Impresiile unui jurnalist italian după ce a vizitat Moldova

Un jurnalist italian care a vizitat Moldova a rămas impresionat de frumusețea meleagrilor din țara noastră, dar, totodată, acesta își exprimă amărăciunea în legătură cu condițiile în care trăiesc moldovenii și spune că e un act josnic și criminal să trăieși cu doar 200 de euro pe lună.

separator

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Daniele Dei a ținut să-i felicite pe moldoveni pentru peisajele frumoase, ospitalitate și mâncarea tradițională, scrie stirilocale.md. Totodată, italianul și-a cerut scuze de la moldoveni pentru faptul că aceștia sunt adesea tratați necorespunzător de către italieni.

„Am întâlnit oameni pe stradă, în cluburi, în mediul rural, peste tot. Nimeni nu mi-a făcut nimic rău, oameni fericiți doar pentru că am fost acolo să-i cunosc”, a scris Daniele. „Dragi prieteni moldoveni, mă simt rău și amar despre cât de greu este să trăiești în țara voastră. Politica, condițiile economice, pene de curent, găuri pe străzi. Să trăieşti cu 200 de euro pe lună este un act josnic și criminal, mai ales dacă prețurile la supermarket sunt similare cu cele din Italia. Nu este corect că mulţi dintre voi sunt forţaţi să fugiți din aceste locuri, să aveți diplome în buzunar și să vă aflați mai degrabă în sprijinul bătrânilor noștri decât al părinților voștri”, scrie italianul pe pagina sa de facebook.

Chiar și așa, jurnalistul spune că va mai reveni în Moldova.

Chișinăuienii vizitează strada 31 August 1989 pentru a face poze cu caldarâmul istoric al Capitalei

O bogăție istorică a ieșit la suprafață în urma demarării lucrărilor la strada 31 August 1989 din centrul municipiului Chișinău. Un caldarâm vechi de peste 100 de ani ne transpune în misterul senzațional al vremurilor istorice, cu o deosebită admirație pentru trecut. Autorităților le-a venit ideea să păstreze o porțiune din această comoară pe care au pășit înaintașii noștri. Între timp, chișinăuienii încântați merg la fața locului pentru a face poze și a surprinde o fărâmă din istoricul prețios.

Ar putea fi o imagine cu stradă
foto: Eugen Urușciuc

În timp ce unii locuitori ai Capitalei pledează pentru păstrarea pavajului, alții sunt de părere că acesta nu trebuie păstrat deoarece ar fi impracticabil pentru lumea modernă a urbei.

,,Zic: ia dă să ating și eu caldarâmul istoric al Chișinăului 🙂”, a menționat pe facebook Eugen Urușciuc, autorul imaginii de mai sus. Alți internauți au comentat:

,,Foarte frumos 👏

,,Ar fi ideal de transformat în alee pietonală”

,,Cât e de frumos”

,,Eu cred ca îs unicul care nu înțelege de ce îi așa de multă agitație cu caldarâmul acesta. Orașul trebuie să fie în primul rând comod pentru oameni și în al doilea rând frumos.

,,Acest pavaj are o mulțime de dezavantaje: el nu este nici comod și nici nu ii tare frumos. Pe el este foarte dificil de deplasat cu cărucioare cu copii, cu biciclete/trotinete, chiar și pentru pietoni îi incomod. Unicul lui plus este faptul că-i foarte vechi, dar pentru o simplă „nostalgie” să creezi atâta disconfort în centrul capitalei, un absurd”, a mai scris un tătic.

MAEIE salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru Republica Moldova în procesul de aderare la marea familie europeană.

MAEIE salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al UE

Uniunea Europeană a anunțat că va continua să ofere Republicii Moldova tot sprijinul relevant, inclusiv pentru consolidarea rezilienței, securității, stabilității, economiei și aprovizionării cu energie a țării în fața acțiunilor destabilizatoare ale actorilor externi. De asemenea, va acorda sprijin în procesul de aderare la UE. În acest context, Consiliul European a invitat Comisia Europeană să prezinte un pachet de sprijin înainte de următoarea sa reuniune, transmite IPN.

„Suntem recunoscători pentru angajamentul UE de a consolida rezistența, securitatea, stabilitatea, economia și securitatea energetică a Republicii Moldova, în special în contextul încercărilor unor actori externi de a destabiliza țara noastră”, menționează Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

Potrivit MAEIE, Republica Moldova este pe deplin angajată în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și apreciază sprijinul UE în acest sens.

Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +20 grade celsius

Temperaturi record în luna martie. Meteorologii anunță pentru astăzi, 24 martie, temperaturi de +20 grade celsius.

Prognoza-meteo-marți-7-aprilie-2020.-În-ce-zone-din-țară-se-vor-înregistra-cele-mai-ridicate-temperaturi.-Anunțul-meteorologilor-2  | Unica.md

Temperatura maxima a zilei se va încadra între +15..+20ºC. Temperaturile minime ale nopții următoare se vor situa între +1..+6°C.

Precipitațiile continuă să lipsească. Vântul va sufla slab spre moderat.

Dulceața de păpădie este un leac natural pentru zeci de boli. Cum se prepară?
Articolul anterior
Rihanna și-a arătat posteriorul plin de vergeturi
Articolul următor