite pe internet cu privire la identitatea unei persoane. De asemenea, aceștia susțin că, dacă o persoană s-a „îndrăgostit repede” sau cere bani, ar trebui să fie privit ca un semnal de alarmă.

sursa

Mod sănătos de viață după gratii: Cursuri gratuite de fitness pentru deținutele de la Rusca

Pentru prima oară în istoria penitenciarului de femei din Rusca sunt organizate și desfășurate cursuri de instruire fitness. O antrenoare celebră în lumea sportului din Republica Moldova, Natalia Șveț s-a oferit să instruiască, gratis, timp de 6 săptămâni, femeile aflate în detenție, scrie unimedia.info.

„În scop de solidaritate, dar și de promovare a unui mod sănătos de viață după gratii, la prima ședință de sport, alături de femeile din detenție s-au antrenat și doamnele din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în frunte cu directoarea adjunctă Liuba Jignea-Suveica. 

Înainte de a purcede la antrenamentul propriu-zis, directoarea adjunctă a ANP și-a exprimat mulțumirea pentru un astfel de eveniment, menționând că cea mai bună pastilă antistres este efortul fizic, îndemnând persoanele din custodia penitenciarului gazdă să practice sportul, indiferent de starea  de spirit. 

Pe lângă antrenamentele performante, trainer-ul Natalia Șveț, a venit cu un șir de recomandări în fața celor prezenți ce ține de o poziționare corectă, respirație corespunzătoare, stare de sănătate pozitivă și altele. Totodată, antrenoarea a dat promisiuni că timp de 6 săptămâni va depune toată străduința ca să transmită femeilor din detenție o parte din dragostea sa față de sport, dar și experiența acumulată, astfel încât, pe viitor, aceste antrenamente să aibă continuitate în cadrul penitenciarului. 

„Rănile câștigătorilor se vindecă mai repede, este un fenomen stabilit științific. La fel ca și faptul că frica și stresul slăbesc imunitatea. Trăim un stres continuu și acest lucru este cu certitudine dăunător pentru sănătate. A venit timpul să schimbăm lucrurile!„ a menționat înainte de a purcede la „treabă„ Natalia. 

Administrația Națională a Penitenciarelor aduce sincere mulțumiri antrenoarei Natalia Șveț pentru efortul și contribuția sa la reintegrarea persoanelor din detenție”, menționează ANP.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Condiții moderne la Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, renovat și dotat cu mobilier. Ce alte instituții urmează

Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul a fost renovat și dotat cu mobilier modern pentru elevi și profesori. Încăperea are o suprafață de 500 de metri pătrați și cuprinde mai multe laboratoare și săli de clasă, un spațiu de consiliere psihologică, un laborator de creație video și o sală multifuncțională.

Modernizările au fost făcute din cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Suma investițiilor alocate colegiului din Cahul se ridică la 339 175 euro.

În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt prevăzute aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Un troleibuz a rămas fără o roată în timpul mersului. Vehiculul a ajuns pe trotuar
Articolul anterior
Mesajul inedit al lui Andrei Bolocan pentru Nata Albot, de ziua ei de naștere!
Articolul următor