Impresionant! La Costești a apărut o pictură murală cu versurile lui Eminescu

De câțiva ani, satul Costești din raionul Ialoveni, este mai colorat. Alexei Luca este tânărul care transformă pereții gri în adevărate opere de artă. După ce a realizat o pictură murală cu poveștile lui Ion Creangă pe un gard din localitate, s-a gândit la o altă creație colorată. Acum, versurile lui Eminescu pot fi citite pe un colțișor ca din poveste în localitatea sa.

separator
Tânărul spune că a muncit zi și noapte pentru că pictură să prindă viață. Alexei spune că prin aceste picturi vrea să glorifice limba română, iar scriitorii și poeții să fie cunoscuți de mai multă lume.

Pictorul își dorește că gardul ”Scriitorilor clasici”, așa cum l-a numit el, să fie cea mai lungă pictură murală din țară, așa că și fragmente din operele lui Ion Luca Caragiale vor putea fi citite foarte curând acolo.

Localnicii sunt impresionați de talentul tânărului și spun că se mândresc cu el. Picturile lui Alex au devenit faimoase și peste hotare. Tânărul spune că merge des la expoziții în străinătate. Are planuri mari și își dorește că până la primăvară, împreună cu colegii de facultate, să pună pe picioare o sculptură neobișnuită.

Alex pictează de 4 ani. Cu multă inspirație și muncă speră să transforme localitatea să într-un obiectiv turistic.

sursa: www.protv.md

Lenjerie intimă made in Moldova: Zece cele mai sexy seturi care au cucerit inimile femeilor, dar și ale bărbaților
Articolul anterior
Bărbatul rămas fără familie este devastat! Se cere ajutor pentru înmormântare
Articolul următor
Alte articole interesante