În acest an, 1.097 elevi vor lua nota 10 din oficiu la examenele de bacalureat

Ministra în exercițiu a Educației, Liliana Pogolșa, a prezentat joi, 13 mai, detalii despre organizarea și desfășurarea examenelor naționale de Bacalaureat.

Potrivit ministrei, numărul centrelor republicane de evaluare va fi mărit de la două la patru centre, iar peste 600 de profesori vor face parte din comisiile de evaluare, transmite Zdg.md.

„Examenul de Bacalaureat nu poartă un caracter obligatoriu, perioada de desfășurare 4-22 iunie. La examen sunt înscriși 16.777 de candidați. În acest an, în conformitate cu demersurile, va fi acordată nota zece din oficiu pentru 1.097 de elevi. Candidații susțin examenul în centrele de bacalaureat dotate cu camere video. Numărul candidaților variază de la 6 la 260 de candidați într-un centru.

Numărul centrelor republicane de evaluare se mărește de la 2 la 4. În cadrul comisiilor de evaluare vor participa 600 de profesori. În acest an vom avea patru centre de evaluare. În cadrul centrelor se vor întreprinde toate măsurile de prevenire a COVID-19. Purtarea măștii de protecție este obligatorie de către participanți. În cazul în care vom avea o creștere a cazurilor de COVID, MECC a elaborat scenarii. Echipa MECC depune eforturi pentru a asigura buna desfășurare a examenelor naționale de Bacalaureat”, a declarat ministra în exercițiu a Educației.

Sesiunea de bacalaureat este programată pentru perioada 4-22 iunie 2021, iar Ministerul Educației a elaborat deja un set de măsuri organizatorice în acest sens.

Fetița de 1 anișor s-a vindecat de rănile de pe picioare și locuiește într-o casă nouă cu mama sa, care așteaptă al doilea copil
Articolul anterior
Cele mai frecvente greșeli comise la susținerea examenului pentru permisul auto
Articolul următor
Alte articole interesante