Impresiile unui jurnalist italian după ce a vizitat Moldova

Un jurnalist italian care a vizitat Moldova a rămas impresionat de frumusețea meleagrilor din țara noastră, dar, totodată, acesta își exprimă amărăciunea în legătură cu condițiile în care trăiesc moldovenii și spune că e un act josnic și criminal să trăieși cu doar 200 de euro pe lună.

separator

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Daniele Dei a ținut să-i felicite pe moldoveni pentru peisajele frumoase, ospitalitate și mâncarea tradițională, scrie stirilocale.md. Totodată, italianul și-a cerut scuze de la moldoveni pentru faptul că aceștia sunt adesea tratați necorespunzător de către italieni.

„Am întâlnit oameni pe stradă, în cluburi, în mediul rural, peste tot. Nimeni nu mi-a făcut nimic rău, oameni fericiți doar pentru că am fost acolo să-i cunosc”, a scris Daniele. „Dragi prieteni moldoveni, mă simt rău și amar despre cât de greu este să trăiești în țara voastră. Politica, condițiile economice, pene de curent, găuri pe străzi. Să trăieşti cu 200 de euro pe lună este un act josnic și criminal, mai ales dacă prețurile la supermarket sunt similare cu cele din Italia. Nu este corect că mulţi dintre voi sunt forţaţi să fugiți din aceste locuri, să aveți diplome în buzunar și să vă aflați mai degrabă în sprijinul bătrânilor noștri decât al părinților voștri”, scrie italianul pe pagina sa de facebook.

Chiar și așa, jurnalistul spune că va mai reveni în Moldova.

Dulceața de păpădie este un leac natural pentru zeci de boli. Cum se prepară?
Articolul anterior
Rihanna și-a arătat posteriorul plin de vergeturi
Articolul următor
Alte articole interesante