În Amsterdam a fost inaugurat primul pod din lume tipărit în 3D

În orașul Amsterdam, Olanda, a fost inaugurat un pod pietonal din oțel, imprimat în 3D, peste un canal din inima Cartierului Roșu al urbei.

Liniile curgătoare distincte ale podului de 12 metri au fost create utilizând o tehnică de imprimare 3D ”wire and arc” care combină robotica cu sudura.
Tim Geurtjens, de la compania MX3D, a declarat că podul prezintă posibilitățile moderne ale tehnologiei.

„Dacă doriți să aveți un pod cu adevărat decorat sau un pod cu adevărat estetic, brusc devine o opțiune bună să-l printați”, a spus el.

„Pentru că nu este vorba doar de a face lucrurile mai ieftine și mai eficiente pentru noi, ci de a oferi arhitecților și proiectanților un nou instrument foarte interesant în care pot regândi designul arhitecturii și proiectelor lor.”

Structura de 6 tone va fi dotată cu senzori pe care cercetătorii de la Imperial College din Londra îi vor folosi pentru a monitoriza podul în timp real și pentru a evalua modul în care reacționează la utilizare.

Podul va rămâne în vigoare timp de doi ani, în timp ce vechiul pod de peste canal va fi renovat.

Micha Mos, consilier al municipalității din Amsterdam, a declarat că podul ar putea contribui la atragerea de noi turiști, deoarece orașul încearcă să schimbe imaginea un cartier cunoscut pentru cluburile de noapte, vitrinele cu prostituate și petrecerile zgomotoase.

„Acest lucru poate atrage un nou tip de vizitator, unul care este mai interesat de arhitectură și design, ceea ce va ajuta la schimbarea modului în care cartierul este perceput”, a spus oficialul.

Timp de trei luni, circa 4 milioane de lei au fost extrase prin fraude de pe cardurile bancare ale moldovenilor
Articolul anterior
Un copil de 2 ani, din Bălți, salvat de pompieri după ce a rămas blocat în mașina părinților
Articolul următor
Alte articole interesante